Crusaders valmistautuu toiseen vaahteraliigakauteen

United Newland Crusaders oli kauden 2021 toinen yllättäjistä. Lohjalaiset pelasivat tasaisen sarjan yltäen ainoana joukkueena lopulta mestaruuden ottaneen Steelersin nujertamiseen. Nyt sarjanousijan noste on ohitse ja edessä kausi ilman Robert Johnsonia.

Veteraanipelinrakentaja Robert Johnson oli keskeisessä roolissa lohjalaisjoukkueen sarjanousussa ja ensimmäisen liigakauden menestyksessä. Rojo kertoi kauden jälkeen peliuransa olevan ohi ja Crusaders joutuu rakentamaan palettinsa uudelleen. Päävalmentaja Tuomas Heikkisen mukaan kokeneen pelinrakentajan korvaaminen ei ole helppo tehtävä:

-Robertia ei voi yksi yhteen noin vaan korvata, on sen verran erikoismies.  Uusi pelinrakentaja on kartoituksessa, ja hyökkäyspeliä tullaan varmasti rakentamaan osin uusiksi sen mukaan, missä uuden kaverin koetut vahvuudet ja mahdolliset ei-vahvuudet ovat.

Corpening & Corpening

Viime kauden viimeisten pelien menestysduona toimi suomalaistuneiden Johnsonin veljesten yhteispeli. Rojon lailla myös Cedric Johnson kertoi uransa päätyneen kauteen 2021, mutta tulevallakin kaudella Crusadersin paidassa tullaan näkemään yhdysvaltalainen veljespari – Corpening & Corpening.

Crusadersin kanadalainen laitayökkääjä Jonelle Tolbert loukkaantui kesällä ja miestä paikkaamaan värvättiin yhdysvaltalainen Nolan Corpening. Laitahyökkääjä nappasi kolmessa pelaamassaan pelissä peräti 25 kiinniottoa ja vakuutti Crusadersin valmennusjohdon tekemään sopimuksen myös tulevalle kaudella.  Lokakuun rosteria julkaistessaan lohjalaiset lisäsivät listalleen myös Nolanin 23-vuotiaan pikkuveljen Miles Corpeningin. Takapuolustajan paikalla viihtyvä Miles pelasi yliopistouransa Tennesee Techissä, Coffeyville Junior Collegessa ja Reinhardt Universityssä.  Näin Heikkinen kommentoi ensimmäisiä import-kiinnityksiään:

-Nolan vakuutti sekä ihmisenä että pelillisesti täällä ollessaan, ja hänen veljensä on college-nauhojen perusteella erittäin kova pelimies. Veljekset menevät ensin Espanjaan pelaamaan, mitä sitä talvea täällä palelemaan.

Tuomas Heikkinen on rakentamassa lohjalaisjoukkuetta kaudelle 2022 (Kuva: Jarmo Vehkomäki)

Lokakuun rosterissa 29 nimeä

Ensimmäinen silmäys UNC:n 2022 rosteriin on nähtävissä seuran verkkosivuilla. Päävalmentaja Heikkisellä ja joukkueen GM Marko Vartiaisella tulee olemaan pitkä talvi aikaa rakentaa lohjalaisjoukkuetta jälleen liigakelpoiseksi kokonaisuudeksi. Urakkaa kuitenkin riittää, sillä julkaistulta listalta löytyy vain puolet niistä nimistä, jotka Crusaders kirjasi aloittaviksi viime kauden päätösotteluun.

Tutustu: Crusaders lokakuun rosteri

Kuvat: Jarmo Vehkomäki