Stadin derbyssä panoksia vain Roostersilla

Helsinkiläisjoukkueet Roosters ja Wolverines päättävät runkosarjansa torstaina Velodromilla. Kotijoukkue Roosters tarvitsee ottelusta voiton varmistaakseen kolmannen sijansa sarjataulukossa. Wolverinesille ottelu on kauden viimeinen

Elokuinen stadin jenkkifutiderby ei säkenöi samalla tavalla jännitystä, kuin muutaman edellisen kauden aikana on nähty.  Wolverines ei ole voittanut kauden aikana yhtään peliä, eikä tähän odoteta muutosta torstaina joukkueen kauden viimeisessäkään pelissä.  Kotijoukkue Roosters tarvitsee illasta pisteet talteen, mutta nousukunnossa olevalle joukkueelle ei kaivata yhtään lisäkolhuja kauden ratkaisuhetkien lähestyessä.

Ei yhtään peliä parhaalla kokoonpanolla

Helsinki Wolverinesin kausi on ollut mollivoittoinen. Seura kertoi keväällä käynnistävänsä radikaalin nuorennusleikkauksen eikä kaudelle asetettu suuria menestymispaineita. Joukkueen vastoinkäymiset käynnistyivät kauden avauspelin aattona hyökkäyksen moottoriksi värvätyn kanadalaiskeskushyökkääjän saatua maansa doping-viranomaisilta kilpailukiellon, eikä helsinkiläiset ole käytännössä saaneet parasta kokoonpanoaan jalkeille yhteenkään liigapeliin.

Pitkän kesän ja 11 tappion jälkeen nuori ahmalauma lähtee viimeiseenkin taistoonsa repaleisella rosterilla. Joukkueen paras taklaaja (Willy Lindfors) ja etenijä (William Young) ovat poissa kokoonpanosta ja seura esittelee SAJL:n uuden digitaalisen tulospalvelun ehkäpä pisimmän poissaolijoiden listan, jolla mittaa 37 nimeä. Pelaavaan kokoonpanoon on kirjattu 29 pelaajaa.  Paikallisderbyyn lähdetään selviytymään pelistä kunnialla lävitse.

Roosters voitti joukkueiden edellisen kohtaammisen toukokuussa lukemin 0-68 (Kuva Jari Turunen)

Lassi Pajarinen palaa kokoonpanoon

Helsinki Roosters lähtee kauden viimeiseen runkosarjapeliin vahvalla kokoonpanolla.  Mielenkiintoisin yksityiskohta listalla on se, että seura leimauttaa toukokuussa kauden avauksessa loukkaantuneelle Lassi Pajariselle toiset ottelumerkinnän pöytäkirjoihin.  Vaahteraliigan pudotuspeleissä pelaaminen edellyttää pelaajalta kahta runkosarjassa pelattua ottelua. On yllätys, jos nuori mies juoksee pelissä pallo kainalossaan,.

Kotijoukkueen avauskokoonpanoksi on korjattu kaikki ykkösketjun miehet, mutta monen osalta peliaika saattaa torstaina jäädä minimiin. Roosters tekee pelissä todennäköisesti vain sen, mitä on pakko ja muilta osin joukkueen vähemmälle peliajalle jääneet saavat tilaisuuden nostaa nimensä tilastoihin.

Roosters voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen toukokuussa lukemin 0-68.  Nyt kolme kuukautta myöhemmin kukonpojat ovat vahvistuneet ja ahmat heikentyneet. Ottelussa on vain yksi ennakkosuosikki.

Stadin derby Roosters – Wolverines potkaistaan vauhtiin Velodromilla torstaina poikkeukselliseen aikaan jo klo 17:30.

Näillä pääset tunnelmaan