Multipelaaja Niko Lester Hämeenlinnaan

Hämeenlinna Huskiesin Vaahteraliiga-ryhmä jatkaa vahvistumistaan. Tuoreimpana nimenä joukkueeseen liittyy saksalainen Niko Lester. Vuonna 2016 Lester pelasi huippukauden Seinäjoki Crocodilesissa ja oli hopeajoukkueessa näkyvässä roolissa hyökkäyksessä, puolustuksessa sekä erikoisjoukkueissa.

Lester tehtaili edelliskauden aikana 13 touchdownia, joista kiinniotoilla 10, juosten yhden ja aloituspotkujen palautuksista kaksi. Kokonaisjaardeissa saksalainen oli Crocodilesin ykkönen ja keräsi lisäksi puolustuksessa 17 taklausta, yhden syötönkatkon ja kuusi maahanlyöntiä. Lesterin suurimmat ansiot puolustuksessa eivät kuitenkaan näy tilastoissa – mies kuuluu Vaahteraliigan parhaimpiin 1 vs 1 -puolustajiin.

Nimenomaan puolustuksen takakenttä on se paikka, johon Huskies ensisijaisesti Lesterin sijoittaa:

– Meillä on suurelta osin vahva rosteri, mutta koimme, että tarvitsemme puolustuksen takakentälle lisää syvyyttä ja kilpailukykyä, päävalmentaja Stan Bedwell kertoo Huskiesin tiedotteessa. – Puolustuksen takakentän pelipaikoilla on useita nuoria pelaajia, jotka vielä opettelevat ja hakevat omaa tyyliään, joten halusimme sinne myös kokemusta.

– Miehen kaksoiskansalaisuus mahdollistaa maksimaalisen peliajan, mutta päärooli miehellä on kuitenkin puolustuksen takakentällä.

Huskiesilla on Lesterin sopimuksen jälkeen riveissään kaikki huipputason monitoimipelaajaa, sillä jo aiemmin sopimuksen Hämeenlinnan solmi yhdysvaltalainen Roman Runner. Kaksikko Lester–Runner voidaan nähdä hyökkäyksessä yhdessä pelinrakentaja Bedwellin kanssa ja puolustuksessa tukimies Archibald Barnesin kanssa.

Palautuspeliin Huskiesilla on erimomaiset rakennustarvikkeet, sillä Lesterin lisäksi Roman Runner on erinomainen potkujen palauttaja, ja vuosi sitten I-divisioonassa Barnes ja Velipekka Jaakonsaari tekivät ajoittain tuhoisaa tulosta palautuksista.

 

Kevät Illinoisissa, kesäkuussa Hämeenlinnaan

Lester matkustaa Suomeen kesäkuussa. Kevään ajan hän pelaa yhdysvaltalaisessa Bloomington Edgessä indoor-liigaa. Lester on myös Edgessä monipuolisessa roolissa – yksi kolmesta pelaajasta, jotka kuuluvat sekä hyökkäykseen että puolustukseen. Varsinainen kausi alkaa bloomingtonilaisten osalta perjantaina, mutta ensimmäisessä harjoitusottelussaan Edge läksytti Tri-Town Titansia tylysti lukemin 46–0.

Ennen Suomen ja USA:n sarjoja Lester on ehtinyt niittämään mainetta Saksan maajoukkueessa sekä GFL-liigassa Braunschweig Lionsissa 2014 samaan aikaan niin ikään Huskiesiin siirtyneen Tommi Pinnan kanssa. Vuonna 2015 Lester pelasi Tanskassa Horsens Stallionsin riveissä ja tuli tuolloin valituksi National Ligaenin arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Kaudella 2016 Niko Lester (23) oli yksi Vaahteraliigan parhaimmista miespuolustajista. Palloa tavoittelemassa myös Wasa Wa1ld Royalsin RJ Long (80). Kuva: Sami Ranta

 

Lue myös:

Huskies-uutinen Lesterin sopimuksesta

Kuvat:

Sami Ranta