Butchers kiinnitti ensimmäisen USA-vahvistuksensa – tukimies Troy Roach Porvooseen

Kaudella 2016 Vaahteraliigassa kuudenneksi sijoittunut Porvoo Butchers saa taklausvoimaa Yhdysvalloista, kun porvoolaisseura kertoi tehneensä sopimuksen tukimies Troy Roachin, 22, kanssa. Houstonista kotoisin oleva Roach omaa kokemusta toiseksi korkeimmalta yliopistotasolta, jossa hän edusti Grambling State Universitya.

Butchersin päävalmentaja Jimi Roikolla on Roachille ensisijainen rooli valmiina, mutta uskoo samalla että monipuolista urheilijaa tullaa Porvoossa näkemään monellakin pelipaikalla.

– Troy on pelannut kovatasoisessa Grambling State Universityssä enimmäkseen sisempää tukimiestä, jota hän tulee pelaamaan täälläkin, Roiko kertoo Butchersin tiedotteessa. – Roachista on tarkoitus saada meidän puolustuksen moottori, joka ei hyydy. Troy pelasi High Schoolissa myös keskushyökkääjänä, joten eiköhän hänet tavata myös tuolla paikalla ensi kesänä.

Butchersin puolustuksen koordinaattori Jan Vilkko oli merkittävässä roolissa Roachin hankinnassa, ja odottaa jo innolla Roachin saapumista Suomeen.

– Troy sopii puolustuksen systeemiimme erinomaisesti, ja he pelasivat Gramblingissä hyvin samankaltaisia puolustusta kuin mihin Porvoossakin pyrimme, Vilkko kertoo. – Neuvottelut sujuivat nopeasti, koska kaveri oli alusta asti halukas tulemaan juuri meille vaikka Keski-Euroopan joukkueetkin olivat hänen perässään.

Viimeisenä yliopistovuotenaan Roach taklasi 50 kertaa, säkitti kuudesti ja aiheutti vastustajille kolme pallon rähmäystä. Kauden päätyttyä hänet valittiin sarjan tähdistöön ja kävi näyttämässä taitojaan myös kanadalaisen CFL-liigan testeissä. Porvoossa Roach muodostaa vahvan tandemin toisen sisemmän tukimiehen, all starsiin kaudella 2016 valitun Tero Kontaisen kanssa.

 

Roikon puheesta voi päätellä, että Butchersilla on useampiakin sopimuskuviointeja käynnissä:

– Hän (Roach) on nyt ensimmäinen import-hankinta, ja eiköhän tässä päästä julkaisemaan lähiaikoina muutama ”pelimies” lisää.

troyroach_butchers
Troy Roach (56) taklaustyössään. Kuva: Butchers-tiedote

 

Katso myös:

Butchers-uutinen Troy Roachin sopimuksesta

Troy Roachin high light -video