Vaahteraliiga Fantasy Football tarjoaa huikeaa lisäjännitystä

Kun kausi 2018 käynnistyy torstaina 10. toukokuuta, käynnistyy myös Vaahteraliiga Fantasy Football -managerien taistelu. Joukkueita voi toki koota läpi koko kauden.

Miten joukkue kootaan?

Vaahteraliiga Fantasy Football -liigassa kuka tahansa voi luoda oman joukkueensa Vaahteraliiga-pelaajista. Kokoonpanoon valitaan kaksi pelinrakentajaa sekä neljä muuta hyökkääjää, eli laitahyökkääjiä ja/tai keskushyökkääjiä. Puolustukseen valitaan neljä pelaajaa, jotka voivat olla linja-, tuki- tai takamiehiä. Lisäksi joukkueeseen valitaan yksi potkaisija. Yhteensä pelaajia on lopullisessa joukkueessa siis 11.

Pelaajien kansallisuuksilla on rajoituksia joukkueen luontiin. Tärkein valinta koskee yhdysvaltalaispelaajaa, joita joukkueeseen saa valita vain yhden. Muista EU-maista kuin Suomesta tulevia pelaajia saa valita joukkueeseen kaksi. Suomalaispelaajilla ei ole rajoituksia.

Miten pelaajat saavat pisteitä?

Pelaajat saavat pisteitä keskeisten tilastojensa perusteella, ja nämä pisteet päivittyvät aina, kun Vaahteraliigan tilastot päivittyvät. Pelinrakentajaa valitessa kannattaa huomata, että pelinrakentaja ei saa pisteitä juosten vaan ainoastaan heitetyistä jaardeista ja maaleista. Pelinrakentaja vastaavasti menettää pisteitä heitetyistä syötönkatkoista.

Keskus- ja laitahyökkääjät saavat pisteitä juoksu- ja kiinniottojaardeista sekä tehdyistä touchdowneista. Hyökkääjät eivät saa pisteitä potkunpalautuksista. Puolustajat pelipaikasta riippumatta saavat pisteitä taklauksista, säkityksistä, maahanlyönneistä ja syötönkatkoista. Myös erikoisjoukkueissa kerätyt taklaukset lasketaan tilastoihin ja siten myös Fantasy Football -pisteisiin.

Mikäli pelaaja on valittu joukkueeseen hyökkääjäksi, hän ei saa lisäpisteitä vaikka pelaisi myös puolustuksessa ja päin vastoin.

Pelinrakentajat:

Heitetyt jaardit: Jaardimäärä jaetaan kymmenellä, ts. esimerkiksi 100 heitettyä jaardia tuottaa 10 pistettä.

Heitetty touchdown = 4 pistettä

Heitetty syötönkatko = -6 pistettä

Keskushyökkääjät:

Juostut jaardit: Jaardimäärä jaetaan kymmenellä, ts. esimerkiksi 100 juostua jaardia tuottaa 10 pistettä.

Juostu touchdown = 6 pistettä

Laitahyökkääjät:

Kiinniottojaardit: Jaardimäärä jaetaan kymmenellä, ts. 100 kiinniottojaardia tuottaa 10 pistettä.

Kiinniotot: kiinniottojen määrä jaetaan kahdella, ts. esimerkiksi neljä kiinniottoa tuottaa 2 pistettä.

Kiinniottotouchdown = 6 pistettä

Puolustajat:

Taklaus = 1 piste

Säkitys = 10 pistettä

Maahanlyönti = 4 pistettä

Syötönkatko = 10 pistettä

Potkaisijat:

Onnistunut potkumaali = 3 pistettä

Onnistunut lisäpiste = 1 piste

Epäonnistunut lisäpiste = -1 piste

[/alert]

Voiko pelaajia vaihtaa?

Kyllä. Jokaisella managerilla on yhteensä 20 vaihtoa käytettävänään kauden aikana, mutta vaihdot eivät ole mahdollisia vielä kauden alussa, vaan siirtoikkuna aukeaa, kun ensimmäisten peliviikkojen jälkeen. Pelaajavaihtoja ei voi tehdä kierroksen aikana, eli vaihdot sulkeutuvat kierroksen käynnistyessä ja avautuvat jälleen kierroksen päätyttyä.

Pelaajavaihtoja manageri pääsee tekemään kirjauduttuaan ensin Fantasy Football -sivun kautta joukkueensa sivulle. Joukkuehallintaa varten manageri luo itselleen tunnuksen samalla, kun luo oman joukkueensa. Fantasy Football -sivulle pääsee vaahteraliiga.fi -sivuston yläpalkissa olevasta Fantasy-linkistä.

Mitä tästä voi voittaa?

Vaahteraliiga Fantasy Football on kaudella 2017 yleiseltä pelityyliltään “kaikki vastaan kaikkia”. Peliä pelataan runkosarjan loppuun asti, jolloin kolme parasta palkitaan seuraavasti:

  1. palkinto: kahden hengen VIP-liput Vaahteramalja XXXVIII:aan. Ottelu pelataan lauantaina 9. syyskuuta Telia 5G -areenalla Helsingissä.
  2. palkinto: kahden hengen lippupaketti lokakuun Suomi-Ruotsi -maaotteluviikonloppuun
  3. palkinto: Suomen kentillä käytettävä aito, virallinen ja laadukas Wilson-pelipallo.

Nyt on aika luoda joukkue! Onnea ja jännittäviä kokemuksia kauteen.

Vaahteraliiga Fantasy Football