Vaahteraliigan runkosarjan sijoitukset ratkeamassa

Vaahteraliigan runkosarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta ja kuusi ottelua. Joukkueiden sijoitukset alkavat asettumaan, mutta vielä on paljon pelissäkin. Miten kunkin joukkueen tilanne voi vielä elää?

Helsinki Roosters (9-1) Jäljellä vierasottelut Royals ja Steelers

tilanne on yksinkertainen, voitto jommastakummasta jäljellä olevasta ottelusta tai Steelersille tappio Butchersia vastaan lauantaina ja Roosters on runkosarjan voittaja.

Kuopio Steelers (7-3) Jäljellä kotona Butchers ja Roosters

Steelers voi vielä voittaa runkosarjan voittamalla molemmat jäljellä olevat ottelunsa, jos Roosters häviää myös Royalsille. Kakkospaikan ja välierien kotiedun varmistamiseen sille riittää voitto Butchersista tai Roostersista tai Wolverinesin tappio lauantaina Seinäjoella. Kotiedun Steelers voi menettää häviämällä molemmat jäljellä olevat ottelunsa, jos Wolverines voittaa Crocodilesin. Tasatilanteessa Wolverinesin ja/tai Crocodilesin kanssa Steelers on edellä paremman voittojen vahvuuden johdosta joukkueen kaadettua Roostersin alkukaudesta.

Helsinki Wolverines (7-4) Jäljellä vieraissa Crocodiles

Tie ylöspäin vaatii siis voittoa Crocodilesista ja Steelersin tappioita. Neljänneksi putoaminen sen sijaan ei ole enää mahdollista, koska tasapisteissä Crocodilesin kanssa Wolverines omaa paremman voittojen vahvuuden kaadettuaan Steelersin. Ja kolmen joukkueen tasatilanteessa Steelers ja Wolverines omaavat molemmat paremman voittoprosentin näiden kolmen keskinäisissä otteluissa.

Seinäjoki Crocodiles (5-5) Jäljellä kotona Wolverines vieraissa Saints

Crocodiles on runkosarjan nelonen, jos se voittaa toisen jäljellä olevista otteluistaan tai jos Butchers häviää yhden ottelun lisää. Crocodiles voi pudota vielä viidenneksi, jos Butchers voittaa molemmat jäljellä olevat ottelunsa ja Crocodiles häviää molemmat jäljellä olevat ottelunsa. Tasatilanteessa Crocodiles menee Butchersin edelle voitettuaan molemmat keskinäiset ottelut.

Porvoo Butchers (4-6) Jäljellä vieraissa Steelers kotona Royals

Porvoon ohuet pudotuspelihaaveet ovat vielä siis hengissä. Vähintään viidennen sijan varmistamiseen joukkueen tulee voittaa molemmat ottelunsa tai että Royals häviää torstaina Roostersille. Häviämällä molemmat ottelunsa joukkue saattaisi pudota vielä kuudenneksi, jos Royals voittaa molemmat jäljellä olevat ottelunsa.

Vaasa Royals (3-7) Jäljellä kotona Roosters, vieraissa Butchers

Pudotuspelihaaveet katosivat viime lauantaina Seinäjoella, mutta viidenneksi joukkueella on vielä mahdollisuus nousta. Kuudennelta sijalta alaspäin joukkue ei voi enää pudota.

Tampere Saints (1-10) Jäljellä kotona Crocodiles

Saintsin kohtalo jäädä viimeiseksi sinetöityi Porvoossa viime kierroksella. Onko viimeisen kierroksen ottelussa mahdollista sekoittaa vielä pudotuspelipaikkoja, selviää vasta tämän kierroksen jälkeen, mutta Saints varmasti haluaisi päättää kautensa voittoon.