Huskiesin uudella päävalmentajalla Super Bowl -kokemusta

Yksi Vaahteraliigan talvikauden sitkeimmistä arvausleikeistä voidaan nyt lopettaa, kun Hämeenlinna Huskies perjantaiaamuna uutisoi kiinnittäneensä päävalmentajaksi yhdysvaltalaisen Jeremy Brighamin. Pelaajaurallaan NFL:ssäkin esiintynyt Brigham siirtyy Hämeenlinnaan Italiasta, jossa hän voitti Rivoli Black Billsin kanssa I-divisioonan vuosi sitten.

Sanat Huskies ja Suomi eivät ole Brighamille vieraita. Mies nimittäin pelasi omalla college-urallaan Washington Huskiesissa ja Suomi puolestaan tuli Brighamilla ainakin etäisesti tutuksi, kun hän toimi Chabott Collegessa apuvalmentajana vuosina 2010–2013, jolloin Chabottissa pelasi useitakin suomalaispelaajia – muun muassa Porvoo Butchersin tulevan kauden pelinrakentaja Janne Lehtinen. Kaiken kaikkiaan Brigham omaa lähes kymmenen vuoden valmentajakokemuksen Yhdysvalloista. Vuonna 2017 hän oli valmentajana ensimmäistä kertaa Euroopassa.

Vuonna 1998 Oakland Raiders varasi sisempänä laitahyökkääjänä pelanneen Brighamin viidennellä kierroksella, ja yhteensä hän pelasi NFL:ssä viiden kauden ajan. Tuohon ajanjaksoon kuuluu myös Super Bowl -kauden 2001 päätteeksi, jolloin Brigham yhdessä muun muassa Hall of Fame –pelaajien Jerry Ricen ja Tim Brownin kanssa kuitenkin joutui tyytymään tappioon Tampa Bay Buccaneersia vastaan.

– En ole vielä ollut Suomessa, mutta uskon että kaikista Euroopan maista juuri Suomi sopii minulle parhaiten. Yhteiskunnan rakenne Suomessa juuri sellainen, jossa haluankin asua – kovaa työtä ja onnellisuutta arvostetaan ja kahvia juodaan paljon, Brigham naurahtaa.

– Uskon, että Vaahteraliigan taso kasvaa vuosi vuodelta, ja liigan joukkueet tulevat kilpailemaan ja ohittamaankin useita Euroopan huippujoukkueita tulevina vuosina.

Brigham tulee toimimaan Huskiesissa myös hyökkäyksen koordinaattorina ja on valmis hieman avaamaan tulevaa pelisuunnitelmaansa.

– Suunnitelmissani on peluuttaa spread-hyökkäystä, koska se on tyyli josta minulla on eniten kokemusta ja sitä voin täydentää pelinrakentajalla ja vahvalla hyökkäyksen linjalla, mikä myös on erikoisalaani. Tästä tulee mielenkiintoinen kausi niin pelaajille kuin katsojillekin!

Brigham valmennustyössään vuonna 2015:

Piakkoin luvassa vahvistusuutisia

Huskies etsi kuumeisesti uuttaa päävalmentajaa kuukausien ajan, ja varmasti syvimmän helpotuksen huokauksen päästi tällä viikolla ilmoille Hurtta-lauman puheenjohtaja Teemu Saarinen, jonka johdolla pitkä prosessi vietiin nyt maaliin.

– Olemme tehneet hartiavoimin töitä heti syksystä lähtien uuden valmentajan etsimisen kanssa. Valmentajan etsiminen alkoi heti kun kausi oli ohi ja tiedossa oli, että tiet Stan Bedwellin kanssa harmittavasti eroavat, Saarinen kertoo. – Heti syksystä meillä oli muutamia hyviä ehdokkaita, joista Jeremy Brigham oli yksi vaihtoehto. Neuvottelut hänen kanssaan kuitenkin loppuivat, kun kävi ilmi, ettei hän voisi olla kauden loppuun asti.

– Muutama viikko sitten Coach Brighamilta tuli viesti, että hän olisikin käytettävissä koko kauden, mikä ilahdutti suuresti. Meillä oli kuitenkin jätettynä tarjous toiselle ehdokkaalle. Hän kuitenkin päätti lähteä muualle, joten otin pikaisesti yhteyttä Jeremyyn. Nyt meillä on sopimus kokeneen valmentajan kanssa, jolla on myös kokemusta pelaajana aivan huipulta.

– Juteltuani hänen kanssaan nyt päivittäin uskon, että olemme saaneet parhaan mahdollisen valmentajan, joka pystyy luotsaamaan joukkueemme aina mestaruuteen asti. Hän on hyvin sitoutunut ja odottaa innolla tuloaan Suomeen ja Hämeenlinnaan. Lisäksi uskon, että hänellä on hyvät kontaktit ja löydämme hänen avullaan parhaat mahdolliset meidän joukkueeseen sopivat USA-vahvistukset.

 Toistaiseksi yhdysvaltalaisvahvituksista Huskiesilla on sopimus ainoastaan yleispelaaja Roman Runnerin kanssa. Aiemmin Saarinen on kertonut, että kaksi muuta pelaajaa Atlantin länsipuolelta lennätetään hyökkäykseen – eli pelirakentaja ja keskushyökkääjä. Nyt Brigham heittää verkot vesille, joten jo lähiaikona on mitä todennäköisemmin kuultavissa seuraavia vahvistusuutisia Hämeenlinnasta.

Vaahteraliiga-kausi 2018 käynnistyy 10. toukokuuta. Huskies pelaa ensimmäisen ottelunsa Porvoossa Butchersia vastaan maanantaina 15.5.