Roosters sarjakärjessä juhannustauolle

Vaahteraliigan seitsemäs ottelukierros pelattiin päätökseen Hämeenlinnassa, jossa Huskies isännöi Helsinki Roostersia. Vierailija Roosters karkasi Huskiesilta jo ensimmäisellä puoliajalla ja lähtee juhannustauolle sarjakärjessä. Loppulukemat Kaurialan kentällä 8–35 (0–28).

Vierasjoukkue Roostersin suoritusvarmuus oli maanantain kamppailussa kovalla tasolla ottelun alussa. Huskies pystyi hetkittäin haastamaan Roostersia, mutta muutamat henkilökohtaiset virheet ja loukkaantumiset ratkaisivat ottelun vierailijoille. Roosters pystyi noudattamaan omaa pelisuunnitelmaansa kurinalaisesti ja keräsi onnistumisia laajalla rintamalla.

Ottelun avauspisteet nähtiin Roosterin ensimmäisellä hyökkäysvuorolla, kun keskushyökkääjä Jaycen Spears onnistui maalinteossa. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Curtis Slater koppasi Huskiesin rähmätyn pallon haltuun ja juoksi pallon kentän toiseen päätyyn. Välissä Huskies kävi kentällä, mutta Roostersin saatua pallon, Brandon Connette juoksi itse joukkueensa kolmannen touchdownin.

Toisen neljänneksen ainoasta pistesuorituksesta vastasi Roostersin tukimies Santtu Äyräväinen, joka teki tämän kauden pisimmän touchdownin. Äyräväinen katkaisi ensin Huskies pelinrakentaja Stan Bedwellin syötön ja juoksi sitten 99 jaardia toiseen päähän. Otto Laakkosen potkaistun lisäpisteen myötä, tauolle siirryttiin Roostersin 0–28 johdossa.

Ottelun avauspuoliaika oli kotijoukkueen kannalta hyvin kaksijakoinen. Huskies piti palloa selvästi enemmän ja vieraili pariin otteeseen ”red zonella”, mutta ei onnistunut pisteiden teossa. Tukkoisen avausneljänneksen jälkeen Huskies rupesi saamaan peliin paremmin otetta ja ottelu oli tasaisempi, mitä tulos puoliajalla näytti. Kotijoukkueen Niko Lester ei avauspuoliajalla osallistunut peliin ollenkaan.

Roostersin Pierre Courageux mietteitä ottelusta.

Toinen puoliaika oli tasaista vääntöä ja molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen. Ensin onnistui vierasjoukkue Roostersin Timothy Thomas pelinrakentaja Connetten heitosta ja ottelun viimeisestä pistesuorituksesta vastasi kotijoukkue. Hyvän pelin pelannut Roman Runner juoksi pallon maaliin ja kahden pisteen arvoisen lisäpisteen puski toiselle puoliajalle mukaan tullut Lester. Toinen puoliaika kotijoukkueelle 8–7. Loppulukemat Kaurialassa vierailijoille 8–35.

Kotijoukkueen arvoikkaimpana palkittu Roman Runner summaa ottelun.

Juhannustauolle siirryttäessä Roosters johtaa Vaahteraliigaa voitettuaan kaikki kauden kuusi peliään. Sarjanousija Huskies jatkaa sarjassa toisena, yhden pelin vähemmän pelanneena. Vaahteraliiga jatkuu juhannuksen jälkeen torstaina 29.6. Vaasassa, jolloin Kaarlen kentällä kohtaavat Royals ja Saints.