Roosters parempi tiukassa paikallisderbyssä

Helsinkiläisjoukkueiden kauden toinen paikallisderby päättyi Roostersin niukkaan voittoon Wolverinesista lukemin 6-11 (6-2).  Ottelun lopputulos ei anna tunnustusta vierasjoukkueen pelille. Roosters oli torstaina kentällä selkeästi parempi joukkue.

Helsinki Wolverines ja Helsinki Roosters pelasivat kuumalla Velodromin betonilla torstaina merkillisen ottelun. Molemmat joukkueet onnistuivat TD:n teossa vain kertaalleen ja ero tulostaululla syntyi erikoistilanteista. Roosters-puolustus onnistui kirjaamaan nimiinsä kaksi kahden pisteen suoritusta, joista toinen syntyi Tommy Nylundin palauttamasta Wolverinesin räpeltämästä lisäpistesuorituksesta.

Roosters tuli peliin kovalla sykkeellä ja kahden viikon valmistautuminen juuri paikallisvastustajan kohtaamiseen näkyi suorituksissa.  Erityisesti Roosters-puolustus dominoi kentällä ja piti Wolverinesin juoksupelin läpi ottelun pakkasen puolella jaardeissa. Koko linjamiehitys, Camille Gruel, Malek Jaradat, Kaleb Wezdenko ja Christer Berg rynnivät kerta toisensa jälkeen vastustajan hyökkäyslinjasta irti ja puristivat vastustajan pelinrakentajan säkityksiin viidesti. Kaikkiaan Roosters puolustus työnsi Wolverines-hyökääjiä taaksepäin peräti 51 jaardia pelissä. Linjapuolustajien lisäksi Taavi Aronpää osallistui linjantaustalkoisiin yhdellä säkillä ja yhdellä TFL-taklauksellaan.

Vaikka ottelun lopputulos on tasainen, voitti Roosters-hyökkäys kollegansa jaardeissa ylivoimaisesti lukemin 309-61. Juoksujaardeja punapaitaiset keräsivät komeat 202, joten voidaan tässä vaiheessa kautta julistaa Roostersin juoksupelikriisi päättyneeksi. Lassi Pajarinen oli keskushyökkääjistä ahkerin 79 jaardillaan. Bryce Stancombe keräsi juoksuja valikoiden, mutta onnistui tekemään joukkueensa ainoan TD:n kolmen jaardin QB sneakillaan linjamiesten vahvalla avustuksella. Laitahyökkääjistä eniten koppeja otti Aymeric Nicault, jolle torstailta 8 kiinniottoa ja 70 jaardia.

Ensimmäisellä neljänneksellä Roosters vaikutti kentällä sen verran ylivoimaiselta, että oli puhdas ihme, että ottelussa siirryttiin puoliajalle Wolverines-johdossa lukemin 6-2.  Pelin jälkeisessä haastattelussa Roosters-päävalmentaja Juha Hakala totesikin hyökkäyksen jättäneen muutaman tekemättömän TD:n kentälle.

Ottelun Vakuuttavimmaksi Pelaajaksi valittiin torstaina Roostersin Malek Jaradat. Nuori linjapuolustaja oli pelin jälkeisessä haastattelussaa  silmin nähden iloinen joukkueensa sekä omista suorituksista ja puhkui peli-iloa vielä ottelun jälkeenkin.

Onko Wolverinesin kuntokäyrä hiipumassa?

Vahvan alkukauden pelanneen Helsinki Wolverinesin taivaalle on hiipinyt synkkiä pilviä.  Torstaina joukkue oli vaikeuksissa molemmin puolin palloa, vaikka puolustus onnistui ajoin loistokkaisiinkin pysäytyksiin vaikeilla hetkillä. Paikallisderbyn kokoonpanosta oli poissa neljä joukkueen avauskokoonpanon pelaajaa, joista kolme kovaa, Ville Valasti, Joseph Kordus ja James Perrineau ovat olleet liigan alkukauden kovimman puolustuksen avainpelaajia.  Lisäksi torstaina kentän laidalla oli hyökkäyslinjan jättiläinen Paul Minzeni, jonka panosta olisi kaivattu kentällä useampaan otteeseen. Kun listalle lisätään vielä toimitsijakieltonsa toista peliä kärsinyt päävalmentaja Michael Mattingly, ei lähtökohdat tärkeään peliin olleet siitä parhaasta päästä.

Kahdessa aiemmassa pelissä erinomaisesti rullannut Jabari Harrisin lyhytsyöttöpeli oli torstaina tukkoista. Harris toki onnistui heitoissaan hyvällä prosentilla 10/12, mutta useamman kerran heittoihin ei annettu aikaa eikä tilaa Roosters-puolustuksen rynniessä sisään ovista ja ikkunoista. Painajaismaisen ensimmäisen neljänneksen jälkeen ahmojen hyökkäyslinja sai pakettinsa paremmin kasaan ja hieman yllättäen pelitilanteisiin nähden tutkapari Jabari Harris – RJ Long onnistuivat ensimmäisen puoliajan ainoassa TD:ssä komealla 38 jaardin heittopelillä. Edellisessä pelissä loistanut Sebastien Sagne ei saanut palloa käsiinsä kertaakaan.

Joukkueen parhaan taklaajan, Joseph Korduksen levätessä sivurajalla tämän pelin, päävastuun taklauksista kantoi Willy Lindfors 10 pysäytyksellään. Tuore takapuolustaja Darius Lewis ei saanut pelejä omalle laidalleen juuri lainkaan Roostersin Stancomben pommittaessa heitoillaan määrätietoisesti aina sitä toista puolta kentästä. Jonis Heikkisen kauden viides säkki nosti miehen liigan säkkitilaston jaetulle kakkospaikalle.

Wolverines-puntteri Aleksi Pulkkinen ei edellisessä pelissä päässyt potkaisemaan palloa kertaakaan. Torstaina lentopotkuja kertyi seitsemän, joista ensimmäisellä puoliskolla omalta maalialueelta potkaistu, ja vastustajan fumbleen päättynyt suoritus keräsi ottelun TV-selostajien vuolaat kehut.  Näin Pulkkinen kommentoi suorituksia pelin päätyttyä.

 

Wolverines ja Roosters ovat nyt kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen tasapisteissä. Molemmilla on tilillään viisi voittoa ja kolme tappiota mukaanlukien keskinäisistä peleistä vierasvoitot kumpaisellakin. Taistelu playoff-pelien kotiedusta kiristyy ja erityisesti Butchersin välierätoiveille Roosters-voitto oli huono uutinen.

Wolverinesin pelit jatkuvat viikon päästä sunnuntaina Velodromilla, jolloin vastaan asettuu neljännestä pudotuspelipaikasta yhä taisteleva Butchers.  Roosters saa huilata taas yhden viikon verran ja kohtaa seuraavassa pelissään niin ikään Butchersin vasta elokuun 4. päivä.

 

Tutustu:  Ottelun tilastot

Kuva: Irja Vaateri