Lauantaina Vänärillä pelataan iso ottelu

Vaahteraliigan 12. pelikierroksen päättää Kuopio Steelersin ja Helsinki Roostersin kaksintaistelu. Molemmat kestomenestyjät ovat kohdanneet kauden aikana odottamattomia vaikeuksia, ja nyt aika nostaa oma peli odotetulle tasolle.

Kuopio Steelersin kesä on ollut haastava. Jo harjoittelukaudella käynnistynyt jenkkivahvistusten kierrätys on jatkunut läpi kauden ja ainoastaan tukimiehen paikalla pelaava Akileis Leroy on jäljellä hallitsevan mestarin alkuperäisestä import-ryhmästä. Lauantaina kentälle marssitetaan jälleen uusia miehiä.

Roosters on toistaiseksi sarjataulukossa sijalla, joka ei oikeuta mukaan Vaahteraliigan pudotuspeleihin.  Helsinkiläisillä on kolme peliä aikaa parantaa sijoitustaan, mutta välieräpelien kotietu on joukkueelta tavoittamattomissa. Molempien lauantaina Vänärille marssivien joukkueiden painajaisena ovat olleet porvoolaisjoukkue Butchersin kohtaamiset.

Roosters lähtee lauantain peliin kokoonpanolla, jossa on mukana useita Ruotsia vastaan itseluottamustaan nostaneita maajoukkuepelaajia. Kauden edetessä helsinkiläiset ovat saaneet parsittua laadukkaan linjan turvin toteutettavaa heittopeliään kuosiinsa ja erityisesti jenkkilaituri Daniel Kittnerin onnistumiset ovat nostaneet hyökkäyksen suorituskykyä merkittävästi. Alkukaudesta yskähdellyt heittopeli on muuttunut sarjan tehokkaimmaksi ja pelinrakentaja Dimitrios Sinodinosilla on nyt eniten heitettyjä touchdowneja ja paras ottelukohtainen jaardikeskiarvo. Lauantain pelissä hyvään vireeseen päässyt Willem Kajander on merkitty poissaolijoiden listalle, mutta tasokkaita laitureita joukkueesta löytyy riittävästi ylläpitämään hyvää suorituskykyä.

Joukkueiden alkukauden kohtaaminen päättyi Steelersin 27-35 voittoon (Kuva: Jari Turunen)

DeShon Willams kehiin lauantaina

Kotijoukkue Steelersissa suurin huomio kohdistuu joukkueen uusiin pelaajiin. Joukkueen tuorein vahvistus on yhdysvaltalainen DeShon Williams, joka korvaa Vincent McDonaldin kuopiolaisten hyökkäyksessä. Williams pelasi yliopistouransa University of Washingtonin (NCAA D1) joukkueessa ja nousi ylipistopeliensä jälkeen NFL:n Seattle Seahawksin harjoitusvahvuuteen vuonna 2021.  Isokokoiselta laiturilta (187 cm, 104 kg) odotetaan vähintään vastaavan kaltaisia huippusuorituksia, mitä joukkueesta poistunut McDonald aiemmin esitti.

Steelers on aiemmin värvännyt rosteriinsa yhdysvaltalaisen linjapuolustaja Brady Oppin, belgialaisen hyökkäyslinjan Paul-Henry Minzenin sekä suomen maajoukkuekapteeni Veikka Lehtosen, joka oli jo viime kaudella mukana voittamassa Steelersille mestaruutta.

Uusien pelaajien ohella yleisön silmät kohdistuvat joukkueen pelinrakentaja Ambro Urjanssonin peliin. Mies ei yllättäen ollut mukana Suomen maajoukkueen EM-pelissä, joten joukkueen tärkeimmän pelipaikan haltijan vire mietityttää monia.

Steelersilla on edelleen hiuksenhienot mahdollisuudet saavuttaa välieräpelin kotietu haltuunsa. Tuo edellyttää kuikenkin apuja myös muilta joukkueilta. Ensin on tieltä raivattava Roosters, jolle lisäpisteet sarjataulukkoon ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin kuopiolaisille.

Tiukaksi ennakoitu taistelu sarjapisteistä potkaistaan vauhtiin Kuopion Vänärilla lauantaina klo 16:30.

Näillä pääset tunnelmaan