Vaahteraliigan kärkiottelussa vastakkain Butchers ja Crocodiles

Vaahteraliigan sunnuntaipelissä kohtaavat sarjataulukossa kärkipaikkoja hallitsevat Seinäjoki Crocodiles ja Porvoon Butchers.  Vahvavireisellä kotijoukkueella on mahdollisuus nousta tasapisteisiin sarjakärki Crocodilesin kanssa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Crocojen selvään 31-6 voittoon.

Porvoon keskuskentällä on sunnuntaina odotettavissa huikea jännitysnäytelmä, jossa vastakkain sarjan paras heittohyökkäys (Butchers) ja paras heittopuolustus (Crocodiles). Sarjan suuri yllättäjä Butchers on saanut hyökkäyspelinsä vahvaan iskuun ja tulee haastamaan tosissaan voitosta voittoon jyränneen pohjalaisjoukkueen. Kun sääennuste lupaa erinomaista jenkkifutiskeliä Porvoon keskuskentälle, on luvassa parasta mahdollista jenkkifutisviihdettä, jota ei kannata jättää katsomatta.

Butchersin yhdysvaltalainen pelinrakentaja Brandon Gwinner on yltynyt kuluvalla kaudella huikeaan vireeseen.  Heitettyjä jaardeja mies on kerännyt sarjassa eniten (1819 y.) ja onnistumisprosentilla (58, 8%) mitattuna Gwinnerin edellä on ainoastaan yksi mies, sunnuntaina vastaan asettuva Crocodilesin Zachary Whitehead (66,4 %).  Butchersin heittohyökkäyksen asevalikoimaan on tälle kaudelle saatu koottua komea laiturimiehitys, jossa jopa kolme kotimaista kiinniottajaa, Kristian Natunen, Mikko Seppänen, Luukas Eerola, omaavat kaikki suurten pelien potentiaalia. Vastustajan puolustuksen takakenttä ei voi oikeastaan ottaa eritysvartiontiin ketään kolmikosta, koska tuolloin pelinrakentaja Gwinner löytää takuuvarmasti vähemmälle huomiolle jääneet vapaina.

Buthersin juoksuhyökkäys on kerännyt liigassa ottelukohtaisesti toiseksi vähiten jaardeja, mutta Micky Kyein ja pelinrakentaja Gwinnerin juoksuvoima takaa sen, että aivan huomiotta tuotakaan uhkaa ei voi jättää. Kyei on päässyt viimeistelemään tällä kaudella jo 9 juosten tehtyä touchdownia.

Tulivoimaisesta hyökkäyksestään huolimatta Butchersin voittoon yltäminen edellyttää puolustukselta kauden parhaan pelin. Tilastollisesti Butchers-puolustus on tehnyt toistaiseksi parasta jälkeä  juoksupuolustusten vertailussa. Porvoolaisia vastaan on juostu keskimäärin ainoastaan 70 jaardia eikä touchdownejataakaan ole päästetty kuin kahdeksan.  Sunnuntaina kaksi puolustuksen avainpelaajaan, Atro Heinonen ja Jesse Vuoksenturja ovat poissa ja paikkaava miehistö saa tehdä täyden työn pysäyttääkseen yhden liigan varallisimmista keskushyökkääjistä.

Yltääko Christian Powell Stephen Stokesin ”tavoittamattomaan” jaardiennätykseen?

Sunnuntain vaahteraliigapelissä jännitetään sarjapisteiden lisäksi sitä, yltääko Crocodilesin veteraanikeskushyökkääjä Christian Powell jo tässä ottelussa tavoittamattomana pidettyyn lajilegenda Stephen Stokesin juoksujaardien ennätykseen.  Stokes keräsi huikealla liigaurallaan tasan 6800 juoksujaardia ja Powell on tuosta enää 150 jaardin päässä. On vain ajan kysymys, milloin tilastokärki vaihtuu.

Tilastojen valossa tuon ennätyksen kohtalo on sunnuntaina herkullinen seurannan kohde.  Crocodiles on edennyt aiemmissa peleissään juosten keskimäärin 153,7 jaardia, mutta Powellin jaardikeskiarvo on ”vain” 119,6. Lisäksi vastaan asettuu sarjan pitävin juoksupuolustus. Match-up Powell Vs. Stokes on kuitenkin vain yksi sunnuntain seurattavista herkupaloista.

Crocodiles-pelinrakentaja Whiteheadilla on sarjan paras heittojen onnistumisprosentti ja hänen lentoon laittamat pallot ovat päätyneet vastustajan haltuun ainoastaan kahdesti. Luku on Vaahteraliigassa paras.  Sunnuntaina heittoja vaanii vastapuolella sarjassa eniten syötönkatkoja napannut puolustaja. Butchersin Zachary Wrightilla on vyöllään jo viisi intteriä.  Taistelu ilmojen herruudesta teemalla Zachary W. vs. Zachary W. tulee olemaan yksi sunnuntain herkkupaloista.

Seinäjokiset lähtevät peliin vahvalla rosterilla, vaikka joukkueen poissaolijoiden listalla on paljon pelaajia.  Veteraanipuolustaja Juhani Koivumäki ei pue peliin ja hyökkäyslinjasta puuttuu Miguel Mäkinen

Crocot ovat sunnuntaille selkeä ennakkosuosikki, mutta Butchers on ehtinyt keräämään vyölleen jo muiden ennakkosuosikkien päänahkoja, joten pohjalaiset saavat olla Porvoon keskuskentällä varuillaan.

Vaahteraliigan kärkiottelu Butchers – Crocodiles potkaistaan vauhtiin klo 16:30

Näillä pääset tunnelmaan