Mean Machinesin Mikael Lindroos haluaa maksaa lauantaina kalavelkoja

Helsinki Roosters ja Stockholm Mean Machines kohtaavat lauantaina Tikkurilassa ystävyysottelussa. Vaikka pelissä on lähinnä kunnia, voi asetelmasta aistia myös ehtaa Suomen ja Ruotsin välistä taisteluhegemoniaa. Mean Machinesin hyökkäyksen linjassa pelaavalle Mikael Lindroosille tämä ei kuitenkaan ole Suomi-Ruotsi –taistelu. Hänelle tämä on taistelu Turun ja Helsingin välillä.

– On tämä tosiaan ihan huikea juttu, että tässäkin paidassa pääsee pelaamaan Roostersia vastaan, Lindroos toteaa innoissaan.

Aikanaan korkeakoulujenkkifutiksen kautta Turku Trojansin edustusjoukkueeseen edennyt Lindroos on pelasi Mean Machinesissa jo kaudella 2017 – ja kävi loppukesästä myös muutaman pelin Trojansissakin pelaamassa. Suurimmat – ja samalla katkerimmat Roosters-muistot – hänelle kertyivät kuitenkin jo aiemmin. Vuosina 2014–2016 Trojansin kausi päättyi kolmena kautena peräkkäin ottelussa Roostersia vastaan. 2014 Vaahteramaljassa ja kahtena seuraavana vuonna välierässä.

Lindroosin tehtävänä on lauantaina suojelle pelinrakentaja Anders Hermodssonia Roostersin puolustajilta. Guardin paikoilla pelaava turkulais-tukholmalainen IT-yrittäjä on valmis haasteeseen.

– Pelikirjamme on kunnossa ja olemme hyvissä asemissa aloittamaan kautemme. Uusi koordinaattorimme (Fred Armstrong) on tiukka ja asiallinen kaveri, ja hänellä on ollut todella iso merkitys siihen, että pelimme kehittynyt monipuolisempaan suuntaan.

Liikaa Lindroos ei luonnollisestakaan halua pelisuunnitelmasta paljastaa. Jenkkilaitahyökkääjä Matthew Retzlaff saa kehuja.

– Pätevä ja hyvä pelaaja, joka käyttää paljon aikaa myös muiden laitahyökkääjien kouluttamiseen.

Entä vastaavasti teidän juoksuhyökkäys?

– Meillä on paljon kilpailua hyökkäyksen linjassa ja lisäksi useampi keskushyökkääjä, jotka jakavat vastuuta pallonkantajina.

 

Tässä on yksi pelaaja, joka Roostersin puolustajien täytyy lauantaina pysäyttää:

Viisi pelaajanostoa Mean Machinesista

Lindroos ei lähde erikseen nostamaan joukkuekavereitaan esille lauantain ottelua ajatellen, mutta niille katsojille, jotka vähemmän ovat Ruotsin pääsarjaa seuranneet esimerkiksi seuraavat tukholmalaispelaajat voivat osoittautua seuraamisen arvoisiksi.

Anders Hermodsson on pelinrakentaja itseoikeutettu seuraamisen kohde. On vaarallinen juoksija myös itse ja heittokäden voima riittää hajoittamaan puolustusta myös pitkissä kuvissa.

Matthew Retzlaff laitahyökkääjistä se, jonka kanssa Roostersin on oltava eniten varuillaan. Kotimaassaan tämä jenkkilaituri eteni Southern Oregonin paidassa NAIA-tasolla neljässä vuodessa 5 200 jaardia ja teki 47 touchdownia.

Noghor Jermide on vankkarakenteinen keskushyökkääjä (177 cm/125 kg), joka oli isossa roolissa juoksupelissä jo viime kauden lopulla, vaikka alun perin puolustuksen linjamies onkin. Jermide nousi Ruotsissa valtakunnan tason julkkikseksi vuonna 2012, jolloin hän osallistui Gladiaattorit-ohjelmaan ja piti ajoittain gladiaattoreita pilkkanaan. Juoksupelissä on muodostaa hyvän tutkaparin maajoukkuemies Emil Knutsonin kanssa.

Eksoottiset linjapuolustajat. Mean Machinesin puolustuksen linjassa pelaa muun muassa Ruotsin maajoukkuemies Gogi Vasic, mutta myös eri saarivaltioista hankittua eksotiikkaa tuolta pelipaikalta löytyy. Siitä pitävät huolen islantilainen Nikulás Snær Magnússon (193 cm/130 kg) ja uusiseelantilainen Lance Tongakilo (189 cm/111 kg).

Hampus Simon valittiin vuosi sitten Superserienin parhaimmaksi potkaisijaksi ja taitaa sekä lentopotkut että aloitus- ja pistepotkut.

 

Roosters ja Mean Machines kohtaavat lauantaina Tikkurilan Urheilupuistossa kello 12 alkaen.

Lue myös:

Roosters ja Mean Machines iskevät lauantaina yhteen Tikkurilassa