Torstaipelissä vastakkain Crusaders ja Wolverines

Vaahteraliiga palaa maaottelutauoltaan torstaina United Newland Crusadersin isännöidessä Helsinki Wolverinesia Lohjalla. Molemmat joukkueet ovat menettäneet mahdollisuutensa nousta sarjan mitalipeleihin, joten panoksena on maine ja kunnia.

United Newland Crusaders on lupaavan alkukauden ja komean Roosters-voiton jälkeen ajautunut kolmen ottelun tappioputkeen. Tappioista tuorein, Royalsille hävitty peli, merkitsi viimeistenkin realististen playoff-oljenkorsien katkeamista lohjalaisilta. Joukkue lähtee kotipeliinsä edelleen täydellä miehityksellä, eikä ainakaan vielä näy merkkejä ulkomaalaispelaajien kotiuttamisesta.

Wolverinesin kausi on ollut vaikea alusta loppuun. Nuorella joukkueella on ollut suurta epäonnea jenkkipelaajiensa kanssa ja vahvistuksilta odotettu panos on jäänyt odotettua vähäisemmäksi. Torstain pelissä mukana on kuitenkin kaikki kolme kiintiöpelaajaa.

Crusaders lähtee kotikaupunkinsa Lohjan 700-vuotis juhlaotteluksi profiloidussa pelissä taisteluun täydellä heittokalustollaan. Kolhuja kokenut Cedric Johnson on jälleen mukana pelaavassa kokoonpanossa, joten pelinrakentaja Raleigh Yeldellillä on käytössään yksi liigan vaarallisimmista laiturirostereista.  Kun vielä vastassa on tilastojen valossa liigan heikoin heittopuolustus, tultaneen palloa laittamaan lentoon useammankin kerran UNC:n hyökkäysvuoroilla.

Osa-alue, jossa Wolverines nokittaa tilastoissa lohjalaiset, on juoksupuolustus. Sarjan kärkitaklaajiin kuuluvan Willy Lindforsin loukkaantuminen on merkinnyt vastuun jakamista toisille pelaajille ja torstaina Crusadersin liukkaan keskushyökkääjän, Seth Rowlandin vartioiminen jaetaan Alvin Reelsin, Max Poikosen ja Santtu Jääskeläisen vastuulle.  Viime kaudella Crusadersin pelinrakentajana palennut Shay Netter on merkitty Wolverinesin rosteriin, mutta hänen nimeään ei löydy avauskokoonpanosta.

Crusaders vei joukkueiden edellisen kohtaamisen toukokuussa lukemin 6-35 (Kuva: Jari Turunen)

Crusaders lähtee peliin ennakkosuosikkina, mutta nuorella Wolverines-joukkueella on vahvaa tahtoa näyttää kehittyneensä kauden aiemmissa peleissä, ja haastaa lohjalaiset tosissaan. Joukkueet kohtasivat toisensa edellisen kerran liigan avauskierroksella, jolloin UNC oli parempi lukemin 6-35.

Ottelu vauhtiin Harjun kentällä Lohjalla klo 18:30

Näillä pääset tunnelmaan