Takamies Dijon Washington on Crocodilesin ensimmäinen jenkkivahvistus

Seinäjoki Crocodilesin ensimmäinen yhdysvaltalaissopimus vahvistaa vihreäpaitojen puolustusta, kun 25-vuotias Dijon Washington liittyy kahden edellisen vuoden hopeajoukkueen riveihin. Kaudella 2016 Washington (185 cm/90 kg) pelasi Roni Salosen ja Arttu Tennbergin seurakaverina itävaltalaisessa Swarco Raidersissa, jossa oli voittamassa Itävallan mestaruutta. Vuonna 2014 takamies pelasi Saksan GFL:ssä Berlin Rebelsissä, jossa oli tuolloin joukkueensa neljänneksi ahkerin taklaaja.

Päättyneellä kaudella Raidersin kanssa myös Eurobowlissa pelannut Washington merkkautti itselleen Itävallan liigassa yhdeksässä ottelussa kahdeksan taklausta, yhden syötönkatkon sekä kolme puolustettua heittoa. Tilastot eivät kuitenkaan paljasta koko totuutta nopeajalkaisen Washingtonin osaamisesta, sillä Washingtonin reuna on varsinkin Euroopassa ollut se, jota vastustajan pelinrakentajat karttavat.

Yliopistourallaan Kaliforniasta kotoisin oleva Washington ehti edustamaan kovatasoisia Nebraskan (09-11) ja Sacramento Staten (12-13) yliopistoja ennen siirtymistään Saksaan. High schoolin jälkeen Washingtonia pidettiin yleisesti yhtenä lupaavimmista takamiehistä ja lisäksi Washington ehti ennen yliopistopelejä näyttämään taitojaan myös laitahyökkääjän paikalla.

 

Iso, inspiroiva palapelin pala

– Tämä oli meille aika iso pala palapeliin, kommentoi sopimusta Crocodilesin päävalmentaja Vesa Jalava joukkueen tiedotteessa. – Nyt me tiedämme, mitä muuta haemme tässä talven mittaan. Uskon, että Washingtonin panos tulee olemaan melko merkittävä ensi kaudella.

Washington on jo ottanut selvää Suomesta, Vaahteraliigasta, Seinäjoesta ja Crocodilesista. Hänelle ensimmäinen sija, voitto ja mestaruus ovat suurin motivaation lähde.

– Crocodilesilla on hyvä organisaatio, joka taistelee Vaahteraliigan mestaruudesta lähes joka vuosi, Washington sanoo. – Enkä minä odota tulevaltakaan kaudelta mitään muuta.

Yhdysvaltalaisen puheesta käy selväksi, että hän on Jalavan mainitsema ”iso palapelin pala” sekä fyysisesti että myös mentaalisesti.

– Tuon joukkueeseen johtajuutta, energiaa sekä mestaruuteen vaadittavan ajatusmallin. Haluan olla inspiraation lähde nuorille suomalaispelaajille, jotka rakastavat tätä peliä ja haluavat ehkä jonakin päivänä pelata USA:ssa. Olen heille esimerkki siitä, mitä se vaatii.

Crocodiles menetti kauden 2016 päätteeksi takamiehistä uransa lopettaneen Toni Haukkamaan sekä Helsinki Roostersiin siirtyneen ranskalaisen Pierre Couraqeuxin. Lisäksi monipuolinen saksalainen Niko Lester solmi sopimuksen USA:n Champions Indoor Football -liigassa (CIF) pelaavan Bloomington Edgen kanssa. Washingtonille on siis luvassa valtava rooli Crocodiles-takakentällä, johon Crocodiles on jo aiemmin solminut sopimuksen muun muassa Tuomas Leinosen ja Juhani Koivumäen kanssa.

Katso myös:

Crocodiles-uutinen Washingtonin sopimuksesta

Otsikkokuva:

www.go-foto.net / Goran Milosavljevic

jaycenspears_dijonwashington_roosters
Dijon Washington (oik.) poseerasi yhdessä Helsinki Roostersin Jaycen Spearsin kanssa Innsbruckissa keväällä, kun Swarco Raiders kohtasi Roostersin Battle 4 Tirol -ottelusarjassa. Suomi on tullut Washingtonille tutuksi myös suomalaisten joukkuekavereiden, Raidersissa pelanneiden Roni Salosen ja Arttu Tennbergin myötä. Kuva: Salla Lahti