Trilleri Velodromilla päättyi Crocodilesin juhliin

Helsinki Wolverines isännöi Käpylän Velodromilla Seinäjoki Crocodilesia Vaahteraliigan playoff-pelien kannalta merkittävässä kohtaamisessa.  Huikeiden vaiheiden jälkeen Crocodiles voittoon viimeisen minuutin touchdownilla. Lukemat vieraille 20-25 (7-13).

Lauantain vaahteraliigapelissä oli panosta ja tunteita katsomoihin jännitettäväksi. Kuten joukkueiden kohtaamiset viime aikoina ovat olleet, taas ratkaisua jouduttiin hakemaan pelin viimeisille hetkille saakka. Wolverines kiri Crocojen kahden TD:n eron kiinni neljännen neljänneksen lopulla, mutta pelikelloon jäi aikaa vierasjoukkueen yhteen draiviin. Seinäjokiset painoivat pallon väkisin Velodromin itäpäätyyn, ja ratkaisijaksi nousi huikean määrän työtä urakoinut Christian Powell iltapäivän ainoalla kiinniotollaan.

Jabari Harrisin kaksi Hail Mary-heittoa pelikellon umpeutuessa olivat onnistua, mutta tällä kertaa oli Crocojen vuoro voittaa. Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen ratkaisua jouduttiin odottamaan jatkoajan toiseen hyökkäyspariin, jonka tasoittavalla vuorolla Wolverines ratkaisi onnistuneella lisäpistepelillä.  Nyt Crocot pääsivät kuittamaan kitkerän tappion. Näiden joukkueiden tunteita pursuavat pelit ovat hyvää viihdettä ja on suuret mahdollisuudet, että tällä kaudella tasatilanne 1-1 voitoissa puretaan välieräpelissä.

Melkein ei ole mukana – Wolverinesin viimeinen Hail Mary päätyy kentän pintaan ja Crocojen juhlaan (Kuva: Jari Turunen)

Wolverines teki TD:n ensimmäisellä draivillaan

Kotijoukkue Wolverines sai otteluun parhaan mahdollisen alun. Ahmojen ensimmäisen draivin kolmannessa pelissä Jabari Harris löysi Sebastien Sagnen, joka juoksi pallon kanssa maaliin yhteensä 51 jaardin TD:n. Sagne onnistui tekemään pelissä kaksi touchdownia ja miehestä oli tulla koko pelin ratkaisija pelikellon umpeutuessa. Jabari Harris pisti ilmaan huikean pitkän heiton, jota Sagne juoksi vastaanottamaan maalin tuntumaan. Croco-puolustus joutui rikkomaan Sagnea ja tällä kertaa häirintä kannatti. Wolverines ei onnistunut yliajalla saamassaan ylimääräisessä yrityksessä.

Jabari Harris heitti pelissä 266 jaardia ja kaksi touchdownia. Lisäksi mies juoksi yhden maalin. Wolverines osoitti, että hyökkäyksellä on suurten pelien potentiaalia, mutta linjapelin suhteen hienosäätöä tarvitaan yhä ennen kauden viimeisiä pelejä.

Ahmapuolustuksessa Curtis Slater teki seitsemän taklausta ja katkaisi kertaalleen Zachary Whiteheadin heiton. Eric Irvin ja Joseph Kordus palasivat takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Irvin oli jälleen aggressivinen takakentällä, mutta pelasi ilmeisesti puolikuntoisena.

Wolverines epäonnistui pelissä kahdesti kenttäpotkumaalissaan ja yksi RJ Longin TD liputettiin pois samaisen laiturin ryhmityttyä väärin aloitusmuodostelmaan. Näistä riittää spekuloitavaa bye-viikolleen siirtyvälle joukkueelle.

Ottelun jälkeisessä Ruutu haastattelussa kahden TD:n Sagne kertoi, että Wolverinesilla on vielä rakennettavaa:

Powell eteni yli 200 jaardia

Crocodiles laittoi takuuvarman Christian Powellin lauantaina urakkatöihin. Keskushyökkääjä kantoi palloa 32 kertaa ja teki kaksi touchdownia juoksuillaan. Powellin kolmas TD syntyi hänen ainoasta kiinniotostaan ja se ratkaisi pelin viimeisellä minuutilla. Kaikkiaan miehelle 196 juoksujaardia ja 10 yhdellä kiinniotolla. Upeat suorituksen huomioitiin Pohjola Vakuutuksen Vakuuttavimman Pelaajan palkinnolla.

Pelinrakentaja Whitehead pelasi jälleen tyylikkään pelin. Miehen 24 heitosta 18 päätyi omille laitureille ja tuloksena kaksi heittomaalia. Ison kiitoksen pelirauhastaan Whitehead voi antaa Crocojen hyökkäyslinjalle, joka päästi vastustajan vain kahdesti taklaamaan pallollista pelaajaa aloituslinjan takana. Laitahyökkääjistä Janne Särkelä onnistui kertaalleen maalinteossa ja toinen heitto-TD oli Powellin ratkaiseva suoritus.

Crocodiles-puolustus pelasi lähes parhaalla kokoonpanolla ja se näkyi kentän tapahtumissa.  Wolverines-hyökkäys ei päässyt oikeastaan missään vaiheessa toivomaansa rytmiin Crocodilesin linjan rynniessä irti blokeista. Vastustajan pelinrakentaja onnistuttiin säkittämään kolme kertaa ja niissä kaikissa oli mukana Emmit Gooden.

Ottelun jälkeisessä Ruutu-haastattelussa Crocojen Seth Zins korosti puolustuksen onnistuneen pysäyttämään vastustajan loppurynnistys tiiviillä yhteispelillä.

 

Voitto merkitsee Crocodilesille hyvää asemaa pudotuspelien kotietua ratkottaessa.  Ratkaisu on yhä seinäjokisten omissa käsissä, mutta runkosarjan loppuohjelma tulee olemaan vaikea. Jäljellä ovat vielä pelit Steelersiä, Roostersia sekä Butchersia vastaan. Wolverinesin polku pudotuspeihin on kevyempi ja pitää sisillä tulevan viikon lepovuoron.  Helsinkiläisillä pelit vielä Eaglesia ja Crusadersia vastaan.

Tutustu:  Ottelun livetilastot

Kuvat: Jari Turunen