Veikka Lehtonen sopimukseen Crocodilesin kanssa

Suomen maajoukkueen keskushyökkääjä Veikka Lehtosen on solminut kautta 2020 koskevan sopimuksen  Seinäjoki Crocodilesin kanssa. Lehtonen pelasi edellisellä kaudella Tampere Saintsin paidassa.

Seinäjoki Crocodiles saa rosteriinsa tamperelaisesta Veikka Lehtosesta vahvan ja kokeneen kotimaisen pelaajan. Viime kaudella Lehtonen edusti liigassa kotikaupunkinsa Tampereen omaa seuraa, Tampere Saintsia, mutta tällä kaudella Saints pelaa ykkösdivisioonaa. Lehtonen halusi pelata Vaahteraliigatasolla, ja suunnaksi tuli tuttu seura, Crocodiles, jossa Veikka Lehtonen on aiemmin pelannut kausilla 2011 ja 2012. Lehtonen on pelannut amerikkalaista jalkapalloa myös Ruotsissa ja Tšekeissä.

– Ulkomaankuviot kuivuivat tänä keväänä kasaan, ja alkoi olla selvä, että Suomessa tulee pelattua. Olemme työstäneet sopimusta Crocodilesin GM Ari Havulehdon kanssa, ja pääsimme hyvään yhteisymmärrykseen, nyt on hyvä lähteä uutta kautta pelaamaan

Veikka Lehtonen sanoo tyytyväisenä.

Molemmilla puolilla palloa viihtyvä Lehtonen on edennyt seitsemän Vaahteraliigakautensa aikana juoksupeleillä yhteensä 3751 jaardia (Saints 2897, Crocodiles 854). Kaikkien aikojen etenijätilastossa Veikka sijoittuu sijaluvulle 23. Toucdowneja miehellä on urallaan kasassa 34 kpl (Saints 24, Crocodiles 10). Taklauksia Lehtosen tilille on kirjattu yhteensä 145 kpl.

Crocodilesin tiedotteen mukaan yhdessä tekemisen meininki ja pohjalainen henki ovat niitä syitä, jotka saavat tamperelaispelaajan suuntaamaan tänä kesänä harjoitusmatkat Lakeuden suuntaan.

Yritys kerrallaan, maaliin asti

Veikka Lehtosen pelifilosofia on edetä yksi yritys kerrallaan, liian pitkälle ei voi katsoa, mutta paikalleen ei voi jäädä junnaamaan.

– Sieltä tulee aina se seuraava downi, yritys, ja sitä kautta kun ne kaksintaistelut voitetaan, ja kun joukkueena teemme hyvin yhteen työtä, niin sitten tapahtuu hyviä asioita

Lehtonen summaa pelin kulkua.

Veikka Lehtonen tuo joukkueeseen mukanaan pitkän peliuran ja kokemuksen hiomaa johtajuutta, ja hänet tunnetaan karismaattisena joukkuehengen sytyttäjänä.

Crocodilesin GM Ari Havulehto on tyytyväinen Veikka Lehtosen saapumiseen Seinäjoelle.

– Eihän siitä voi olla kuin tyytyväinen, Veikka Lehtonen on maajoukkuetason aloittava pelaaja, joka tekee nyt paluun joidenkin vuosien jälkeen Seinäjoelle. Maajoukkuetason pelaaja, joka voi pelata molemmilla puolilla palloa, multitalentti kaveri, jonka jokainen joukkue haluaisi pelaamaan

Crocodiles teki Vaahteraliigaan pelaavalle miesten edustusjoukkueelleen muutama vuosi sitten nuorennusleikkauksen, ja joukkueen kehittäminen jatkuu edelleen aikataulussa.

– Olemme menneet eteenpäin joka vuosi, mutta menemme hallitusti eteenpäin. Ensiksi pitää oppia voittamaan, että voi voittaa jotain isompaa.

Crocodiles aloittaa Vaahteraliigakautensa 30. heinäkuuta vieraspelissä Helsinki Wolverinesia vastaan. Ottelu on Vaahteraliigan avauspeli kaudella 2020.   Avaus, kuten kaikki muut Vaahteraliigan kamppailut näytetään suorina lähetyksinä Ruutu+ kanavalla.