Pierre Couraqeux siirtyy Helsinki Roostersiin

Hallitseva Suomen mestari Helsinki Roosters vahvistaa puolustuksen takakenttää Ranskan maajoukkuemies Pierre Couraqeuxilla. Kaudella 2017 Couraqeux pelasi Seinäjoki Crocodilesissa ja saalisti kymmenessä pelaamassaan ottelussa yhteensä 33 taklausta. Näkyvymmillään Couraqeux oli nimenomaan Roostersia vastaan, sillä runkosarjassa ranskalainen keräsi kahdessa ottelussaan tulevaa joukkuetta vastaan yhteensä 14 taklausta. Myös kahdesta kauden syötönkatkoistaan Couraqeux otti Roostersia vastaan. Couraqeuxin ja Crocodilesin kausi 2016 päättyi Vaahteramalja XXXVII:ssa finaalitappioon Roostersille.

Helsingistä Couraquex hakee sekä menestystä että oppia:

– Roosters on voittanut Vaahteraliigan mestaruuden viidesti peräkkäin, joten he tietävät mitä Euroopan huipputasolla pitää tehdä, Couraquex perustelee Roostersin tiedotteessa päätöstään siirtyä Helsinkiin. – He ovat rakentaneet ja luoneet erittäin älykkään ja kovaa pelaavan joukkueen, joka on saanut pelata yhdessä viimevuosien aikana. Olen varma, että opin paljon.

Couraquex aloitti amerikkalaisen jalkapallon 14-vuotiaana vuonna 2005. Vannesissa, reilun 50 000 asukkaan kaupungissa soccer ja rugby ovat amerikkalaista jalkapallo suurempia lajeja, mutta Couraquex hankki Bretagnessa sijaitsevasta kaupungista Le Mansista lajiperusteet ennen siirtymistään Kanadaan opiskelijavaihtoon ja muun muassa Montrealiin McGillin yliopistoon. Tämän jälkeen Thonon Black Panthersin ja Ranskan maajoukkueen kautta tie kuljetti Couraqeuxin Seinäjoelle kaudelle 2016. Maajoukkueessa Couraquex edustanut maataan niin EM-kisoissa kuin MM-kisoissakin. Black Panthersissa palkintokaapiin kertyi Ranskan mestaruus.

Roostersin puheenjohtaja Jarmo Lahti on luonnollisesti tyytyväinen uuteen hankintaan.

– Pierre esitti hyviä otteita viime kesänä Suomessa, ja saamme hänestä hyvän lisän puolustukseemme. Erityisesti pelisilmä ja taklausvarmuus ovat hänen vahvuuksiaan.

Monen muun Vaahteraliiga-joukkueen tapaan myös Roostersissa tehdään tällä hetkellä hartiavoimin töitä joukkueen kasaamisen eteen.

– Jos hyvin käy, niin tällä viikolla julkaisemme vielä lisää pelaajauutisia, Lahti lupaa.

couraquex_ranskanmaajoukkue
Pierre Couraquex on edustanut kotimaataan vuodesta 2014 alkaen.

 

Otsikkokuva:

FSC Media / Riku Flink