Kotkassa vastakkain Eagles ja Crocodiles

Kotka Eagles saa lauantaipelissä vastaansa vieraita Seinäjoelta. Vahvassa vireessä oleva pohjalaisjoukkue saapuu testaamaan kotijoukkueen kunnon.  Joukkueiden edellinen kohtaaminen Seinäjoella päättyi Crocodilesin suvereeniin voittoon lukemin 67-0.

Kotka Eaglesin debyyttikausi Vaahteraliigassa on ollut vaikea.  Avainpelaajien loukkaantumissumasta kärsineet kotkalaiset ovat hävinneet kaikki seitsemän peliään ja pisteidenteon kanssa on ollut suuria haasteita. Ottelukohtainen pistekeskiarvo kotkalaisilla on ale yhden TD:n verra eli 5,4. 

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Eagles ei heittänyt palloa kertaakaan ottelun toisella puoliskolla peliä johtaneen varapelinrakentaja Niko Hannulan loukkaannuttua. Nyt lähtökohdat QB-näkökulmasta ovat Eaglesilla paremmassa kuosissa yhdysvaltalaisen Darrien Boonen saavuttua vahvistamaan joukkueen hyökkäystä.

Eaglesin hyökkäyksen koordinaattori Kari Leivoja kertoo seuran verkkosivuilla joukkueen valmistautumisesta ja odotuksista vahvaa Crocodilesia vastaan:

-Me ollaan valmistauduttu samalla tavalla kuin muihinkin otteluihin, mutta ollaan keskitytty korjaamaan niitä virheitä mitä viime ottelussa tehtiin ja jatkamaan siitä mihin Darrienin kanssa jäätiin Kuopion pelissä. Toivon että saadaan pelattua ehjä peli ja saadaan paljon onnistumisia pelin kaikilla osa-alueilla.

Ennen viikonlopun kierrosta Eaglesin joukkuetilastot näyttävät murheellisilta vertailussa muihin liigajoukkueisiin.  Nousijajoukkueella on hallussa jumbosija useammassakin sarakkeessa, mutta seasta löytyy yksi positiivinen yksilönoteeraus- Eaglesin yhdysvaltalainen laitahyökkääjä Peter Anderson pitää hallussaan laitahyökkääjien kärkipaikkaa sekä kiinniottojaardeissa (501) että kiinniottojen määrässä (5,5/peli). Myös liigan puolustajatilastoista löytyy kotkalainen yhdeltä kärkipaikalta. Takapuolustaja Vadim Hyvärisellä on liigapelaajista eniten tilastoituja heiton puolustuksia (8 kpl).

Eagles-päävalmentaja Charlie Ovey kehuukin avainpelaajiensa virettä seuran ennakossa.

-Atte Jokinen, Watka Hyvärinen ja Jamarcus Henderson ovat parantaneet peliään viime kierroksien aikana. Myös Peter Andersonilla on pelannut uskomattoman hienon kauden ja uskon tuon jatkuvan.

Eaglesin Peter Anderson on Vaahteraliigan laituritilastoissa kärkipaikoilla (Kuva: Mikko Mäkelä)

Crocodiles taistelussa pudotuspelien kotiedusta

Seinäjoki Crocodiles taistelee tällä kaudella tosissaan pudotuspelien kotiedusta. Perjantain Roosters-voitto Wolverinesista oli hyvä uutinen seinäjokisille ja välieräpelin saaminen intohimoisen Wirokit Stadionin kotiyleisön eteen on vielä mahdollista.  Joukkue lähtee lauantain peliin lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, joskin erinomaisesti liigakautensa avannut Artur Pinheiro on sivussa pelistä. Pinheiron poissaolo saattaa merkitä paluuta alkukaudesta tuttuun kolmen puolustuksen linjamiehen ryhmitykseen.

Crocodilesilla on Vaahteraliigan puolustusten tilastossa parhaat lukemat heittopelin pysäyttämisessä. Vastustajat ovat onnistuneet etenemään peleissä keskimäärin ainoastaan 132 jaardia ilmateitse, joten Karhulan kentällä ei ennakkoasetelmien perusteella tulla näkemään pelinrakentaja Boonen näytöstä. Niukat heittojaardit Crocoja vastaan johtuvat isolta osin seinäjokisten vahvan puolustuslinjan onnistumisista.  Vastustaan pelinrakentajien aika heitoille on puserrettu minimiin.

Crocodiles lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina.  Eaglesin rosteri peliin on tälläkin kertaa kapea, joten helteiden poistuminen lienee helpotus ylivoimaista vastustajaa vastaan asettuvalle kotijoukkueelle. Ottelu Karhulan keskuskentällä potkaistaan vauhtiin 16:30.

Kuva: Mikko Mäkelä

Näillä pääset vauhtiin

 

Katso joukkueiden edellisen kohtaamisen huippuhetket