Stadin herruudella pudotuspeleihin

Helsinkiläisseurat Wolverines ja Roosters kohtaavat torstaina paikalliskamppailussa, jossa on panoksena välieräpaikka. Jos kotijoukkue Wolverines voittaa, on hallitseva mestari ulkona pudotuspeleistä.

Nyt jos koskaan helsinkiläisjoukkueiden paikalliskamppailussa on sähköä ilmassa maksimaalinen määrä. Nousukuntoinen Roosters saapuu vierailulle Kallioon ailahtelevasti pelanneen Wolverinesin vieraaksi.  Ahma-joukkue aloitti kautensa erinomaisesti pysäyttäen avausottelussaan varsin nuorella puolustus kalustollaan Seinäjoki Crocodilesin pelottavan juoksuhyökkäyksen.  Kauden avausottelun antina Wolverinesin takapuolustaja Arttu Ketonen johtaa edelleen sarjan syötönkatkojen tilastoa.

Avausvoittonsa jälkeen Wolverinesin tie on ollut tuskainen.  Toisen kierroksen ottelussa pelinrakentaja Chris Forcier loukkasi nilkkansa ja oli pois kentältä puolikkaan pelin ajan.  Vastustaja Royals käytti tilanteen hyödyksi ja karkasi tavoittamattomiin, vaikka Forcier palasikin ottelun viimeisellä neljänneksellä kentälle nilkuttaen.  Wolverinesin hyvä momentum nollattiin Royals-pelin useilla ikävillä tapahtumilla ja vasta Porvoossa Butchers-pelin aikana ahmat tuntuivat saaneen pakettiaan takaisin kasaan.

Pelinrakentaja Forcier kertoo, missä tunnelmissa ratkaisevaan peliin lähdetään ahma-leirissä.

-Lähdemme peliin itsevarmana ja täysin tietoisina pelin suuresta merkityksestä.  Kyse on joko voitosta tai kotiin lähtemisestä. Tämä on pelin henki playoff-vaiheessa.  Juuri tällaisia hetkiä varten todelliset taistelijat harjoittelevat ja juuri nyt on aika onnistua parhaalla tavalla.

Me pelaajat ja koko joukkue pyrimme pitämään kiinni siitä hengestä ja momentumista, jonka onnistuimme saavuttamaan hyökkäyksessä ja puolustuksessa viime viikolla.  Tämä ottelu ratkaisee paitsi sen, kuka menee playoff-peleihin mutta, myös miltä sijalta seuraava kautta lähdetään rakentamaan.

Ja kaiken tämän lisäksi kyseessä on paikalliskamppailu.   Ottelun voittaja on kaupungin ykkösjoukkue. Tiedämme, että Roosters on hyvin valmistautunut ja tulee taistelemaan tuosta asemasta täydellä voimallaan.  Vastustajamme on hyvin valmennettu sekä kurinalainen ja joukkueessa on erinomaisia pelaajia, jotka ovat tottuneet tekemään pisteitä taululle.

Odotan suurta taistelupeliä molemmilta joukkueilta ja lopulta torstai-iltana parempi joukkue tulee voittamaan kamppailun.

Wolverines on tehnyt pientä hienosäätöä erityisesti puolustuksen ryhmitykseen.  Ville Valastin ja Benjamin Egbudiven taakse ryhmitetään puolustuksen liikkuva tukimies-trio William James, Sebastian Gauthier sekä Oscar Vasquez-Dyer.  All-in mentaliteetista kertoo Sebastien Sagnen ja Micky Kyein sijoittamiset avaaviksi pelaajiksi myös puolustuksessa.  Hyökkäyksessä Kyei jatkaa keskushyökkääjän roolissaan. Laitahyökkääjistä Cedric Johnson palaa kokoonpanoon levättyään Butchers-pelin.

Roostersilla kauden tärkein peli

Mikäli Wolverines kärsii torstaina tappion, jää sille hiuksenhieno mahdollisuuspäästä pudotuspeleihin, mikäli Butchers yllättää lauantaina Crocodilesin. Roostersille samankaltaista takaporttia ei ole tarjolla. Vain voitto kelpaa. Päävalmentaja Juha Hakala kommentoi asetelmaa Roostersin verkkosivuilla:

-Kyseessä on meidän tämän kauden tärkein ottelu- voitolla kausi jatkuu, tappiolla ei. Mitään ei voi jättää seuraavan yrityksen tai pelin varaan vaan pelit pitää tehdä itse, nyt eikä sitten. Meidän kaikki yksikkömme ovat parantaneet peliään ottelu ottelulta ja meillä on hyvä treeniviikko takana. Olemme valmiita pelaamaan tämän kauden parasta Roosters-fudista ja näyttämään koko Vaahteraliigalle, että olemme ansainneet paikkamme pudotuspeleissä.

Puolustuksessa meidän pitää onnistua puolustamaan Wolverinesilta isot pelit pois, joita on totuttu näkemään tällä kaudella Sagnen ja Forcierin toimesta. Hyökkäyksessä meidän pitää onnistua linjapelissä, jonka myötä saadaan juoksulle tilaa ja heitolle aikaa, jolloin meidän pelintekijät pääsevät tekemään pelejä, joka puolella kenttää.

Roosters asettaa torstaina kentällä miehistön, jolla on potentiaalia voittaa kenet tahansa Vaahteraliigan joukkueista tällä kaudella. Pieniä kysymysmerkkejä on kuitenkin leivottu mukaan. Epävarmojen pelaajien listalle on kirjattu Camille Gruel, Viljo Lempinen, Akseli Olin, Walter Vasanoja, Karri Pajarinen sekä Johannes Jauhiainen. Näistä Olin on listattu avaavaksi kulmapuolustajaksi. Samuli Vehkomäki nousee takaisin avaavaan ryhmittymään hyökkäyslinjassa.

Vaahteraliigan paikalliskamppailu Helsinki Wolverines – Helsinki Roosters pelataan torstaina 27. elokuuta klo 18.30 alkaen. Pelipaikkana Brahen kenttä Helsingin Kalliossa. Suora Ruutu+ studio käynnistyy 18.00. Liput kannattaa ostaa ennakkoon, katsomossa paikkoja rajoitetusti.

Tutustu myös:

Osta liput:  lippu.fi