Jamarcus Henderson palaa Vaahteraliigaan

Kuopio Steelers kertoi tiistaina solmineensa sopimuksen jo neljännen yhdysvaltalaisvahvistuksensa kanssa. Kaudella 2024 kuopiolaisten puolustusta vahvistaa Jamarcus Henderson.

Vahvasti tulevaan kauteen panostava Steelers julkaisi tiistaina suomalaisyleisölle tutun puolustuspelaajan sopimuksen. Yhdysvaltalainen Jamarcus Henderson pelasi Vaahteraliigaa kaudella 2022 Kotka Eaglesin joukkueessa ja ylsi suorituksillaan sarjan All Stars kokoonpanoon puolustuslinjan pelipaikalle. Hendersonille kirjattiin 12 ottelussa yhteensä 67,5 taklausta ja 4,5 pelinrakentajasäkitystä.

Kapealla rosterilla pelannut Eagles peluutti Hendersonia ajoin myös hyökkäyksessään. Tilastoihin kaudelta 2022 miehelle kirjattiin taklausten ohella 128 juoksujaardia ja kaksi touchdownia.

Kaudella 2023 Henderson vietti ELF-sarjassa Vienna Vikingsin puolustuksessa.  Yliopistopelinsä hän pelasi Etelä-Carolinan Newberry Collegessa (NCAA D2).

Steelersin puolustuksen koordinaattori Timi Tuominen muistelee Steelers-tiedotteessa Hendersonin olleen vaikea vastustaja:

-Jamarcus on pelikentiltä tuttu henkilö vuodelta 2022, kun hän pelasi Kotkassa. Hän oli ainut pelaaja, joka oli “pakko” blokata kahdella miehellä pelissä kuin pelissä ja silti hän teki all-star tason jälkeä kentällä.

Kuopio Steelers on kertonut hyödyntävänsä uuden viiden jenkin säännön täysmääräisesti. Hendersonin lisäksi seura on julkaissut Josh Taylorin (QB), Austin Brockin (WR) sekä Carlton Martialin (LB) sopimukset. Tilaa kiintiössä on vielä yhdelle hyökkäyslinjan pelaamiseen keskittyvälle EU:n ulkopuoliselle pelaajalle.

Kuva: Mikko Mäkelä

Lue myös:  Steelers solmi sopimuksen kokeneen linjapuolustajan kanssa