Roosters vakuuttavalla voitolla Vaahteramaljaan

Helsinki Roosters otti suurinumeroisen voiton Porvoon Butchersista lauantai-iltana pelatussa Vaahteraliigan toisessa välierässä. Butchers puolusti tiukasti ensimmäisen puoliskon ajan, mutta Roosters jyräsi toisella puoliajalla numeroiksi 49-7 (21-0).

Ennakkosuosikina lauantain välierään lähtenyt Roosters ei antanut Butchersin yllättää Vantaalla pelatussa välieräpelissä.  Ensimmäisellä puoliajalla kaksi kolmesta Roostersin  maalista tehtiin erikoistilanteiden yhteydessä, mutta pelin jälkimmäisellä puoliskolla myös punapaitainen hyökkäys innostui lisäämään pisteitä taululle ylivoimaiseen voittoon saakka.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Butchers onnistui pallonriistojen avulla pitämään pelintilanteen tiukkana, mutta välieräpelissä Roosters oli se osapuoli, joka hyödynsi erikoistilanteet paremmin. Alkutahdit pistetehtailulla antoi Micky Kyei, joka kantoi blokkaamansa lentopotkun maalialueelle heti Butchersin ensimmäisen hyökkäysvuoron päätteeksi. Muut erikoistilanteista touchdowneja tehneet olivat Viljo Lempinen syötönkatkosta ja Lorenzo Melchiorre jälleen kerran lentopotkun palautuksesta.

Pelinrakentaja Miro Kadmiry juoksi yhden TD:n pohjiin ja joukkueen tulevaisuudenlupaus Ambro Urjansson onnistui heittämään uransa ensimmäisen playoff-touchdownin ottelun viimeisellä neljänneksellä.

Roosters päävalmentaja Juha Hakala kertoi ottelun jälkeisessä seuran videohaastattelussa voiton olleen hieno joukkuevoitto. Hakala sanoi Roosters puolustuksen ottaneen porvoolaisten juoksun pois lähes täydellisesti ja Roosters takakenttä pelasi hyvän pelin.

-Siinä on vaikea hyökätä. jos ei oikein mikään tunnu toimivan

Viljo Lempinen oli yksi Roosters-puolustuksen sankareista kahdella syötönkatkollaan ja ansaitsi Pohjola Vakuutuksen vakuuttavimman pelaajan palkinnon. Mies oli tyytyväinen, että joukkue teki sen mitä pitikin tehdä ja katseet on seuraavaksi tulevassa sunnuntaissa:

Butchersille pronssiset mitalit

Porvoo Butchers pelasi erinomaisen kauden, kun vertailupohjana pidetään murheellista 2020 kautta. Välierässä joukkueen puolustus pysäytti Roosers-hyökkäyksen ottelun alkuvaiheessa tehokkaasti, mutta erikoistilanteista aiheutuneet pistemenetykset päästivät vastustajan karkumatkalle.

Porvoolaisten hyökkäys ei ollut parhaimmillaan. Varsinkaan juoksupeli ei Roosters-puolustuksen puristuksessa toiminut edellisten pelien lailla. Heittoon pakotettu Jabari Harris sortui heittämään kolmeen kertaan pallon vastustajan puolustajalle ja se on ratkaisupelissä liikaa.

Butchers-puolustuksen ahkerin taklaaja oli takakentällä pelaava Ilmari Ikäheimo, jonka otteita on ollut ilo seurata loppukauden aikana. Mies siirtyi Butchersiin Easti City Giantsista helsinkiläisjoukkueen vetäydyttyä I-divisioonasta. Vaikuttaa siltä, että nyt Ikäheimo saa toteuttaa itseään oikealla sarjatasolla.

Roosters jatkaa pelejään viikon kuluttua Lahdessa. Vaahteramalja XLII-pelissä vastaan asettuu Kuopio Steelers, jolle helsinkiläisillä on kalavelkoja makseltavana. Edellisen kerran Roosters on onnistunut voittamaan savolaiset Vaahteramalja XL:ssa Tampereen Ratinalla.

Tutustu: Ottelun tilastot

Kuva: Jarmo Vehkomäki