Powell ratkaisi BotniaBowlin viimeisten sekuntien pelillään

Wasa Royals ja Seinäjoki Crocodiles pelasivat kauden toisen keskinäisen pelinsä kostealla Kaarlen kentällä. Kelistä huolimatta pohjalaisjoukkueet esittivät komean trilleriksi tiivistyneen jenkkifutisnäytelmän, jonka vierasjoukkue Crocodiles vei nimiinsä lukemin 28-34 vain kahdeksan sekuntia ennen loppua käynnistyneellä pelillään.

Ottelu alkoi Crocodilesin merkeissä Royalsin räpellettyä pallon heti pelin avauspotkun palautuksesta seinäjokisille. Runkosarjan kärkipaikalle jymähtänyt Crocodiles pelasi vahvalla rutiinilla läpi ensimmäisen puoliskon siirtyen tauolle 7-19 johdossa. Pelin toisella puoliskolla vaasalaiset aloittivat näyttävän kirin, jota avitti useat Crocodilesin ottamat virheet.  Seinäjokiset pakittivat pelissä 11 rangaistuksensa rasittamana yhteensä 120 jaardin matkan. Huono hermokontrolli meinasi kääntää pelin vastustajalle, mutta lopussa tuttu mies, Christian Powell survoi joukkueelleen tarvittavat jaardit ja lopulta ratkaisevan touchdownin.

Tappiostaan huolimatta Royals todisti pelillään kaksi isoa asiaa. Joukkue kykenee haastamaan kenet tahansa Vaahteraliigan joukkueista ja voittamaan ne oikean päivän sattuessa kohdalleen. Toinen perjantaina toteen näytetty asia on Crocodilesin haavoittuvuus. Voitosta voittoon kulkeva krokotiilijoukkue ei ole ylivoimainen ja se on lyötävissä. Perjantaina Royals melkein onnistui siinä.

Perjantain pelissä kotijoukkueen pallollista vastuuta jaettiin edellistä peliä tasapainoisemmin koko hyökkäykselle ja suurimmat jaardit keräsi pelinrakentaja Tim Morovick juoksupeleillään. Alpha Jalloh taiteili pallon kanssa useammassa roolissa ja viimeisteli puolet joukkueensa touchdowneista. Jalloh hölmöili kuninkaallisesti kertaalleen juhlittuaan 87 jaardin palautus-touchdowniaan paria jaardia ennen maaliviivaa, mutta kuittasi karmean liputetun mokansa muutamaa downia myöhemmin koppaamalla Morovickin heiton ja kuljettamalla sen maaliin vieden joukkueensa johtoasemaan.

Royals puolustuksessa illan nimi oli jälleen kerran Raul Khalifa. Nuori puolustaja keräsi pelissä peräti 12,5 taklausta ja on nyt yksi vahvimmista kandidaateista parhaalle kotimaiselle taklaajalle myönnettävälle Matti Lindholm Trophylle. Vasta 16-vuotiaan pelimiehen tilastoihin kirjattiin taklausten lisäksi yksi pelinrakentajan säkitys ja syötönkatko. Ottelun jälkeisessä haastattelussa Khalifa kertoi komeiden suoritusten olevan palkinto kovasta harjoittelusta:

Powell juoksi neljä touchdownia

Crocodiles meinasi hölmöillä ja hermoilla pelin voiton vastustajalleen, mutta lopulta vahva rutiini ja Christian Powell varmistivat seinäjokisille pelin voiton. Myös pelinrakentaja Zachary Whitehead pelasi jälleen kerran hyvän pelin, vaikka kertaalleen miehen syöttö lipsahti vastustajan hyppysiin. Powell keräsi 32 juoksullaan 202 jaardia ja neljä touchdownia. Whitehead heitti palloa eteenpäin 232 jaardia huikealla 75 prosentin tarkkuudella ja juoksi yhden maalin. Kelpo ilta molemmilta vahvistuksilta.

Crocodiles-puolustus oli lukenut kotiläksynsä vastustajan edellisen pelin juoksukarkeloista ja pyrki tukimaan vaasalaisten juoksuväylät linjan keskeltä. Tuloksellisin taklaaja Crocodiles-puolustuksessa oli linjassa pelaava Elijah Watson, joka kartutti tilastojaan 8,5 taklauksella. Watsonin nimiin kirjattiin lisäksi kaksi pelinrakentajasäkitystä.

Perjantain vaahteraliigapelissä on vaikea sanoa, kumpi oli  Crocoille vaikeampi vastustaja, taisteleva Royals, vaiko oma hermokontrolli. 120 jaardia rangaistuksia, joista kolme henkilökohtaista 15 jaardista voi kertoa joko ylilatautumisesta, tai sitten jostain muusta. Paikallispelien luonteeseen toki kuuluu paljon ylimääräistä jännitettä, mutta perjantaina virheet olivat viedä voiton seinäjokisilta. 

Ottelun jälkeisessä Ruutu-haastattelussa Crocodiles-puolustuksessa seitsemän taklausta napannut Leonardo Lundberg kertoi tunnelmista pelissä ja sen jälkeen:

 

Ottelun data ja statistiikka:  11.8.2023 18:30 Royals – Crocodiles, Vaahteraliiga – Jenkkifutis tulospalvelu

Arkistokuva: Jari Turunen