Anders Trojans ja Butchers iskevät yhteen Turussa

TrojansButchersTwitter

Vaahteraliigan kahdeksannen peliviikon sunnuntai-ottelussa Anders Trojans Turku isännöi Yläkentällä Porvoo Butchersia. Sarjassa kolmantena oleva Trojans (3–2) on ennen kauden neljättä kotiotteluaan voittanut Yläkentällä niukasti Wasa Wa1ld Royalsin ja hävinnyt vielä niukemmin Seinäjoki Crocodilesille. Viikko sitten turkulaiset voittivat kotonaan Vantaan TAFT:n 51–27. Butchersilla (2–4) on allaan kauden ensimmäinen vierasvoitto, kun viikko sitten porvoolaiset hakivat pisteet Tampere Saintsilta lukemin 28–38. Vastakkain Trojans ja Butchers eivät ole vielä kertaakaan kauden aikana pelanneet.

– Alkukauden otteluruuhkamme on nyt helpottanut, ja nyt pystymme jo harjoituksissa harjoittelemaankin, Butchersin päävalmentaja Kari Leivoja naurahtaa. – Pystymme kehittämään peliämme ja puuttumaan epäkohtiin omassa tekemisessä.

Tampereella Butchers pelasi alkukauden heittopainotteisesta hyökkäyksestä poikkeavaa peliä. Keskushyökkääjä Kemani Jonesin johdolla Butchers punnersi juosten 294 jaardia. Jonesin ohella juoksutalkoisiin osallistuivat tuolloin kahdesti maalin tehnyt Sebastian Lindell ja pelinrakentaja Trevor Vasey.

– Tuota lähdemme viemään eteenpäin myös Turussa, Leivoja kertoo.

Alkukauden aikana Vasey on ollut liigan kärkipäätä heittojaardien suhteen, mutta heittovarmuudessa porvoolaisten pelinrakentaja on jäänyt kauas kärjestä. Uudessa systeemissä Vasey kuitenkin tavoitti laitahyökkääjänsä hyvällä prosentilla. Mikko Seppänen, Daniel Luoma sekä viimeotteluissa suurempaan vastuuseen noussut Ville Kurvinen yhdessä keskushyökkääjän paikalta kuvion luiskahtavan Jonesin kanssa ovat olleet aktiivisimmat porvoolaiskoppaajat. Heistä Kurvinen ei kuitenkaan Turussa ole kokoonpanossa.

DSC06059 2
Butchersin Kemani Jones on kantanut palloa 97 kertaa – useammin kuin yksikään toinen Vaahteraliiga-keskushyökkääjä kuluvalla kaudella. Saaliiksi Jones on saanut 510 jaardia ja 6 touchdownia. Kuva: Sami Ranta

Trojansin päävalmentaja Mikko Virolaisen puolustus on kokoonpanoon pelikieltonsa jälkeen palaavan Sami Toivosen johdolla valmis kohtaamaan Butchersin juoksun.

– En usko, että Butchers haastaa meitä I-muodosta lähtevällä juoksulla, Virolainen arvelee. – Lindell juoksi hyvin Saintsia vastaan fullbackin pelejä. Samoin Samille, että hänellä on 20 taklausta sunnuntaina, mikäli Porvoo pelaa samalla tavalla. Olen varma, että Butchers tulee heittämään meitä vastaan enemmän.

Trojansilla on alkukaudesta ollut melkoisia vastoinkäymisiä erityisesti puolustuksen aloituskokoonpanon loukkaantumisten muodossa. Viikon takaisen TAFT-ottelun myötä listaan liittyivät ainakin toistaiseksi joukkueen toiseksi ahkerin taklaaja Ville-Valtteri Suojanen sekä puolustuksen linjamies Juha Yli-Arvela. Jo aiemmin riveistä ovat pudonneet muun muassa Rickhard Helenius, Ilya Redin ja Mikael Reponen. Takakentän ongelmaa syventää Seikko Vennelän poissaolo sunnuntain ottelusta.

– En oikein enää tiedä, mitä sanoa näistä loukkaantumisista, Virolainen huokaa. – Ennen kautta asetin tavoitteeksi pysyä ehjänä. Jo samana iltana viimeistelyharjoituksissa putosivat ensimmäiset pelaajat rivistä.

Erityisesti takakentän osalta Virolainen joutunut pyörittämään pakettia uuteen muottiin. Vennelän ja Suojasen tilalla takakentällä aloittavat Roman Runner sekä Teemu Thorström. Aleksi Wirén on omalla laidalla kulmapuolustajan paikalla, ja aiemmin lähinnä keskus- ja laitahyökkääjänä pelannut Mikael Koho asettuu toisen laidan kulmapuolustajaksi.

Tro-But_Roma_Runner_KariToivonen
Trojansin Roman Runner kohtaa sunnuntaina viimevuotisen joukkueensa. Alkukaudesta Trojansin ykköslaitahyökkääjäksi noussut Runner on viimeisissä peleissä pelannut puolustuksessa sekä tukimiehenä että kulmapuolustajana. Butchersia vastaan Runner aloittaa safetyna. Kuva: Kari Toivonen

 

Onnistuuko Butchers sulkemaan pois Trojansin isot hyökkäyspelit?

Hyökkäyksen puolella Trojans saanut pian kuukauden ajan harjoitella yhdysvaltalaispelinrakentaja Max Shortellin kanssa. Heittopelissä Shortell löysi TAFT:ia vastaan tehokkaasti Aappo Salorannan, Tuomas Mankin ja Juuso Mäkisen. Laitahyökkääjätroikka on Shortellin saapumisen jälkeen kasvamassa yhdeksi liigan vaarallisimmista kolmikoista.

DSC05877 2
Tukimies Tero Kontiainen on Butchersin taklaustilaston ykkönen 34 taklauksellaan. Sunnuntaina Kontiaisen suurin tehtävä on pitää Trojansin Chris Douglasin jaardimäärä mahdollisimman pienenä. Kuva: Sami Ranta

Shortellin saapuminen on näkynyt myös keskushyökkääjä Chris Douglasin juoksupelissä, sillä vastaan tuleva puolustus ei ole heittouhan kasvettua enää voinut muurata miehistöään aloituslinjaan Douglasin juoksua vastaan. Liigan juoksutilaston kärjessä etenevä Douglas sekä fullback Miko Ylikoski ovat juoksupelin lisäksi elinvoimaisia kohteita myös Shortellin heitoille.

– Pelimme kehittyy viikko viikolta. Butchersin puolustuksen vahvuudet ovat keskustassa. (Michael) Galantini on todella kova pelimies ja (tukimies Tero) Kontiainen kyllä taklaa kaikki vastaan tulevat juoksut, Virolainen analysoi.

Hyökkäyksen linjasta Trojansilta ovat edelleen sivussa Jani Nurmi ja Tuomas Tammero. Karri Kuuttila ja Jussi Jalonen puolestaan vaihtavat laitoja hyökkäyksen tacklen paikoilla. Galantini on merkitty Butchersin kokoonpanon DE:n paikalle, joten muun muassa Kuuttila-Galantini -taistelu saattaa nousta yhdeksi Yläkentän seuratuimmista kohtaamisista.

Butchersin ongelmaksi puolustuksessa on muodostunut ns. isot hyökkäyspelit. Kummassakin porvoolaisten voitto-ottelussa Butchers on pystynyt eliminoimaan useamman kymmenen jaardin onnistumiset vastustajan hyökkäykseltä. Tappio-otteluissa sen sijaan vähintään 40-jaardisia touchdowneja porvoolaispuolustajien selän taakse on nähty useampia.

– Meillä on ollut kasvun paikka taklausvarmuudessa ja pelirohkeudessa, Leivoja myöntää. – Nuoret pelaajamme ovat kyllä olleet valmiita ottamaan askeleita eteenpäin.

Virolainen äityy kehumaan Butchersin nuorta joukkoa:

– Itselleni tulee mieleen Trojansin kausi 1995, Virolainen aloittaa. – Meillä oli silloin paljon nuoria, lahjakkaita pelaajia, jotka joutuivat haastavaan paikkaan liigassa. Butchersissa tehdään loistavaa juniorityötä, ja jos tuo porukka jaksaa harjoitella, siitä kasvaa vielä erittäin kova Vaahteraliiga-joukkue.

Sarjataulukossa molemmille joukkueille voitto sunnuntaina tulisi hyvään aikaan. Trojans nousisi tasapisteisiin toisena olevan Seinäjoki Crocodilesin kanssa. Butchers puolestaan kiilaisi voitolla sarjataulukossa neljänneksi vain kahden pisteen päähän Trojansista.

Tro_But_Juuso_Mäkinen_KariToivonen
Trojans-laitahyökkääjä Juuso Mäkinen on pelinrakentaja Max Shortellin saapumisen jälkeen kahdessa ottelussa edennyt 193 jaardia ja tehnyt 3 touchdownia. Kuva: Kari Toivonen

 

Aloituskokoonpanot:

Trojans:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 9 Max Shortell DE 88 Jussi Veijula
RB 1 Chris Douglas DT 62 James Perrineau
RB 34 Miko Ylikoski DT 65 Tomi Myyrä
WR 80 Juuso Mäkinen DE 97 Henri Juote
WR 11 Aappo Saloranta LB 34 Miko Ylikoski
WR 84 Tuomas Mankki LB 10 Sami Toivonen
LT 79 Karri Kuuttila LB 3 Ilkka Koiranen
LG 72 Tuomas Hvitfelt CB 26 Mikael Koho
C 75 Tuomas Koivikko SS 22 Teemu Thorström
RG 70 Daniel Menczel FS 14 Roman Runner
RT 68 Jussi Jalonen CB 23 Aleksi Wirén

Pois: Magnus Riihimäki, Markus Häkli, Ville-Valtteri Suojanen, Jani Karvinen, Iisakki Ullakonoja, Ilya Redin, Seikko Vennelä, Tommi Kipinoinen, Tuomas Tammero, Jani Nurmi, Rickhard Helenius, Juha Yli-Arvela, Viljo Niemeläinen, Daniel Stadler

Butchers:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 2 Trevor Vasey DE 1 Michael Galantini
RB 15 Kemani Jones DT 66 Juho Salmi
RB 30 Sebastian Lindell DE 55 Jesse Vuoksenturja
WR 7 Daniel Luoma LB 93 Toni Koskela
WR 11 Mikko Seppänen LB 92 Tero Kontiainen
WR 10 Robert Karlsson LB 56 Niklas Reinhardt
LT 50 Väinö Pääkkönen LB 20 Vesa Aaltonen
LG 51 Marko Puustinen CB 6 Andy Pham
C 53 Ashley Dewing SS 32 Tony Nyström
RG 69 Jari Mononen FS 43 Jere Paananen
RT 73 Pasi Lautala CB 14 Jukka-Pekka Suomalainen

Pois: Niko Pennanen, Arttu Erkkilä, Patrik Väyrynen, Jussi Mäkelä, Ville Kurvinen, Ville Josefsson, Mario Mäkinen, Jaakko Josefsson, Petri Pekkanen, Kristian Metsämäki, Eppu Pulkkinen, Otto Kröger

Epävarmat: Oliver Colliander

 

Vaahteraliiga, 8. peliviikko:

SU 10.07.2016 | 16:00 | Yläkenttä, Turku:

Anders Trojans Turku – Porvoo Butchers

Live-tilastot

Katso myös:

Trojans-ennakko

Muut kierroksen ottelut:

PE 08.07.2016 | 18:30 | Pyynikki, Tampere:

Tampere Saints – Vantaan TAFT 29–28

Ennakko | Tilastot | Raportti

LA 09.07.2016 | 16:00 | Jouppilanvuori, Seinäjoki:

Seinäjoki Crocodiles – Helsinki Roosters 27–29 (21–14)

EnnakkoTilastot | Raportti

TI 12.07.2016 | 18:00 | Pyynikki, Tampere:

Tampere Saints – Wasa Wa1ld Royals

Live-tilastot

Sarjataulukko:

Joukkue   Ottelut   Voitot   Häviöt   Tehdyt   Päästetyt   Maalisuhde   Pisteet
Roosters 6 6 0 195 91 104 12
Crocodiles 6 5 1 210 66 144 10
Trojans 6 4 2 215 141 74 8
Royals 5 2 3 74 66 8 4
Saints 6 2 4 140 269 -129 4
Butchers 6 2 4 112 173 -61 4
TAFT 7 0 7 104 244 -140 0

Kuvat:

Sami Ranta

Kari Toivonen