Crusaders päättää perjantaina kautensa Butchersia vastaan

Vaahteraliigan runkosarjan toiseksi viimeisessä pelissä ovat vastakkain United Newland Crusaders ja Porvoon Butchers. Ottelu on Crusadersille kauden viimeinen, mutta joukkue haluaa palkita kotiyleisönsä hyvällä esityksellä.

Perjantain vaahteraliigakamppailussa ei ole sarjataulukon sijoitusten kannalta merkitystä. Porvoon Butchers on varmistanut välieräpelin kotiedun jo aiemmin ja Crusadersin sijoitus sarjan kuudentena on lukittu. Harjun kentällä ottelun teemana on jättää lohjalaisyleisölle hyvä muisto vaiherikkaasta kaudesta ja porvoolaisille lienee tärkeintä pelirytmissä pysyminen ja loukkaantumisten välttäminen.

Crusaders on pitänyt joukkueensa kasassa huolimatta siitä, että sijoitus lukittiin pudotuspelien ulkopuolelle jo hyvissä ajoin. Ulkomaalaispelaajia ei ole vielä kotiutettu, ja perjantaina lohjalaiset pelaavat ilman paineita. Odotettavissa on nopeatempoista pallorallia, jossa pistesuorituksia tullaan pomminvarmasti näkemään. Crusadersin tähtipelaajaksi on kauden peleissä noussut keskushyökkääjä Seth Rowland, joka on Vaahteraliigan toinen yli sadan jaardin keskiarvolla kauden aikana edennyt keskushyökkääjä. Aina aurinkoinen Rowland jättää todennäköisesti perjantaina kaiken kentälle kauden viimeisessä pelissään.

Butchers voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen lukemn 42-21 (Kuva: Laura Helminen)

Butchers lähtee perjantain peliin kokoonpanolla,jollaisen joukkuejohto haluaisi nähdä pöytäkirjoissa myös viikon kuluttua lauantaina. Kauden suurin yllättäjä tulee saamaan pitkästä aikaa välieräpelin omalle kotikentälleen, mutta se ei joukkueelle riitä. Butchers haluaa pelata syyskuun 9. päivänä Seinäjoelle OmaSp Stadionin vaahteramaljassa, ja päästäkseen sinne asti, joukkue tarvitsee viikon kuluttua pelattavaan Roosters-peliin parhaan miehistönsä kentälle. Perjantaina ei haluta kokea mitään, mikä riskeeraisi tämän.

Butchersin Zachary Wright nousi edellisessä pelissään Vaahteraliigan syötönkatkojen kausiennätystilaston kärkeen yhdeksällä intterillään. Jos Wrightiä ei penkitetä pelissä, saattaa kymmenen syötönkatkon raja rikkoontua perjantaina Lohjalla.

Butchers voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen lukemin 42-21. Tämän kauden peliesitysten perusteella on helppo nimetä porvoolaiset ottelun ennakkosuosikeiksi, mutta asetelma antaa tilaa Crusadersin yllätykselle. Porvoolaisilla on pelissä vain hävittävää, Crusadersilla vain voitettavaa eikä huolta huomisen pelikunnosta.

Ottelu vauhtiin Lohjan Harjun kentällä klo 18:30

Näillä pääset tunnelmaan