Toisen puoliajan juoksupeli ratkaisi kärkiottelun Roostersille

CrocodilesRoostersScore

Lauantai-iltana Seinäjoella pelatusta kärkiottelusta Crocodilesin ja Roostersin välillä muodostui erittäin jännittävä koitos. Akseli Olinin kenttäpotkumaali vain 55 sekuntia ennen loppua sinetöi voiton Roostersille. Loppulukemat olivat helsinkiläisten hyväksi 27–29 (21–14).

– Olimme tänään niin sanotusti kaksi sarjapistettä parempia, Juha Hakala kiteytti helsinkiläisten tunteet ottelun jälkeen. – Juoksupeli muodostui ratkaisuksi, mutta tänään pystyimme käynnistämään myös heittopeliä uudella ilmeellä.

Crocodilesin Henri Kotanen suhtautui lopputulokseen viileän analyyttisesti.

– Enemmän näistä otteluista oppii kuin 62–0 -voitoista. Opimme ainakin, miten tärkeää taklaaminen on. Emme onnistuneet siinä riittävän hyvin.

Avausneljänneksellä puolustukset hallitsivat kenttätapahtumia. Roostersin pelinrakentaja Micah Brown heitti yhden syötönkatkon, Crocodiles otti vääriä aloituksia ja Roosters kiinnipitorangaistuksia. Kotijoukkue oli kenttäasemien suhteen hienoisesti niskan päällä, mutta ensimmäisen 12 minuutin jälkeen kumpikaan ei ollut vielä tehnyt pisteitä. Mikään ei viitannut siihen, että hetken päästä osumia iskettäisiin taululle muutaman minuutin välein.

Toisen neljänneksen alussa Crocodiles heräsi ensin ja herätti samalla Roostersinkin. Justin Sottilaren heitot tavoittivat omat laitahyökkääjät toistuvasti ja lopulta yksi ottelun hahmoista, Niko Lester, teki ottelun avausmaalin. Spencer Cutlanin potkun jälkeen Crocodiles johti 7–0.

Niko_Lester-2
Niko Lester teki Crocodilesille kaksi touchdownia ja eteni neljällä kiinniotolla 68 jaardia.

Roostersin vastaus tuli välittömästi seuraavalla vuorolla, jonka laitahyökkääjä Bernard Luster päätti 58-jaardiseen touchdowniin ja teki tilanteeksi 7–6.

– Puhdas merkkausvirhe takakentältämme, Kotanen harmittelee Roostersin kuittausta.

Kun kummankin joukkueen maalisarake oli avattu, nähtiin myös kolmella seuraavalla hyökkäysvuorolla pisteitä. Timothy Thomas vei Crocodilesin 14–6 -johtoon, mutta Kimi Linnainmaa kuittasi Brownin heitosta. Keskushyökkääjä Jaycen Spears juoksi lisäpisteyrityksen maalialueelle ja tilanne oli tasan 14–14.

Lesters, yksi liigan nopeimmista pelaajista, johdatti kotijoukkueen puoliajalle johdossa. Heittopelistä syntyneen 56-jaardinen touchdownin ja Cutlanin lisäpisteen myötä tilanne oli 21–14.

Toisella puoliajalla Roosters pitää palloa ja tekee tarvittavat pisteet

Ensimmäisellä puoliajalla linjapelin ote oli siirtynyt Roostersille. Helsinkiläiset onnistuivat avaamaan hyökkäyksessä väylää Spearsille ja tarjoamaan aikaa Brownille heittopeliin. Crocodilesin osalta tilanne oli kääntymässä päinvastaiseksi. Roosters sai Kevin Marshallin juoksut kuriin ja lisäksi Sottilaren heittopeliä pääsi ottelun aikana häiritsemään aloituslinjan takana toistuvasti Roosters-pelaaja. Säkityksiä tosin pelissä esitti ainoastaan kotijoukkue.

– Meidän juoksupelimme lähti rullaamaan erityisesti kolmannella neljänneksellä, Hakala kertoo. – Micah Brownin ei tarvinnut tänään itse liikkua pallon kanssa. Hän ojensi palloa keskushyökkääjille ja heitti palloa linjan takaa.

Ensimmäisen puoliajan ennusmerkit kävivät toteen kolmannelle neljänneksellä. Vaikka neljänneksen aikana ei nähtykään kuin yksi touchdown, jolla Luster nosti Roostersin pisteen päähän (21–20), oli neljännes tapahtumien suhteen vieraiden hallintaa. Roosters eteni 12-minuuttisen aikana 124 jaardia ja ainoastaan neljä hyökkäysyritystä pelannut Crocodiles lopulta vain yhden jaardin. Päätösneljännekselle siirryttiin silti isäntien johdossa.

Roosters siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, kun Alexander Kuronen juoksi tilanteeksi 21–26. Sottilare ja Thomas kuittasivat hetkeä myöhemmin ja Thomasin touchdownin myötä Crocodiles siirtyi pisteellä ohi. Kotijoukkue yritti kasvattaa eron kolmeen pisteeseen yrittämällä lisäpisteessä pelata pallon uudelleen maaliin. Tämä kuitenkin epäonnistui ja Roosters sai pelivälineen takaisin tilanteessa 27–26.

Jaycen_Taylor
Roostersin keskushyökkääjä Jaycen Taylor kantoi palloa 26 kertaa ja eteni 168 jaardia. Heittopelissä Spears koppasi pallon kolmesti aja eteni niillä 62 jaardia.

Spearsin ja Esa Vanhojan juoksujen sekä Brownin lyhyiden heittojen varaan rakentunut ratkaiseva hyökkäysvuoro päättyi lopulta ottelun viimeiseen pistesuoritukseen – Olinin kenttäpotkumaaliin päätösminuutilla. Loppulukemiksi sinetöityivät 27–29.

Hyökkäystaistelussa monipuolisemmin onnistunut Roosters oli lopulta tehokkaampi jaardilukemin 505–299. Valtaosa tuosta erosta syntyi toisella puoliajalla, jolloin Roosters piti palloa yli hallussaan 19 minuuttia. 168 jaardia juosseen Jaycen Spearsin johdolla Roosters eteni maata pitkin kanssa 232 jaardia. Toisen neljänneksen aikana juoksupelistään lähes kokonaan luopuneen Crocodilesin juoksusaalis jäi 17 jaardiin. Heittopelissä Crocodiles keräsi 282 jaardia, Roosters 274.

– Kyllä tämä meille näytti sen, että pelkästään heittopelillä näitä otteluita ei voi voittaa, Kotanen mietti ottelun jälkeen.– Emme saaneet juoksua toimimaan, mistä kaikki kunnia Roostersin juoksupuolustukselle. Oma puolustuksemme on ihan kunnossa. Olimme oikeassa paikassa, mutta jos ensimmäinen taklaaja ei pysäytä Spearsia, hän on ehtii ottamaan aika monta lisäjaardia.

Kentän ykköstaklaaja oli Crocodiles-tukimies Jaska Värinen 12,5 taklauksellaan. Roostersin kärkipysäyttäjä oli Santtu Äyräväinen, jolle taklauksia kertyi 5.

Roosters nousi voitollaan sarjan kärkeen ja jatkaa ainoana joukkueena ilman tappioita. Crocodiles on sarjassa toisena. Yhdeksännellä peliviikolla Roosters pelaa perjantaina Turussa Anders Trojansia vastaan. Crocodiles puolestaan kohtaa lauantaina kotikentällään Porvoo Butchersin. Tuolloin Seinäjoella nähdään myös uudet puolustajat: Ranskan maajoukkuemies Matthieu Fayard sekä brittiläinen Thomas Malagodi.

Vaahteraliiga jatkuu sunnuntaina 10. heinäkuuta Turussa, jossa ovat yhteen iskevät Anders Trojans ja Butchers. Tiistaina pelataan Tampereella, jossa nähdään kauden ensimmäienen sarjanousijoiden kohtaaminen. Vastakkain siis Saints ja Wasa Wa1ld Royals.