Vaahteraliigan viimeinen välieräpaikka ratkeaa Seinäjoella lauantaina

Vaahteraliigan runkosarja huipentuu viime kauden loppuottelun toisintoon. Seinäjoki Crocodiles saa vieraakseen Kuopio Steelersin, jonka on pakko voittaa peli yltääkseen mukaan välieräkierrokselle.

Kuopio Steelers on lauantaina totisen paikan edessä. Viisi kertaa perättäin loppuotteluun asti yltänyt kuopiolaisjoukkue tippuu ronkosarjan viidenneksi, mikäli kotijoukkue Crocodiles vie pelin. Kausi jatkuu vain voitolla.

Steelers on pelannut repaleisen kauden, jonka aikana joukkueen tärkeimmän pelaajan, keskushyökkääjä Le’Anthony Reasnoverin tapahtumat ovat antaneet leiman menestymismahdollisuuksiin. Tähtikeskushyökkääjän haasteet käynnistyivät nimenomaan pelissä Crocodilesia vastaan Vänärillä. Lauantaina kuopiolaiset pelaavat selkä seinää vasten jatkopaikasta ilman Reasnoveria ja panokset ovat suuret.

Crocodiles on jyrännyt runkosarjassa voitosta voittoon aina viime peliinsä saakka. Ilman panosta olleeseen otteluun seinäjokiset lähtivät hitaasti liikkeelle ja Roosters käytti tilaisuutensa hyväksi tuottamalla sarjakärjelle kauden toistaiseksi ainoan tappion. Myös lauantain peli on sarjataulukon kannalta Crocodilesille merkityksetön. Kuopion ja Seinäjoen kesken on kuitenkin kipinöinyt sen verran reippaasti lähihistorian aikana, että Crocodiles tuskin lähtee peliin vain kuluttamaan aikaa pelikellosta pois.  Kahden tappion putki ei ole paras lähtöasema myöskään viikon päästä pelattavaan välierään.

 

Crocodiles on kirjannut peliin täyden 45 miehen rosterin ja on valmis nokittamaan viimevuotisen finaalitappion kuopiolaisille korkojen kera. Päävalmentaja Keary Iarussi pystyy peluuttamaan miehistöään itse valitsemansa taktiikan mukaisesti ilman pelaajiin tai pelipaikkoihin liittyviä säätöjä. Roosters-pelissä keskushyökkääjä Christian Powell kantoi vastuuta joukkueen juoksupeleistä pääosin vasta ottelun toisella puoliajalla. Lauantaina ei ole odotettavissa vastaavan kaltaista vastustajalle annettua etumatkaa.

Myös Steelers lähtee peliin tämän päivän parhaalla kokoonpanollaan. Kuopiolaiset saivat hioa hyökkäyksensä kuvioita kuntoon edellisen viikon Wolverines-pelissä. Pelinrakentaja Ambro Urjanssonin ja tuoreen jenkkilaituri DeShon Williamsin yhteispeli alkoi kulkea valmennuksen odottamalla tavalla. Wolverines-pelissä Steelers paljasti myös piirtäneensä pelikirjaansa juoksupelejä liigan ykköstaklaajana läpi kauden pelanneelle tukimies Akileis Leroylle.  Leroyn juoksut saattavat olla se X-factor, jolla Kuopion suunnalla halutaan kypsyttää toivottu lopputulos lauantaille.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Crocojen 14-24 voittoon.

Jos Steelers voittaa lauantaina, pelaavat samat joukkueet vastakkain välieräpelissä Seinäjoella samalla kentällä tasan viikon kuluttua. Jos Crocodiles voittaa pelin, saa se välieräpeliin vastaansa toisen pohjalaisjoukkueen Royalsin ja hallitseva mestari suistaan valtaistuimeltaan runkosarjan viidennelle sijalle.  Vaahteraliigan runkosarja voisi tuskin päättyä jännittavämmällä tavalla.

Vaahteraliigan runkosarjan päätösottelu Crocodiles – Steelers potkaistaan vauhtiin Seinäjoen Wirokit Stadionilla lauantaina klo 16:30.

Näillä pääset tunnelmaan