Royals saa vieraakseen Butchersin Porvoosta

Botnia Bowl-kiertokirnun viikko sitten haltuunsa kaapannut Wasa Royals saa perjantaina vieraita Porvoosta. Voittoisasti kautensa aloittanut Butchers haluaa katkaista kahden ottelun mittaisen tappioputkensa.

Perjantain vaahteraliigapelissä on panoksena enemmän kuin kaksi sarjapistettä. Wasa Royals sekoitti sarjan keskikastia Crocodiles-voitollaan ja omaa edelleen hienoiset mahdollisuudet pudotuspeleihin. Voitto Porvoosta nostaisi joukkueen mahdollisuuksia merkittävästi ja sysäisi samalla Butchersin pakkovoittojen tielle. Porvoolaisia pidettiin alkukauden näyttöjen perusteella varteenotettavana playoff-kandidaattina. Kaksi perättäistä Roosters-tappiota ovat kuitenkin hiljentäneet äänekkäimmät kannattajat jännittämään tosissaan Vaasan pelin tulosta.

Royals taistelee kovalla asenteella

Wasa Royals on ensimmäinen joukkue, joka saa kaikki kauden kotikentällä pelattavat runkosarjapelit täyteen. Jos paikka pudotuspeleissä jää haaveeksi, on perjantaina viimeinen mahdollisuus seurata Vaahteraliigaa Kaarlen kentällä.

Royalsin alkukausi oli vaikea eikä joukkueen hyökkäyspeli tuntunut avautuvan millään virityksellä päävalmentaja John Bookerin odottamaan muotoon. Voitto Seinäjoella toi kuninkaan miehille annoksen itseluottamusta ja kaksi kaivattua touchdownia, mutta edelleen Royalsin tehtyjen pisteiden sarake on liigan vaatimattomin. Neljän pelin jälkeen 25 pistettä kertoo hyökkäyksen tehottomuudesta.

Botnia Bowl-voitossa Royals-hyökkäyksen tehokkain etenijä oli pelinrakentaja Brandon Gwinner, joka juoksi pallon kanssa 108 jaardin matkan. Aiempina vuosina kanuunankuula-lisänimen itselleen hankkinut Tom Suoste sai tililleen ainoastaan yhdeksän jaardia ja on merkitty perjantain peliin nuoren Nico Barrow´n backup-pelaajaksi. Päävalmentaja Booker kertoo seuran verkkosivulla eväistä, joilla uskoo perjantaina kukistavansa vierailevan Butchersin:

-Butchers on erittäin hyvä joukkue. Heillä on vaarallinen pelinrakentaja ja aggressiivinen hyökkäys. On tärkeää, että meidän hyökkäyksemme löytää rytmin juoksupelissä. Meidän täytyy pystyä pitämään hyökkäyksiämme käynnissä juoksun kautta.

-Puolustuksessa meidän täytyy pitää heidän keskushyökkääjänsä kurissa samaan tapaan, kun teimme Crocodilesiakin vastaan sekä pelata heidän pelinrakentajansa juoksu pois. Peli on molemmille joukkueille kriittinen kauden kannalta, joka varmasti näkyy pelissä henkiselle puolella.

Päävalmentaja Booker haluaa Royalsin juoksupelin löytävän rytminsä perjantaina (Kuva: Jari Turunen)

Butchers keskittynyt peliin kaksi viikkoa

Porvoon Butchers on saanut keskittyä Royalsin kohtaamiseen kahden viikon ajan. Kaksi Roosters-tappiota on ehditty karistaa harteilta ja joukkue on taas valmis kartuttamaan pistetiliään.  

Butchers on menettänyt rosteristaan ykköslaituriksi värvätyn RJ Longin, mutta Mikko Seppänen, Marcus Siiskonen sekä hyvin myös heittokuvioihin etenevä keskushyökkääjä Sean Mc Allen takaavat sen, että Royals ei voi keskittyä vain juoksupelin pysäyttämiseen.  Butchersin juoksupeli ei ole kaudella ollut yksinomaan pelinrakentaja Jabari Harrisin varassa. McAllen on väläytellyt nopeuttaan ajoin ja johtaa Harrisia juostuissa jaardeissa 231-216.

Porvoolaisten puolustuksen ykköstykki on kauden neljässä ensimmäisessä pelissä ollut vuonna 2001 syntynyt Timi Nuikka. Nuikka on kirjannut alkukauden peleissä tililleen 29,5 taklausta, joka on koko liigan paras lukema. Myös jenkkitukimies Alvin Reels sekä säkkispesialisti Jesse Vuoksenturja ovat olleet isossa roolissa vastustajan juoksun pysäyttämisessä.

Butchers-puolustuksen tilastollisesti heikoin osa-alue on toistaiseksi ollut heiton puolustaminen. Joukkue on liigan heittopuolustustilaston hännillä päästettyään vastustajaa etenemään keskimäärin yli 200 jaardia heitoilla per ottelu. Aivan kädettömänä Butchers-takakenttä ei ole kuitenkaan ollut peleissään. Porvoolaiset takakenttäpelaajat ovat napanneet yhteensä kahdeksan syötönkatkoa, jotka jakaantuvat tasaisesti peräti seitsemälle eri pelaajalle. Kahdeksalla syötönkatkolla Butchers pitää tuossa tilastosarakkeessa sarjan kärkipaikkaa.

Joukkueet kohtasivat kaudella 2020 kertaalleen. Kaarlen kentällä pelatussa vaiherikkaassa avauskierroksen kamppailussa Royals oli parempi lukemin 39 – 28.

Vaahteraliigakamppailu Wasa Royals – Porvoon Butchers pelataan perjantaina 23. heinäkuuta Vaasan Kaarlen kentällä. Liput myynnissä Lippu.fi.  Ottelu potkaistaan käyntiin klo 18.30 ja JedX-studio Ruutu+ kanavalla on katsottavissa klo 18.00 alkaen.

Lue myös:  Royals ennakko

Tutustu:  Royals rosteri 23072021

Tutustu:  Butchers rosteri 23072021

Katso joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat