Kuopio Steelersille neljä linjasopimusta

Kuopio Steelers on julkaissut sopimukset neljän hyökkäyslinjan pelaajan kanssa. Kokenein uusista pelaajista on tsekkiläinen Jan Raus, joka pelasi viime kaudella ELF:n Barcelona Dragonsin hyökkäyksessä.

Kuopio Steelers on tullut Vaahteraliigassa tunnetuksi vahvasta linjapelaamisesta. Mestaruuteen päättyneen kauden 2021 päätteeksi Steelersin hyökkäyksen linjamiehet valloittivat neljä viidestä pelipaikan All Stars positioista.  Tähtikentällisestä Roope Korhonen ja Oskari Laitinen jatkavat Kuopiossa, mutta nyt julkaistuilla pelaajilla täydennetään Basil Weberin ja Tim Hirschin jättämää suurta aukkoa.

Nelinkertainen Tsekin mestari

Steelersin tuore ulkomaalaisvahvistus, 27-vuotias Jan Raus on nelinkertainen Tsekin liigan mestari.  Vuonna 2009 pelaamisen aloittanut jätti on viettänyt suurimman osan urastaan Prague Black Panthersin joukkueessa. Vuonna 2020 mies siirtyi kansainvälisille kentille ranskalaisen Thonon Black Panthers miehistöön, mutta pandemia keskeytti Rausin ensimmäisen import-kauden. Viime vuonna Raus pelasi Espanjassa ensin L’Hospitalet Pionersin riveissä ja siirtyi kauden päätyttyä ELF:n Barcelona Dragonsin miehistöön. 185 senttinen ja 131 kiloinen tsekki on esiintynyt joukkueissaan sekä sentterin, että guardin pelipaikoilla.

Steelers-päävalmentaja Pekka Utriainen kertoo seuran tiedotteessa olevansa tyytyväinen värväykseensä:

-Honza tulee sopimaan meidän linjaporukkaan paremmin kuin hyvin, jo pelkästään huumorintajunsa puolesta. Lisäksi toki tarvitaan kovaa osaamista, fyysiset ominaisuudet sekä tekniset ja taktiset taidot miehellä ovat kovaa eurooppalaista tasoa, joten tämä on iso askel kohti vahvaa hyökkäyksen linjaa taas tulevallakin kaudella. Honza on pelannut sekä Centerin että Guardin paikkoja linjan keskustassa ja se tuo meille mukavasti vaihtoehtoja, ja pitkät aloitussyötöt onnistuvat häneltä tarvittaessa myös. Erikoistaito, jonka merkitys potkupeleissä on valtava

Rausin lisäksi Steelers julkaisi sopimuksen kolmen kotimaisen hyökkäyksen linjapelaajan kanssa. Lari Hartikainen, Juuso Ralli ja Joel Halonen ovat liittyneet joukkueen vahvuuteen. Hartikainen oli viimeksi liigajoukkueen mukana kaudella 2020, Ralli on Mikkeli Bouncers kasvatti, joka muutettuaan Kuopioon vuosi sitten tyytyi pelaamaan kakkosjoukkue Veljmiesten riveissä ja Halonen kuvataan Steelers-tiedotteessa tulevaisuuden pelaajaksi.

Lue lisää pelaajista: Steelers