Vaahteraliigan historian sankarit pitävät vielä pitkään haastajat takanaan

Vaahteraliigan pelaajatilastoja on kerätty talteen digitaalisessa muodossa tasan 20 vuoden ajan. 2000-luvun parhaiden suoritusten tekijät ovat jättäneet pelikentät taakseen jo useampi vuosi sitten, eivätkä haastajat ole uhkaamassa lähivuosina.

Suomalaisen jenkkifutiksen digitaaliset tilastoja on tallennettu vuosilta 2003-2022. Viimeisen 20-vuoden Vaahteraliigan tilastollinen ilotulitus ajoittuu 2010-luvulle, jolloin useimmat edelleen voimassa olevat all-time-high tulokset on taottu tiskiin.   Legendojen listojen kärjessä olevat Stephen Stokes, Kalle Da Silva ja Robert Johnson saavat olla huoletta ennätystensä kanssa. Kaudella 2023 pelaavat aktiivit ovat edelleen kaukana takana.

Tavoittaako Powell Stokesin?

Yksi kaikkien aikojen liigapelaajista, Stephen Stokes pitää halussaan Vaahteraliigan edettyjen jaardien sekä touchdownien tilastoja.  Kahdeksan kauden ajan pääosin Wolverinesissa pelannut yhdysvaltalaispelaaja kirjasi nimiinsä 12.165 edettyä jaardia ja 117 touchdownia. Nykypelaajista Seinäjoki Crocodilesissa uraansa jatkava Christian Powell on lähimpänä Stokesia, mutta miesten välillä on vielä 4102 jaardin matka.  Viisi kautta Seinäjoella pelannut yhdysvaltalainen on edennyt kausillaan keskimäärin 1612 jaardia, joten tasaisen tahdin taulukolla Powell voi tavoittaa Stokesin tilastossa kaudella 2025.

Touchdown-tilastossa miesten ero on 40 touchdownia ja välimatka on kurottu nykytahdilla umpeen niin ikään kaudella 2025.

Porvoon Butchersin Ville Kurvinen on pelannut jo 18 vuotta liigassa ja pitää hallussaan historiatilaston kahta kakkossijaa. Kurvinen on pelannut kuitenkin viime kausilla pääosin puolustuksen puolella eikä miehen nimeä löydy ainakaan toistaiseksi porvoolaisten rosterista.

Koivumäki korkeimmalla aktiivipuolustajista

Puolustajien taklaustilastossa Kalle Da Silvan 699,5 taklausta on nykytilastojen tavoittamattomin.  Lähin haastaja löytyy tässäkin kategoriassa Seinäjoelta.  Crocodiles kertoi tuoreeltaan Juhani Koivumäen jatkavan pitkää uraansa joukkueessa. Koivumäki on tällä hetkellä aktiivipelaajista korkeimmalla sijalla (#9) Vaahteraliigan taklausten historiatilastossa 409 suorituksellaan. Jo 12 kautta liigassa pelanneella Koivumäellä on tasaisen vauhdin taklaustahdilla mahdollisuus tavoittaa Da Silvan 209,5 taklauksen etumatka heti jo kaudella 2034.

Tutustu liigapelaajien päivitettyihin historiatilastoihin

Vaahteraliigan pelaajatilastot ovat selattavissa SAJL:n verkkosivuilla (jenkkiftis.fi) kätevällä Microsoftin PowerBI-selaimella.  Voit tarkastella lukemia pelaajittain, joukkueittain sekä kausittain oman valintasi mukaan.  Tsekkaa alta lyhyt ohjevideo ja uppoudu historian lukuihin.

 
Tästä suoraan tilastoihin:  Liigapelaajat 2003-2022