Vain kaksi kolmesta jatkaa pudotuspeleihin

Vaahteraliigan runkosarjan viimeinen ottelukierros pelataan tulevana viikonloppuna. Välieräpelien kotijoukkueet on jo ratkaistu, ja Roostersin välieräpaikka on varma, mutta neljäs playoff-joukkue ratkeaa vasta lauantai-iltana.

Vaahteraliigan runkosarja saa arvoisensa päätöksen mitalipelipaikkojen ratkaisujen varmistuessa vasta viimeisen pelin, Crocodiles – Steelers tuloksen perusteella.

Kahdeksan skenaariota

Peliviikko 14. otteluiden eri tulosvariaatioista voi muodostaa yhteensä kahdeksan eri skenaariota ja jokaisella viikonlopun ottelulla on iso vaikutus sarjataulukon lopputilanteeseen.  Kaikissa skenaarioissa Roosters on varmistanut paikkansa pudotuspeleihin, mutta joukkueen runkosarjasijoitus voi olla kolmas tai neljäs.

Tulevista peleistä ensimmäinen, jossa Roosters kohtaa torstaina klo 17:30 kotikentällään paikallisvastustaja Wolverinesin, lienee voittajan osalta helpoin veikata oikein.  Wolverines on hävinnyt kaikki aiemmat 11 otteluaan, eikä kokoonpanossa ole näkyvissä mitään sellaista dramatiikkaa, joka kääntäisi joukkueen voittojen tielle viimeisessä pelissään. Roosters on pelin ehdoton ennakkosuosikki ja varmistaisi voitolla välieräpelin Porvooseen sunnuntaiksi 3.9.

Jos Roosters voittaa Wolverinesin (skenaariot 1-4), jää kahden viimeisen ottelun eri variaatioita jäljelle neljä.  Kaksi skenaarioista nostaa Royalsin välieräpeleihin, toiset kaksi avaa Steelersille mahdollisuuden olla mukana mestaruustaistelussa seitsemättä perättäistä kertaa. Roostersin todennäköinen voitto vie samalla perjantain Crusaders-Butchers peliltä roolin pois playoff-taistelun näkökulmasta.

Steelersillä avaimet omissa käsissään

Royals on pelinsä pelannut ja ei voi muuta kuin jännittää viikonlopun tuloksia Ruudun ääressä. Steelersillä avaimet jatkoon ovat omissa käsissä. Mikäli torstain liigakamppailussa ei tapahdu suurta dramatiikkaa, ovat kuopiolaiset lauantaina tulos-tai-ulos tilanteessa.  Joukkueen playoff-putki jatkuu ainoastaan voitolla Crocodilesista. 

Jos Steelers voittaa lauantaina, joukkueen pudotuspelipaikka varmistuu ja kuopiolaiset kohtaavat Crocot uudestaan lauantaina 2.9. Seinäjoella. Mikäli Steelers häviää lauantaina, päätyy joukkue tasapisteisiin Wasa Royalsin kanssa ja keskinäisen sijoituksen ratkaisu haetaan joukkueiden kauden aikana ottamien voittojen ”vahvuudesta”.  Royalsille voitot sarjakakkonen Butchersista osoittautuvat tässä vertailussa kultakimpaleiksi ja varmistaisivat paikan pudotusleiiin.

Steelersin tuleva vastustaja Crocodiles pelasi edellisen pelinsä Roostersia vastaan varoen loukkaantumisia. Todennäköisesti lauantain pelissä ei jarrutella.  Runkosarjan voiton jo varmistanut joukkue ei varmaankaan halua lähteä pudotuspeleihin tappioputkessa.  Odotettavissa tulee olemaan suuri taistelu.

Porkkanana lauantain pelissä seinäjokisilla saattaa olla myös välieräpelin katsojat.  Mikäli Crocodiles voittaa lauantaina Steelersin, tullaan lauantaina 2.9. Wirokit Stadionilla näkemään kahden pohjalaisjoukkueen välieräpeli.

Vaahteraliigan päätöskierroksen pelit

  • To 24.8.  klo 17:30  Roosters – Wolverines, Velodromi
  • Pe 25.8.  klo 18:30  Crusaders – Butchers, Harju kenttä
  • La 26.8.  klo 16:30  Crocodiles – Steelers, Wirokit Stadion