Mika Ahonen Wolverinesin valmennustiimiin

Viime kauden hopeajoukkue Helsinki Wolverines kertoo vahvistaneensa valmennustiimiään kahdella nimellä. Myös pelaajauutisia julkaistiin lokakuun viimeisen päivän offseason-rosterin yhteydessä.

Porvoo Butchersin päävalmentajana kaudella 2020 toiminut Mika Ahonen liittyy Wolverinesin valmennustiimiin kaudelle 2021.  Ahoselle pesti on jo kolmas  Wolverinesin valmennuksessa. Mies on aloittanut peliuransa vuonna 1986 Hyvinkää Falconsissa ja valmentanut lajin parissa vuosituhannen vaihteesta alkaen. Viimeisimmät viisi vuotta on kulunut Porvoon Butchersin valmennuksessa. Ahmalaumaa Ahonen on valmentanut aikaisemmin vuosina 2005-2007 ja 2010-2013. Kaudella 2021 hänen vastuuna on mm. erikoisjoukkueiden valmentaminen.

-Tässä on nyt muutamat harjoitukset takana ja mennään pala kerrallaan eteenpäin. Vaikka kauden avaukseen on vielä pitkä matka, jo tässä vaiheessa tekeminen näyttää todella positiiviselta ja joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Viimeksi päästiin nostamaan kannua vuonna 2011. Siitä jäi hyvät, ikimuistoiset fiilikset. Tahtotila on se, että pääsisi samaan tulevallakin kaudella. Melkein kaiken olen nähnyt tämän lajin parissa Suomessa, eli ainoa isoin ja hienoin asia olisi se, että saataisiin jälleen kerran nostettua malja.

Aiemmin Wolverines kertoi vahvistavansa valmennustiimiään fysiikkavalmentajalla. Tehtävään signatulla Ilari Lehterällä on aiempaa kokemusta Wolverinesista sekä pelaajana, että huoltajana. Siviiliammatiltaan Lehterä on personal trainer, urheiluhieroja ja melkein valmis fysioterapeutti.

Benjamin Egbudiwe palaa vahvistamaan Wolverines-puolustusta myös 2021 (Kuva Jari Turunen)

Egbudiwelle kolmas kausi Wolverinesissa

Ruotsin ja Yhdysvaltain passit omistava Benjamin Egbudiwe on solminut jatkosopimuksen Wolverinesin vaahteraliigajoukkueen kanssa. Puolustuksen endin paikalla pelaava 28 vuotias ruotsalainen kirjasi nimiinsä viidessä kauden 2020 runkosarjaottelussa 14,5 taklausta sekä kaksi pelinrakentajasäkkiä.  Egbudiwe on pelannut Vaahteraliigaa myös Seinäjoki Crocodilesin paidassa kaudella 2017.

Lokakuun rosterin julkaisemisen yhteydessä Wolverines kertoi sopimuksista myös kahden nuoren linjalupauksen kanssa. Viime kaudella Vaahteraliigassa Butchers-paidassa debytoinut puolustuslinjan Veeti Puustinen sekä Taftin hyökkäyslinjan Veeti Stenman liittyvät Wolvojen rosteriin kaudeksi 2021.

Wolverines-päävalmentaja Michael Mattingly kertoo valmistautumisen kauteen 2021 olevan aluillaan:

-Pyörät lähtevät pyörimään täällä aivan pian. Sen lisäksi, että suurin osa viime kauden pelaajista tekee paluun, näyttää siltä, että saamme mukavasti täydennystä rosteriin niin kotimaisista kuin kansainvälisistäkin pelaajista. Olemme luottavaisia tähän yhdistelmään ja odotamme innolla, että pääsemme aloittamaan matkan kohti Vaahteramaljaa.

Lue lisää: Mika Ahonen erikoisjoukkueiden valmentajaksi

Tutustu:  Wolverines offseason-rosteri