Butchersin pelinrakentaja kaudella 2017: Jordan Moore

Vaahteraliigassa kaudella 2016 kuudenneksi sijoittunut Porvoo Butchers on solminut toisen yhdysvaltalaissopimuksensa, kun porvoolaisseura kertoi perjantaina hankkineensa pelinrakentajakseen Jordan Mooren. 24-vuotias Moore (188 cm / 98 kg) on kokenut Euroopan kävijä, sillä 2014 Moore nähtiin johtamassa peliä ranskalaisessa La Queue En Brie Gladiateursissa johdattaen joukkueensa tuolloin loppuotteluun asti.

Kesällä 2016 pelinrakentaja pelasi puolestaan Italian liigassa Bergamo Lionsissa. Yhdysvalloista Moorella on kokemusta Texas Staten yliopistosta sekä kaudelta 2015 Corpus Christi Furyn joukkueesta indoor-sarjasta.

Jordan Moore on pelinrakentaja kaksoisuhka pystyen liikuttamaan palloa sekä heittäen että juosten. Kuva: Porvoo Butchers

Butchersin päävalmentajan Jimi Roikon mukaan Mooren kokemus oli yksi tärkeimmistä kriteereistä porvoolaisten tehdessä valintaa.

– Haimme pelinrakentajaa, joka on pelannut aiemmin Euroopassa, ja Moorella on kokemusta kahdesta eri maasta. Kesällä sitten näemme, miten kaveri sopeutuu Suomeen. Pelillinen tasohan on Suomessa Ranskaa ja Italiaa kovempi.

Roikon mukaan Mooren vahvuudet löytyvät monipuolisuudessa. Italiassa Moore heitti 1 332 jaardia, 15 touchdownia ja 6 syötönkatkoa. Samaan aikaan juosten syntyi 1 116 jaardia ja 14 touchdownia.

– Hän on paketti, joka tuo meille selkeän uhkan myös juoksupeliin. Suomessa hän saa myös ensimmäistä kertaa Euroopassa rinnalleen yhdysvaltalaisen keskushyökkääjän, Roiko jatkaa ja toteaa samalla Butchersin täydentävän myöhemmin yhdysvaltalaiskiintiönsä pallonkantajalla.

Ennen Mooren sopimusta Butchers oli jo hankkinut riveihinsä USA:sta tukimies Troy Roachin. Pelaavassa kokoonpanossa on siis tilaa vielä yhdelle yhdysvaltalaispelaajalle.

 

”Butchers on nälkäinen joukkue!”

Huhtikuun alussa Suomeen saapuva Moore odottaa jo Vaahteraliigan alkua:

– Olen jutellut muutamien Butchersin pelaajien kanssa. He ovat olleet nälkäisiä ja motivoituneita tuomaan voittokulttuuriin takaisin Porvooseen. Päätökseni liittyä mukaan oli helppo.

Kaudella 2016 Butchers nuorensi radikaalilla tavalla joukkuettaan, ja myös tulevalla kaudelle Porvoossa nähdään yksi Vaahteraliigan nuorimmista yhdistelmistä. Tämä ei Moorea häiritse – päin vastoin.

– Rakastan olla mukana joukkueissa, jotka ovat rakentamassa uudelleen menestystä itselleen. Silloin pelaajat ovat nälkäisempiä ja näytönhaluisia. Butchers on todella halukas nousemaan takaisin huipulle ja niin olen minäkin!

 

Mooren highlights-video Texas Staten yliopistosta:

https://youtu.be/YvsAUfzCnPw

Mooren highlights-video Bergamo Lionsista:

https://youtu.be/L57CA6tSd8Y

Otsikkokuvassa muutamia keskeisiä Jordan Mooren heittojen kohteita kaudella 2017 eli laitahyökkääjät Arttu Erkkilä (9), Mikko Seppänen (11) ja Daniel Luoma (11.)

Otsikkokuva: Sami Ranta