Roosters Vaahteramaljaan

Helsinki Roosters (11-2) kaatoi vierailevan Seinäjoki Crocodilesin (6-7) välierässä kotonaan 35-21 (28-7) ja varmisti samalla paikkansa Vaahteramaljassa 27. kerran. Roosters jahtaa Tampereella kahdeksatta perättäistä Suomen mestaruuttaan. Crocodilesin kausi päättyi tappion myötä neljännelle sijalle, mutta joukkue palasi takaisin pudotuspeleihin parin vuoden tauon jälkeen ja otti selvän pelillisen harppauksen ylöspäin.

Roosters otti ottelussa ohjat käsiinsä heti alussa siirtymällä jo 28-7 johtoon toisen neljänneksen alussa. Crocodiles ei suostunut kuitenkaan antautumaan ja onnistui pitämään itsensä isku etäisyydellä. Loppuun asti Crocodilesin tehot eivät kuitenkaan tänään riittäneet, eikä joukkue lopulta päässyt niin lähelle, että Roostersin johto olisi ollut vaarassa.

Pelinrakentajista Roostersin Miro Kadmiry (17-30-1) heitti 216 jaardia ja neljä maalia. Lisäksi Kadmiry eteni juosten 44 jaardia kahdesta kärsitystä säkistä huolimatta. Vieraiden Jonathan Baker (13-32-0) heitti 146 jaardia ja kolme maalia. Bakerin juoksu eteneminen päätyi miinukselle (-12) kolmesta säkityksestä johtuen. Liekö pudotuspelien paineet tai ajoittain kenttää piiskannut kaatosade vaikuttanut, mutta kumpikaan pelinrakentajista ei ollut parhaimmillaan. Molemmat kärsivät myös kiinniottajien pudotuksista.

Ottelussa juoksemalla eniten eteni Crocodilesin Christian Powell (18-157-0). Komeasta 8.6 jaardin keskiarvosta huolimatta, tällä kertaa Powell jäi ilman maaleja. Roostersin kokoonpanoon palannut Karri Pajarinen (12-85-0) ja Adam Connette (5-61-1) olivat kotijoukkueen tehokkaimmat etenijät.

Roostersin laitahyökkääjistä Adam Connette (7-120-3) ja Tarmo Pitkänen (5-57-1) olivat Kadmiryn heittojen suosikki kohteet. Baker puolestaan löysi useiten Spencer Cutlanin (5-56-0), mutta maalit menivät Patrick McKoy-Wilsonin (3-42-2) ja Stephane Fortesin (3-45-1) nimiin.

Puolustuksissa Crocodilesin OJ Thompson (5,5) ja Amir Kilani (5,5) olivat ahkerimmat taklaajat. Molempien taklauksista kaksi oli aloituslinjan takana ja toinen näistä säkitys. Kilani pelasi muutenkin oivan ottelun estäen kolme kertaa heiton onnistumisen maahanlyönnillä ja kirjaten nimiinsä ottelun ainoan syötönkatkon. Thompson puolestaan aiheutti säkityksellään rähmäyksen, joka hieman onnekkaasti pomppi takaisin Roosters pelinrakentajan syliin.

Roostersin kokenut tukimies Santtu Äyräväinen keräsi 5,0 taklausta. Näistä kaksi oli aloituslinjan takana ja toinen näistä säkitys. Muut säkitykset kirjattiin Okko Outiselle ja Ville Roitolle. Edvard Vesterinen oli jatkuvasti Bakerin kimpussa, muttei tällä kertaa onnistunut säkityksessä.

Roosters eteni ottelussa juosten enemmän kuin heittämällä (221-216). Kun Crocodiles sai kasaan 289 jaardia, ja samaan aikaan kotijoukkue, vei edun hyökkäysvuorojen aloituspaikasta, varmistui jatkopaikka Roostersille. Roosters pääsi aloittamaan hyökkäysvuoronsa lähes puolesta kentästä (oma 46-jaardin linja), kun vieraille aloituspisteeksi muodostui oma 27-jaardin linja.

Ensi lauantaina nähdään siis viime vuoden Vaahteramalja joukkueet kamppailemassa Suomen mestaruudesta Tampereen Ratinassa. Steelers on vienyt molemmat Roostersia vastaan pelaamansa ottelut tällä kaudella, joten nähtäväksi jää, kummalle kolmas kerta toden sanoo. Varmaa on vain, että tätä ottelua ei kannata jättää näkemättä. Liput Vaahteramaljaan löydät Ticketmasterista ja oheistapahtumiin täältä.

Roosters – Crocodiles 35-21 (28-7)

 

  1. neljännes

8-0 Pitkanen, lisäpiste (2) Milanovic

14-0 Connette, lp epäonnistui

14-7 Fortes, lp Cutlan

22-7 Connette, lp (2) Agude

 

  1. neljännes

28-7 Connette, lp epäonnistui

 

  1. neljännes

28-14 McKoy-Wilson, lp Cutlan

35-14 Connette, lp Niskanen

 

  1. neljännes

35-21 McKoy-Wilson, lp Cutlan