Runkosarjan voitto kahden kauppaa

Harvoin jokaisella pelillä  sarjan alusta loppuun on ollut yhtä suuri merkitys kuin kauden 2020 tynkäsarjassa. Jännitys kaikkien muiden, paitsi jumbosijan osalta on vielä täysin auki viidennen kierroksen käynnistyessä torstaina. Nyt saa spekuloida…

Korona-kauden Vaahteraliiga on osoittautunut paitsi viihdyttäväksi,  myös äärimmäisen jännittäväksi.  Ennakkosuosikin tappioputki ja lukuisat ennakkoasetelmista poikkeavat lopputulokset sekä ristiin pelaaminen ovat johtaneet sarjan tilanteeseen, jossa loppuviikon päivät torstaista lauantaille ovat jenkkifutisspekkaajien karkkipäiviä.

Runkosarjan voitosta taistelevat perjantaina keskinäisessä kamppailussaan Kuopio Steelers sekä Wasa Royals. Torstain paikallispelissä tulee olemaan äärimmäistä pudotuspelitunnelmaa, koska ainakin toiselle joukkueista tappio merkitsisi putoamista ulos pudotuspeleistä.  Runkosarjan viimeisessä pelissä Seinäjoella pelataan kunniasta, mutta myös kotiedusta seuraavan viikonlopun peleissä.

Ohessa kahdeksan eri skenaariota Vaahteraliigan päätöskierroksen tuloksista ja niiden seuraamuksista sarjataulukossa:


Skenaario 1

Skenaariossa 1. pelataan varman päälle. Torstain  paikalliskamppailussa nousukuntoinen Roosters  voittaa Wolverinesin, perjantaina sisuuntunut Steelers voittaa kapealla rosterilla taistelevan Royalsin ja lauantaina peli-into puhkuva Crocodiles ahmaiseen kauden loppua odottelevan Butchersin. Näillä lopputuloksilla Steelers ja Crocodiles saavat välieräpelit kotikentilleen ja Wolverinesin kausi päättyy.


Skenaario 2

Kakkosskenaariossa  perjantain pelin vie edelleen Roosters, mutta Väinölänniemelle saapuu rosterinsa ryhtiin saanut Royals, joka kieltäytyy häviämästä Steelersille. Lauantaina kotitaika pitää Seinäjoella ja Crocodiles kukistaa taistelevan Butchersin. Näillä lopputuloksilla Royals nousee runkosarjan voittajaksi ja toisen playoff-pelin isännyys niin ikään Pohjanmaalle Seinäjoelle. Tässäkin skenaariossa Wolvojen kausi päättyy runkosarjaan.


Skenaario 3

Kolmas skenaario pitää sisällään yllätyksen.  Roosters voittaa paikallistaistelussa Wolverinesin torstaina.  Perjantaina Steelers hemmottelee kotiyleisöään kauden neljännellä voitollaan.  Lauantaina Seinäjoelle saapuu määrätietoinen Butchers, joka on pelaajiensa yhteisellä sopimuksella päättänyt lopettaa kautensa voittoon ja onnistuu tässä.  Steelers nousee näillä oletuksilla sarjan paalupaikalle ja Roosters valloittaa kaipaamansa kotiedun playoffeihin. Crocodilesin tappio tiputtaa joukkueen sarjassa viidenneksi ja Crocojen kanssa tasapisteisiin yltänyt Wolverines nousee playoff-viivan yläpuolelle kierroksen tappiosta huolimatta keskinäisten pelien tuloksen perusteella.


Skenaario 4

Neljännessä skenaariossa torstain pääkaupunkiseudun kamppailu Wolverinesia vastaan on edelleen Roostersin juhlaa.  Perjantaina Royalsin hyökkäyslinja palaa tasolleen ja vaasalaiset voittavat Steelersin.  Sarjan viimeisessä runkosarjapelissä  Butchers pelaa ilman paineita ja yllättää Crocodilesin.   Kaikissa skenaarioissa Royalsin voittaessa joukkue vie samalla runkosarjan voiton.  Seuraavat tasaparit ratkaistaan keskinäisten voittojen perusteella. Steelers menee Roostersin edelle ja Wolverines pysyy viivan yläpuolella voitettuaan Crocodilesin kauden avauspelissä.


Skenaario 5

Viidennessä skenaariossa Wolverines on onnistunut laittamaan pelikirjansa kuntoon ja voittaa Brahen kentällä Roostersin.  Perjantai-illan pelissä Väinölänniemi hymyilee kotijoukkueelle ja Steelers ottaa voiton vaasalaisista vieraistaan.   Runkosarja päättyy Crocodilesin kotivoittoon Butchersista. Näillä tuloksilla Steelers nousee sarjan ykköseksi. Kolme seuraavaa sijaa ratkaistaan kilpailusääntöjen tiebreak-menettelyllä, jossa Royalsilla vahvin keskinäisten pelien voittomäärä.  Wolverines nousee kolmoseksi voitettuaan Crocodilesin keskinäisessä kamppailussaan. Kaikissa skenaarioissa, joissa on mukana Roosters-tappio, on tuloksena mestarijoukkueen putoaminen mitalipeleistä.


Skenaario 6

Kuudennessa skenaariossa Royals vie runkosarjan.  Perjantain pelissä isäntäjoukkue Wolverines kukistaa Roostersin.  Perjantaina Royals on Steelersia parempi Kuopiossa ja lauantaina Crocodiles voittaa Butchersin.  Kolmen tasapisteissä olevan joukkueen paremmuus ratkaistaan lopulta vierasvoittojen määrällä keskinäisten pelien sekä voittojen vahvuuksien ollessa tasoissa. Steelers näin kakkospaikalle ja Roosters tippuu pudotuspeliviivan alapuolelle.


Skenaario 7

Skenaariossa numero seitsemän Helsinki Wolverines on voitokas torstai-illan kotipelissään Roostersia vastaan.  Perjantaina Steelers saa pakettinsa taas kasaan ja tuloksena voitto Royalsista.  Lauantaina porvoolaiset päättävät kautensa voittoon useimpia ennakkokaavailuja pilkaten.   Steelers nousee runkosarjan voittajaksi ja Royals ansaitsee välieräpelin Kaarlen kentälle.  Wolverines nousee Crocodilesin edelle kolmanneksi ja Roostersin kausi päätökseen.


Skenaario 8

Kahdeksannessa ja samalla viimeisessä skenaariossa näpäytetään kaikkia lajin asiantuntijoina itseään pitäviä.  Kaikki pelit päättyvät  päivän kunnoltaan ennakkoon heikompina pidettyjen voittoon.  Torstaina Wolverines ottaa Helsingin herruuden haltuunsa  pudottamalla Roostersin pois mitalipeleistä.  Perjantaina Royals ilmestyy Kuopioon maksimirosterillaan ja pommittaa Steelersin runkosarjan  kakkoseksi.  Runkosarja päättyy tiukasti yhteen hiileen puhaltavan Butchersin voittoon  edellisen kierroksen voitostaan vielä toipuvasta Crocodilesista.


Tunnusta väriä viikonloppuna

Me suomalaiset jenkkifutisfanit olemme saaneet olla  globaalistikin mitattuna etuoikeutetussa asemassa loppukesän aikana. Olemme päässeet seuraamaan tasokasta, viihdyttävää ja monin paikoin yllätyksellistä amerikkalaista jalkapalloa.  Kukaan toimijoista ei päässyt tälle kaudelle toteuttamaan alkuperäisen suunnitelman mukaista kesää, mutta kentälle päästiin ja nyt on ratkaisujen aika. On kesän viimeisiä hetkiä saapua katsomoihin tunnustamaan väriä.   Osta lippusi ennakkoon että varmistat paikkasi katsomossa.

Osta liput:  Lippu.fi