Vaahteraliigan torstaipelissä vastakkain Butchers ja Crusaders

Porvoon Butchers saa torstaina vastaansa Lohja Crusadersin, joka on yhä ilman voittoja Vaahteraliigassa. Kaksi alavireistä joukkuetta ratkaisee, kumpi lähtee juhannustauolle voiton tuomissa tunnelmissa.

Suurena ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt Butchers on aloittanut kautensa odotuksia vaisummin. Valmennustiimissä tehty muutos piristi joukkuetta hetkellisesti, mutta paluu maanpinnalle oli nopea. Torstaina Porvoon keskuskentällä kotijoukkue taistelee sarjasijoituksesta playoff-viivan yläpuolelle sijoittumisesta ennen keskikesän taukoa.

Crusaders on avannut kautensa kolmella tappiolla. Lohjalaiseen tapaan joukkueen rosteria on kohennettu täydennysmiehillä kauden edetessä, eikä torstain pelikään tuo tähän poikkeusta. Crusaders esittelee Porvoossa jälleen yhden uuden importin.

Heinonen palaa kokoonpanoon

Butchers lähtee tärkeään kotipeliinsä vahvalla rosterilla.  Poissaolijoiden listalta ei löydy joukkueen avainpelaajiä. Alkukauden peleistä pois ollut puolustuslinjan Atro Heinonen avaa kautensa torstaina ja edellisestä ottelusta pois ollut takapuolustaja Ilmari Ikäheimo palaa kokoonpanoon: Vahvistukset ovat tarpeen erityisesti puolustukseen vastaan asettuessa hyökkäyspeliään kohentanut lohjalaisryhmä.

Kotijoukkueen hyökkäyksessä katseet asettuvat joukkueen jenkkivahvistuksiin. Pelinrakentaja Brandon Gwinner on avannut kautensa epätasaisesti ja keskushyökkääjän ja laiturin paikalle pelannut Adam Cofield ei ole vielä yltänyt parhaaseensa.  Mikäli torstain pelistä on muodostumassa runsasnumeroinen pisteidentekokilpailu, on vahvistusten noustava esiin aiempaa näkyvämmin.

Crusadersilla keskimäärin yli 60 päästettyä pistettä per peli

Ranskalainen Loic Fafan vahvistaa lohjalaisjoukkuetta jo torstaina

Lohjalaisjoukkue Crusadersin alkukausi on ollut erityisesti puolustuksen näkökulmasta murheellinen. Joukkuetta vastaan on tehty jokaisessa pelissä yli 60 pistettä ja vastustajien keskimäärin keräämä hyökkäysjaardien määrä on yli 500 y per peli. Lukema on sarjan heikoin. Vastustajat ovat edenneet otteluissa keskimäärin 390 jaardia heittopeleillä.

Puolustuksen haasteita paikatakseen Crusaders esittelee Porvoon keskuskentällä uuden vahvistuksen. Ranskalainen Loic Fanfan tekee debyyttinsä ristiretkeläisten paidassa torstaina. 21-vuotias takapuolustajan ja tukimiehen paikoilla viihtyvä ranskalainen saapuu Lohjalle Kanadasta, jossa hän on pelannut yliopistojenkkifutista.

Crusaders osoitti edellisessä Crocodiles-pelissään joukkueen hyökkäyksen kykenevän tekemään pisteitä riittävästi otteluiden voittamiseen. Pelinrakentaja Bryce Macina, keskushyökkääjä Moses Harris ja laituri Leonardo Sophoclis ovat päävalmentaja Robert Johnsonin ohjauksessa kukin vaarallisia aseita.

Torstaina lohjalaispuolustuksen on vastattava haasteeseen ja pelattava ensimmäinen alle 60 päästetyn pisteen peli kyetäkseen auttamaan joukkuetta voittoon. Tasonnostoa odotetaan erityisesti joukkueen jenkkivahvistuksilta.

Taistelu sarjapisteitä potkaistaan vauhtiin Porvoo keskuskentällä klo 18:30. Liput ennakkoon Lippu.fi

 

Näillä pääset tunnelmaan