Nollakerhon helsinkiläisjoukkueet vastakkain Velodromilla

Harvemmin on nähty tilannetta, jossa Vaahteraliigan kolmas viikko käynnistyy tilanteessa, jossa sarjan kaikki helsinkiläisjoukkueet ovat pisteittä. Perjantaina Velodromilla ratkaistaan kumpi Vaahteraliigan stadilaisista, Wolverines tai Roosters nappaa pistetililleen ensimmäiset merkinnät.

Wolverines ja Roosters ovat kummatkin aloittaneet kautensa kahdella tappiolla. Wolverines on hävinnyt pelinsä United Newland Crusadersille ja Steelersille. Roosters on kohdannut molemmat sarjan kärkikastiin povatut, Steelersin ja Crocodilesin ja kärsinyt niukat tappiot kummassakin kotipelissään. Perjantai-illan Stadin Derbyyn Roosters lähtee selvänä suosikkina.

Wolverinesin radikaalin nuorennusleikkauksen jälkeiset pelit ovat olleet joukkueelle haastavia.  Avausottelussa Crusadersia vastaan lukemat pysyivät maltillisina, mutta viikon takainen Steelers-peli olisi karannut rumiin lukemiin, ellei kuopiolaisten valmennusjohto olisi antanut reserveilleen runsaasti peliaikaa ottelun toisella puoliskolla. Wolverinesin haasteena peleissä on ollut nuorten pelaajien kokemattomuus, mutta jo toisessa pelissä myös  loukkaantumisten aiheuttamat aukot joukkueessa. U20-sarjan ajoittuminen keväälle on niittänyt karua satoaan helsinkiläisten keskuudessa.

Wolverines esittelee perjantaina uuden jenkkipelaajan

Kahdessa avauspelissään vasta 78 jaardia yhteensä edennyt helsinkiläisjoukkue saa perjantain peliin vahvistusta hyökkäykseensä.  Hyökkäyslinjaan talvella värvätty Max Bowen pelaa ensimmäisen pelinsä tällä kaudella ja joukkue on kiinnittänyt laitahyökkääjän paikalle toisen jenkkipelaajansa. Yhdysvaltalainen Kevin Adams pelasi yliopistojenkkifutista Southern Virginia University:ssa (NCAA D III) ja viimeisimmät vuodet Englannissa Bristol Aztecsissä. Päävalmentaja Pekka Lamminsalo kertoo värväyksestään näin:

-Kevinin vahvuudet ovat etenkin tarkassa kuvien juoksemisessa ja kyvyssä keskittyä hakemaan pallo ilmasta vaikeissakin tilanteissa. Jos katsoo hänen filmiään viime vuodelta, huomaa etenkin, että hän on parhaimmillaan kriittisissä tilanteissa, joissa on pakko onnistua. Halusin laitahyökkääjän, jonka voimme luottaa hakeutuvan auki ja joka pystyy olemaan turvaverkko Rasmukselle

-Kuten olen aiemminkin maininnut, haluamme tuoda hyviä joukkuehenkisiä pelaajia, jotka pystyvät myös tekemään ympäröivistä pelaajista parempia. Kev, on juuri tälläinen tyyppi ja on myös innoissaan mahdollisuudesta päästä valmentamaan nuorten joukkueitamme kesän aikana.

Wolverines-puolustus on ehtinyt urakoimaan kentällä runsaita minuutteja, joista tuloksena runsaasti tilastomerkintöjä. Tässä vaiheessa kautta Vaahteraliigan taklaustilaston ykkösenä on Ahmojen Willy Lindfors  16,6 taklauksellaan. Heittopuolustajista nuori Kaapo Viuha sijoittuu heittojen puolustuksissa kakkoseksi kolmella suorituksellaan.

Kevin Adams on pelannut viimeiset kautensa Englannissa Bristol Aztecsin hyökkäyksessä (Kuva: Kevin Adams/Europlayers)

Roostersin keskushyökkääjät telakalla

Helsinki Roosters aloitti viimeksi pelinsä kahdella tappiolla koronakaudella 2020, jolloin samat vastustajat (Steelers, Crocodiles) ryöstivät pisteet kukonpojilta ennen pistetilin avautumista. Perjantaina Roosters lähtee Stadin Derbyyn selvänä suosikkina, mutta aivan parhaista asemista joukkue ei peliin pääse lähtemään. Kauden alku on karsinut karulla tavalla joukkueen keskushyökkääjämiehistöä Henri Kaasisen, Lassi Pajarisen ja tuoreimpana myös Ville Hämäläisen siirryttyä joukkueen toipilasosastoon kentän laidalle. Keskushyökkääjän paikalla Wolverinesin hyvätasoista tukimiesryhmään haastaa perjantaina Yusufa Lehtinen, joka väläytteli nopeuttaan viime viikon Crocodiles-pelissä.

Roosters ei ole saanut myöskään heittohyökkäystään rullaaman odotetulla tavalla. Erityisiä haasteita tuntuu olevan kanadalaiskaksikon, pelinrakentaja Dimitrios Sinodinosin ja laituri Pearce Dumayn yhteispelissä. Eniten koppeja laitureista kahdessa pelissä on kerännyt Johannes Jauhiainen ja jaardeja Santtu Vehkomäki. Perjantaina Roostersin ilmahyökkäystä puolustaa Wolverinesin teini-ikäisten takamiesten ryhmä.  Sen, onnistuuko hyökkäyksen koordinaattori Daniel Stanzel hyödyntämään vastustajan kokemattomuutta hyväkseen pitkissä heittokuvioissa, on perjantain yksi mielenkiintoisia seurattavia.

Roosters menetti Crocodiles-pelissä puolustuslinjastaan Malek Jaradatin sairastuvalle ja poissaolijoiden listalta löytyy myös Camille Gruelin nimi. Jenkkipuolustaja William Lydlen tähdittämä puolustus tulee kuitenkin olemaan kova vastus Wolverinesin hyökkäyslinjalle.

Perjantain pelissä vastakkain asettuvat kauden ennakkoveikkausten ykkönen ja jumbo. Tuoreimman sääennusteen mukaan aamupäivän sateet ehtivät väistymään ennen illan taistelun alkamista.  Velon betoni saattaa kuitenkin olla vielä liukas ja kaikki on mahdollista aloituspotkun singahtaessa ilmaan.

Jenkkifutiskauden ensimmäinen Stadin Derby, Wolverines – Roosters pelataan perjantaina 26.5. Helsingin Velodromilla. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 18:30.

 

Näillä pääset tunnelmaan

 

Muista myös lauantain maaottelu