Seth Peters jatkaa Steelersissä kauden 2020 loppuun

Tällä hetkellä Vaahteraliigassa toisena oleva ja torstaina Porvoossa Butchersia vastaan kauttaan jatkava Kuopio Steelers on tehnyt ensivalun kauden 2019 joukkueen kivijalkaan. Maanantaina Steelers uutisoi solmineensa kaksivuotisen jatkosopimuksen pelinrakentaja Seth Petersin kanssa.

– Olen erittäin onnellinen, että saimme varmistettua Steelersiin huippuluokan pelinrakentajan kahdeksi seuraavaksi kaudeksi, Steelersin puheenjohtaja Jussi Friman kommentoi Petersin jatkosopimusta.

Sopimus syntyi Frimanin mukaan ”todella helposti.”

– Seth on erittäin hieno nuorimies, jolla on myös halua jatkaa koulunkäyntiä Kuopiossa. Nyt näyttäisi siltä, että Seth aloittaa opinnot maisterintutkinnon eteen Itä-Suomen Yliopistossa, joten elämään Kuopiossa liittyy muutakin kuin jalkapallo.

– Tämän sopimuksen myötä Steelersin lahjakas laitahyökkääjäkaarti saa jatkossakin palloja kovanluokan pelinrakentajalta! Sethin ja päävalmentaja Utriaisen yhteistyötä on ollut hienoa seurata ja joukkueen kehitys on ollut huimaa.

Seth Peters saapui Kuopioon alun perin keväällä 2017 alussa. Sitä ennen hän pelasi neljän kauden ajan Peters pelasi USA:ssa III-divisioonan Hendrix collegessa aloittavana pelinrakentajana ja heitti lähes 10 tuhatta jaardia. Touchdowneja yhdysvaltalainen heitti yli neljä kertaa enemmän kuin syötönkatkoja (85-20). Petersin neljän vuoden tilastoista silmiinpistävin oli kuitenkin korkea heittojen onnistumisprosentti, 73,9. Lisäksi hän juoksi neljän kauden aikana yli tuhat jaardia ja 15 touchdownia.

Sama tahti jatkui vuosi sitten Kuopiossa. Peters heitti yli 72 prosentin varmuudella 2777 jaardia. Touchdowien ja syötönkatkojen suhdeluku oli 42–5. Kauden päätyttyä Peters valittiin I-divisioonan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Vaahteraliigassa Petersiltä on pitkin kautta puuttunut useampikin avainlaitahyökkääjä, mutta tällä kaudella touchdown-heittoja on syntynyt 15 ja syötönkatkoja vain kaksi. Jaardeja on koossa kolmanneksi eniten (979).

Tähtihetket toukokuun lopulla pelatusta Steelers–Royals -ottelusta. Mukana myös Petersin legendaarinen ”Houdini-play”:

 

”Malja Kuopioon”

Peters uskoo, että kahden vuoden sisällä Vaahteramalja matkaa Kuopioon.

– Olen todella kiitollinen ollessani tässä asemassa, toteaa Suomea jo varsin paljon osaava Peters tyytyväisenä. – Saan olla osana Steelersiä samalla kun kahden vuoden aikana saan suoritettya maisterinopintoni valmiiksi. Tulen tekemään valtavasti töitä, jottaa voitamme Vaahteramaljan.

– Kiitos kaikille ystävilleni ja perheelleni, jotka ovat tukeneet minua elämäni aikana – erityisesti vanhemmilleni!

Katso myös:

Steelers-uutinen Petersin sopimuksesta

 

Vaahteraliiga, 11. peliviikko:

TO 09.08.2018 | 18:30 | Keskuskenttä, Porvoo:

Porvoo Butchers – Kuopio Steelers

MA 13.08.2018 | 18:30 | Velodromi, Helsinki:

Helsinki Roosters – Seinäjoki Crocodiles