Steelers vierailee perjantaina Lohjalla

United Newland Crusaders saa perjantaina vieraakseen Vaahteraliigaa puhtaalla pelillään johtavan Kuopio Steelersin.  Steelersin viimekesäinen vierailu läntiselle Uudellemaalle päättyi tappioon. Myös tällä kertaa vastaava lopputulos olisi kauden suurin yllätys.

Steelers ja Crusaders lähtevät perjantain peliin sarjataulukon eri laidoilta. Steelers on voittanut vakuuttavasti kaikki seitsemän pelaamaansa ottelua ja on melkoisella varmuudella varmistanut hyvät asemat pudotuspeleihin. Crusaders on kärsinyt läpi kauden ohuesta rosteristaan ja voittanut peleistään ainoastaan sen tärkeimmän, jumbofinaalin Kotka Eaglesia vastaan. Näistä asetelmista pelin lähdettäessä ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä.

Crusaders-päävalmentaja Tuomas Heikkinen tunnustaa seuran ennakossa, että perjantain vastustaja Steelers on sarjan kovin joukkue ja haasteita riittää edelleen:

-Meillä on pahoja haasteita viimeisen kahden matsin kolhujen satuttua jo ennestään ohuimpaan osastoomme eli hyökkäyksen linjaan. Harmi, että aallonpohjat kokoonpanon suhteen näyttävät osuvan juuri Steelers-otteluihin.

Crusadersin pallollisten pelaajien rosteri on edelleen hyvässä kuosissa ja joukkue on nollattu kauden aikana ainoastaan kertaalleen.  Joukkueen pelinrakentaja Shay Netter on koko sarjan ahkerin pellonheittäjä 202 heitollaan. Kiinniottoja on ennen perjantaina 99 kpl, joten sadan onnistuneen heiton raja ylittynee Netterillä Steelers-pelissä.  Vastapainona onnistuneille on 10 syötönkatkoa, joka lukuna on liiga korkein.

Crusadersin Shay Netter on liigan alkukauden ahkerin heittäjä 202 heitollaan. (Kuva: jari Turunen)

Hanko-peli kummittelee edelleen

Kuopio Steelers muistelee omassa otteluennakossaan edelleen viime kauden ainoaa tappiopeliään joka tapahtui vieraissa Crusadersia vastaan. Vaikka joukkueiden ero sarjataulukossa on suuri, ei kuopiolaiset tule varmuudelle saapumaan Harjun kentälle takit auki.  Pelistä tullaan hakemaan sarjapisteitä sekä vuodentakainen menetetty kunnia takaisin.

Joukkueen kokoonpanosta puuttuu edelleen alkukauden komeetta Ville Lindsten, mutta miehen pelipaikalla sisempänä laitahyökkääjän tuuraa Jaakko Paananen, joka korkkasi oman vaahteraliigakautensa viikon takaisessa Eagles pelissä.

Perjantain joukkueiden edellinen kohtaaminen Väinölänniemellä päättyi Steelersin voittoon murskalukemin 82-12. Kuopiolaiset lähtevät peliin selvältä etumatkalta, mutta Crusadersilla on mahdollisuus hiekoittaa Steelersin pistetehtailua pitämällä omat pallonmenetyksensä minimissä ja hyökkäystä kentällä edellistä peliä pitempään.

Vaahteraliigan 10. viikon ottelu United Newland Crusaders – Kuopio Steelers pelataan perjantaina 22.7. Lohjan Harjun kentällä klo 18:30 alkaen.

Kuva: Jari Turunen

Näillä pääset vauhtiin:

 

Katso joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat