Vaahteraliigan lauantaipelissä vastakkain Crusaders ja Steelers

Vaahteraliigan avauskierroksen päättää viime kauden viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneiden joukkueiden kohtaaminen. Pitkästä menestysputkestaan romahtanut Steelers saapuu uusiutuneena Lohjalle haastamaan Crusadersin.

Lauantain liigakamppailussa kohtaavat joukkueet, jotka ovat uudistuneet rajusti edelliseltä kaudelta. Kolmen mestaruuden putken jälkeen Kuopio Steelersin pakka meni hajalle viime kesänä ja joukkue tipahti ulos playoff-peleistä.  Nyt paluuta menestyksen polulle haetaan uuden päävalmentajan johdolla. Samaan ratkaisuun on päätynyt myös Lohja Crudsaders, jonka päävalmentajaksi on nostettu viime kaudella hyökkäystä koordinoinut Robert Johnson.

Crusaders oli yksi niistä liigajoukkueista, jotka ensimmäisenä saivat täyteen uuden säännön mahdollistaman viiden jenkkipelaajan kiintiönsä. Lohjalaisten hyökkäykseen pelinrakentajan paikalle on värvätty yhdysvaltalainen Bryce Macina, keskushyökkääjäksi Saksassa edellisellä kaudella pelannut Moses Harris ja linjaa vahvistamaan Brandon Unangst.  Puolustuksen jenkkipaikat ovat menneet tukimies Monte’ Williamsille ja linjapelaaja Tyran Dixonille.   perinteistään poiketen Lohjalla ei ainakan kauden avauksessa tulla näkemään runsaslukuista europelaajien joukkoa.

Myös Kuopiossa koko pakka on laitettu uusiksi. Päävalmentaja Niclas Carpelan on yhdessä GM Jani Lindqvistin kanssa värvännyt hyökkäyksen jenkeikseen pelinrakentaja Josh Taylorin, laitahyökkääjä Austin Brockin sekä Robert Mihalyn. Puolustuksessa tulevat luutimaan suomalaisyleisölle tuttu Jamarcus Henderson sekä tukimies Carlton Martial. Carlton Martial on pelissä yksi niistä pelaajista, joita kannattaa seurata erityisen tarkasti. Martialin 59 yliopistopelin taklausten lukumääräksi on kirjattu lukema 577 ja säkityksiä 10,5. Komeat 577 taklausta yliopistouralla on NCAA:n korkeimman tason (FBS) kaikkien aikojen ennätyslukema.

Lauantain vaahteraliigakampailu potkaistaan vauhtiin klo 16:30. Paikalle saapuvan yleisön kannattaa huomioida poikkeuksellinen pelipaikka.  Ottelu pelataan Ojamon kentällä.

 

Näillä pääset tunnelmaan