Lauantaina Väinölänniemellä pelataan Vaahteraliigan kärkiottelu

Vaahteraliigan kolmannen kierroksen päättää 2022 finalistien tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen. Kuopio Steelers ja Seinäjoki Crocodiles ovat molemmat aloittaneet sarjan vakuuttavasti ja lauantain pelissä panoksena on kärkijoukkueen positio.

Kuopio Steelers on avannut kautensa kahdella bussimatkalla Helsingin Velodromille. Yhtä monta kertaa kotiin Savonmaalle on palattu täyden pistepussin kanssa. Ambro Urjanssonin johtama Steelers-hyökkäys on pelannut tasa 100 hyökkäyksen downia, joista 55 on tehty juosten ja 45 heittämällä. Kahdessa pelissä kerätyillä 776 jaardilla ja 11 touchdownilla kuopiolaiset ovat tilastoykkösinä sarjassa.

Seinäjoki Crocodiles on avannut kautensa hyvin voittaen kentällä molemmat ottelunsa. Avauspelin pelaajasiiroissa tapahtuneen rikkeen takia joukkueen sarjataulukkoon merkittyjen voittojen määrä on kuitenkin vain yksi. Lauantain kärkiotteluun seinäjokiset lähtevät nälkäisinä ja ärsytettyinä.

Steelers-keskushyökkääjiä telakalla

Kuopio Steelers lähtee otteluun kolhujen rasittamana. Joukkueen kakkos- ja kolmosketjun keskushyökkääjät, Tuukka Lehtonen ja Casper Bakker ovat poissa ottelusta, joten joukkueen ykköstähden, Le’Anthony Reasnoverin urakka tulee olemaan rankka. Varamiehen paikalla keskushyökkääjänä pelaa Isaak Marshall.

Yksinomaan Reasnoverin juoksuihin Pekka Utriaisen valmentaman hyökkäyksen ei tarvitse turvautua. Ambro Urjansson on avannut kautensa hienosti pelinrakentajan paikalla ja johtaa kahden pelikierroksen jälkeen liigan pelinrakentajien TD ja jaarditilastoja. Urjanssonin heittoja ahkerimmin on napsinut kiinni Hannes Harju. Harjulla kasassa kuusi touchdownia ja 216 edettyä jaardia. Lauantain peliin joukkueen yhdysvaltalainen laituri Vincent McDonald on merkitty epävarmojen osallistujien listalle.

Steelers ja Crocodiles rymistelivät edellisen karran Vaahteramaljassa. Pelin vei niukasti Steelers 21-14 (Kuva: Jari Turunen)

Crocodilesin kahdessa ensimmäisessä pelissä hyökkäysyritykset ovat painottuneet 50/45 suhteessa heittojen puolelle. Pelinrakentaja Zachary Whitehead on heittänyt neljä touchdownia ja kuljettanut palloa eteenpäin ilmassa 330 jaardia. Joukkueen ykköskiinniottajana on toiminut Janne Särkelä, jolla on tilastoissa eniten kiinniottoja (8 kpl) toiseksi eniten jaardeja (89) ja eniten touchdowneja (3 kpl).  Crocodilesin juoksupeleissä ykköstykkinä on totuttuun tapaan ollut Christian Powell. Lauantaille odotetaan jälleen kahden liigan kovimman keskushyökkääjän kaksintaistelua (Powell vs. Reasnover).

Seinäjokisten puolustuksen ykköstaklaajana on kahdessa avauspelissä operoinut takapuolustaja Aatu Tuokko 15,6 taklauksellaan. Tukimiehen paikalla pelannut Arttu Tapola on tehnyt vahvan tulon joukkueeseen olemalla taklaustilaston kakkosena yhdessä Saidou Jallow’n kanssa. Crocodiles-puolustus ei ole onnistunut katkaisemaan vastustajan heittoja vielä kertaakaan, mutta johtaa puolustettujen heittojen joukkuekohtaista statistiikkaa kymmenellä maahanlyönnillä.

Crocodiles-puolustuksen vahvana osa-alueena pidetään puolustuksen linjaa. Kaksi amerikkalaispelaajaa rinnallaan Filip Zacok ja Eetu Mäkimaunus tulevat tekemään lauantaina Ambro Urjanssonin johtaman hyökkäyksen pelitilan pieneksi.

Vaahteraliigan kolmannen kierroksen päätösottelu Steelers – Crocodiles pelataan lauantaina 27.5. Kuopion Väinlänniemellä. Ottelun kickoff klo 16:30

 

Näillä pääset tunnelmaan

Vaahteraliigan kärkikamppailun jälkeen kannustetaan naiset voittoon EM-avauksessaan