Mattingly tyytyväinen Wolverinesin lokakuun rosteriin

Helsinki Wolverines tippui vaikean kauden jälkeen play off-pelien ulkopuolelle. Kauteen 2022 tähtäävät harjoitukset ovat käynnistyneet Ahmalassa jo lokakuussa ja joukkueen valmennustiimiä on vahvistettu syksyn aikana. Wolvojen lokakuun rosteri on pääosin kotimainen, mutta mukana on pari ulkomaalaistaustaista pelimiestä.

Helsinkiläisjoukkueen mennyt kesä piti sisällään useampia haasteita joukkueeseen värvättyjen ulkomaalaispelaajien kanssa. Kohuttu bahamalaisvahvistus penkitettiin yhden pelin jälkeen ja kauden puolessa välissä kaikki kolme seuran suojattujen pelaajien listalle merkittyä pelaajaa olivat poissa pelaavasta kokoonpanosta. Lisäksi useampi valmentaja tippui vauhdissa muonavahvuudesta.

Uuteen kauteen on lähdetty aluksi valmennustiimiä rakentaen. Päävalmentaja Michael Mattinglyn jatkosopimus julkaistiin ensimmäisenä. Tiimiin on signattu päävalmentajan jälkeen Mika Ahonen (LB/ST), Aki Rinne (DL), Ville Heliö (OAC), Lasse Voipio (DB), Ilari Lehterä (Fys) ja viimeisimpänä hyökkäyksen linjan valmentajaksi kiinnitetty Jukka Finni. Lisäksi Sebastien Sagnen on kerrottu auttavan valmennustiimiä talvikauden aikana. Odotettavissa on vielä hyökkäyksen koordinaattorin kiinnitys joukkueeseen.

Kokenut Jukka Finni liittyi Wolverinesin valmennustiimiin marraskuussa (Kuva: Irja Vaateri)

Lähes koko puolustus jatkaa

Kolmatta kauttaan Wolverines-ruorissa käynnistävä Michael Mattingly on tyytyväinen joukkueensa lokakuun rosteriin.

– Melkein kaikki puolustuksemme aloittavat pelaajat jatkavat myös ensi kaudelle. Hyökkäyslinjassa useampi viime kaudella startterina ollut jatkaa ja mukana on useita avainpelaajia viime kaudelta. Nykyisessä rosterissamme on jo nyt kahdeksan pelaajaa, jotka pelasivat Suomen maajoukkueissa viime kesänä, joten voin hyvällä omalla tunnolla sana että kotimainen runko on hyvässä kunnossa.

Mattinglyn mukaan hyökkäyksen puolella tullaan vielä näkemään täydennyksiä off seasonin aikana.

-Tällä hetkellä emme ole kiinnostuneita mitä mieltä joukkueemme ulkopuolella ollaan rosteristamme. Me olemme valmiit taistelemaan play off-paikoista ja harjoituksemme ovat pyörineet täysillä jo lokakuusta lähtien.

Irvin jatkaa, Calvache Kotkasta Wolverinesiin

Rosterin julkistamisen yhteydessä Wolverines kertoi solmineensa jatkosopimuksen suomalaistuneen yhdysvaltalaisen Eric Irvinen kanssa. Tuleva kausi on Irvinille jo kolmas Wolvojen paidassa.  Näin Mattingly Irvinen jatkosta:

-Ericin halusimme ehdottomasti takaisin joukkueeseen. On mahtavaa saada hänenlaisensa atleettisesti lahjakas ja monilla pelipaikoilla sekä puolustuksessa että spessuissa onnistuva pelaaja takaisin. Uskon, että hänellä tulee olemaan vieläkin merkittävämpi rooli joukkueessa kaudella 2022.

Uutena vahvistuksena puolustukseen Wolverines esittelee espanjalaisen Noam Calvachen. 27-vuotias tukimies on pelannut Suomessa kaudet UNC:ssa sekä Kotka Eaglesissa ollen mukana molempien joukkueiden nostossa Vaahteraliigaan.  Viime kaudella Calvache oli Eaglesin divarimestaruusjoukkueen neljänneksi paras taklaaja 17,5 taklauksella neljässä pelissään. Mattingly on tyytyväinen Calvachen sopimuksesta.

-Noam on hieno lisäys joukkueeseen fyysisenä ja kovana tukimiehenä sekä hyvänä aluepuolustajana. Meillä oli tarvetta leveydelle ja kokemukselle tukimiehiin. Hän sopii hyvin tähän porukkaan, minkä valmennuksen puolella uskomme olevan yksi parhaista tulevalla Vaahteraliigakaudella.

Noam Calvache #5 oli Eaglesin neljänneksi tehokkain taklaaja 2021 (Kuva: Mikko Mäkelä)

Calvache tulee taistelemaan tulevana kesänä peliajasta kovan suomalaisnelikon Willy Lindfors, Pietari Koskenniemi, Aleksi Kylli, Viljami Rautavirta kanssa.

Tutustu: Wolverines lokakuun rosteri

Lähde: Wolverines

Kuvat: Irja Vaateri, Mikko Mäkelä