Ei yllätystä Myyrmäessä – Crocodiles oli omaa luokkaansa

Vaahteraliigan 11. peliviikko tuli valmiiksi lauantaina, kun Myyrmäen Jalkapallostadionilla kohtasivat Wolverines ja Crocodiles. Sarjakärjen ja sarjassa viimeisenä olevan joukkueen välisestä ottelusta osattiin odottaa epätasaista kohtaamista ja sellainen siitä myös tuli. Crocodiles korjasi pisteet mukaansa numeroin 0–68 (0–47).

Ottelu kallistui vieraille alusta alkaen. Crocodiles teki touchdownin viidellä ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan ja antoi samaan aikaan Wolverinesille uudet yritykset vain yhden kerran.

Ensimmäisellä neljänneksellä Christian Powell juoksi kolme touchdownia ja Zach Whitehead yhden. Toisella neljänneksellä Janne Särkelä teki kaksi maalia Whiteheadin heitoista. Eetu Mäki-Maunus potki avauspuoliajalla kuusi lisäpistettä sekä yhden kenttäpotkumaalin jakson viimesekunneilla. Lisäksi Filip Zacok taklasi Wolverinesin pelaajan helsinkiläisten omalla maalialueella, josta tuloksena safety ja kaksi pistettä vieraille.

Toisella puoliajalla sekä Powell että Whitehead saivat lepoaikaa, mutta se ei tahtia hidastanut. Keskushyökkääjän paikalla urakoinut Saidou Jallow juoksi kaksi touchdownia ja Kasper Harju viimeisteli Heikki Toivolan heitosta ottelun viimeisen osuman. Kun Mäki-Maunus oli potkuissaan erehtymätön myös toisella puoliajalla, haarukoitti nuori potkaisija kaikkiaan 12 pistettä.

Crocodiles osoitti vahvuutensa paitsi ykkösmiehistönsä terävyydellä myös miehistönsä syvyydellä. Pelaajien kierrätys alkoi osaltaan jo ensimmäisellä puoliajalla ja jatkui läpi ottelun.

Powell juoksi 102 jaardia ensimmäisellä puoliajalla ja lepäsi toisen puolikkaan. Silloin Jallow juoksi 102 jaardia. Whitehead heitti ottelussa 20 kertaa, onnistui 10 heitossaan ja saalisti Crocodilesille 183 ja kaksi touchdownia. Toisella puoliajalla erinomaisesti operoinut Toivola onnistui heitoissaan 70-prosenttisesti, kokosi jaardeja 112 ja heitti yhden touchdownin.

Puolustuksessa tukimies Oskari Tapola sekä kulmapuolustaja Eemeli Tuovinen tekivät tukun isoja pelejä. Ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkittiin tukimies Jaska Värinen jonka kuudesta taklauksesta kolme tapahtui aloituslinjan takana.

Wolverinesin murheet kasaantuivat

Kun joukkueet aiemmin tällä kaudella kohtasivat, sai Wolverines Seinäjoella kasaan vain kuusi hyökkäysjaardia. Nyt Ahmat olivat pitkään miinuksilla jaardien suhteen, mutta lopulta ennen kaikkea Sebastian Lugoran juoksuilla sekä Niko Kantosen ja Kevin Adamsin kiinniotoilla helsinkiläisten saldo oli nyt 87 hyökkäysjaardia.

Crocodilesin puolustuksen linja teki paineellaan odotetusti Rasmus Laalon pelinrakentamisesta vaikeaa, mutta Laalo onnistui muutaman kerran heitoissa myös varsin mallikkaasti. Pelikirjasta putosi variaatioita pois, kun keskushyökkääjä-laitahyökkääjä William Young ensimmäisellä puoliajalla loukkaantui.

Puolustuksesta pois olivat niin Alvin Reels kuin Willy Lindfors, mikä näkyi karulla tavalla Crocojen juoksupeliä vastaan. Toisaalta Wolverinesilla oli toistuvasti epäonnistumisia myös erikoisjoukkueissa: pariinkin otteeseen lentopotkut epäonnistuivat ja kerran Crocodiles myös nappasi pallon itselleen aloituspotkussa. Crocodilesin 15 hyökkäysvuorosta 8 käynnistyi Wolverinesin kenttäpuoliskolta.

Crocodiles on voiton myötä vahvasti kiinni runkosarjan ykkössijassa, kun runkosarjaa on vielä kolme viikkoa jäljellä. Seinäjokisilla on toki vastassa kolme pudotuspelikaliiberin vastustajaa: Royals vieraskentällä sekä Steelers ja Roosters kotikentällään.

Wolverinesilla on kolme vieraspeliä jäljellä tämän kauden sarjasta. Matkat Lohjalle Crusadersin vieraaksi Lohjalle ja Steelersin vieraaksi Kuopioon. Päätöskierroksen ottelu Roostersia vastaan on teknisesti vieraspeli, mutta pelataan luonnollisesti Wolverinesin kotikentällä Velodromilla.

Vaahteraliigan seuraava ottelu on vasta 10. elokuuta pelattava Crusaders–Wolverines. Ensi viikolla liiga on maajoukkuetauolla, sillä lauantaina 5.8. Suomi kohtaa Ruotsin miesten EM-kisojen välierässä.

Otsikkokuva: Jari Turunen