Tuukka Lehtonen jatkaa uraansa Steelersissa

Tampere Saintsin vakiokalustoon kuulunut keskushyökkääjä Tuukka Lehtonen on solminut kautta 2021 koskevan sopimuksen hallitsevan mestarin, Kuopio Steelersin kanssa. Lehtonen pelasi edellisellä kaudella jenkkifutista I-divisioonassa.

Vaahteraliigassa neljän kauden ajan (2016, 2017, 2018, 2019) pelannut Tuukka Lehtonen on Tampere Saintsin liigahistorian kolmanneksi tehokkain etenijä. Jaardeja miehen tilastokirjoihin on kirjattu 1977 ja touchdowneja 12. Maajoukkueessakin esiintynyt Lehtonen keräsi viime kaudella ykkösdivisioonan viidessä runkosarjapelissä 791 jaardia ja 8 touchdownia ollenTampere Saintsin tilastokärki molemmissa sarakkeissa.

Saints ei selviytynyt viime kaudella I-divisioonan loppuotteluun, Spagettimaljaan, mutta ainakaan Tuukka Lehtosen panoksesta se ei ollut kiinni. Keskushyökkääjä oli ratkaisevan välieräpelin paras etenijä 263 jaardilla ja kahdella TD:llä.

Työpaikka kuljetti miehen pohjoisemmaksi

Steelers-tiedotteessa Lehtonen kertoo tekijöistä, jotka saivat iki-saintsin siirtymään uusiin maisemiin:

-Elämä kuljetti tälle puolelle Suomea ja täällä päin Steelers on luonnollinen valinta. Tampere Saintsissa tuli vietettyä 15 vuotta kaiken kaikkiaan ja nyt siinäkin mielessä uuden äärellä. Joukkue on monella tapaa vakaalla pohjalla ja puolustamassa mestaruutta niin totta kai se kiinnostaa pelaajana.

Kuopio Steelersin päävalmentaja ja hyökkäyskuvioiden velho Pekka Utriainen on tyytyväinen saadessa kirjaimellisesti lisää voimaan hyökkäyspeliinsä:

Mahtavaa saada Tuukka mukaan porukkaan. Maajoukkueen luottopelaaja, joka pelaa aina joukkueelle. Tuukka on paitsi kovaa juokseva pallonkantaja ja erittäin kyvykäs blokkaaja, myös vahva johtajatyyppi, joka omalla esimerkillään näyttää miten tätä lajia tulee pelata.

Steelers on julkaissut harjoituskauden aikana useammankin keskushyökkääjän sopimukset. Utriaisen mukaan juoksupeli ei tule olemaan yksinomaan jenkkikeskushyökkääjän ja Lehtosen varassa:

-Meidän keskushyökkääjistö on nyt todella vahva ja siihen pystytään nojaamaan koko pitkän kauden ajan. Leanthony Reasnover, Ville Lindsten, Tuukka ja nuori lahjakkuus Casper Bakker saavat vielä tarvittaessa tukea monipuoliselta Isaak Marshallilta.

Tuukka Lehtonen osallistui tammikuussa 2020 CFL:n Global Combineen Vantaalla

Lähde: Steelers

Kuvat:  Mikko Mäkelä, Jari Turunen