Crusaders haastaa Roostersin torstaina

Vaahteraliigan viides peliviikko potkaistaan käyntiin Lohjalla.  Niukkojen tappioiden erikoisjoukkue Crusaders saa vieraakseen Harjun kentälle suomalaisen jenkkifutiksen menestyneimmän joukkueen Roostersin.

Kotijoukkue United Newland Crusaders lähtee otteluun metsästämään ensimmäistä vaahteraliigavoittoaan. Roosters on voittanut tällä kaudella kaikki kolme peliään, ja jakaa sarjan kärkipaikan Kuopio Steelersin kanssa. Crusaders puolestaan on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, hävittyään molemmat aiemmat pelinsä.

Crusaders rakentaa omaa peliä eteenpäin

Lohjalaisten hyökkäyksen moottori, Robert Johnson osaa pommin varmasti liikuttaa ketjuja joukkuetta kuin joukkuetta vastaan. Nimekäs Roosters ei tule olemaan poikkeus tässä. Rojo on sarjan ottelukohtaisten heittojaarditilastojen kärkipaikalla ja lähtee haastamaan Roostersin kovaa takakenttää tosissaan. Kokeneen pelinrakentajan suosikkikohteeksi on kauden avauspeleissä asettunut irlantilainen Finn Kearns, joka on napannut kiinni kolmanneksen Johnsonin onnistuneista heitoista. Pisteiden teossa joukkueen ykköspaikalla on keskushyökkääjä Kameron Harris viidellä touchdownillaan.

Crusadersin otteluennakossa päävalmentaja Tuomas Heikkinen kommentoi tulevaa peliä näin:

-Vastassa vanha ”oma jengi” vuosien takaa. Arvostan Roostersia kovasti, laadukasta futista vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Hienoa saada yksi koko lajin eurooppalaisen historian kulmakiviä Harjulle. Tästä pääseekin mainitsemaan lajin historian kunnioittamisen, joka tulee näkymään ottelun alussa erityisellä tavalla. Itse ottelussa päästään pelaamaan yhtä minun mielestäni tämän vuoden ”kolmesta kovasta” vastaan. Roosters pelaa 11 miehen systeemifutista hyvin valmennettuna ja toteutettuna. Hyökkäys iskee sinne mihin puolustuksen numerot tilaa tekevät, ja puolustus peittää kentän järjestelmällisesti. Puntteri ja potkaisija ovat hyviä. Varsinaisia heikkouksia on tasavahvasta ryhmästä vaikea löytää. Tässä onkin nyt tärkeintä lähteä viemään meidän omaa peliämme eteenpäin nimenomaan joukkue vastaan joukkuenäkökulmasta.

-Yksittäisiä elementtejä Roostersin hyökkäyksestä ei voi lähteä ylipuolustamaan, eikä ilmaisia lounaita ole heidän puolustukseltaan tarjolla. Jokaisen pelaajan on hoidettava oma hommansa niin hyvin kuin pystyy, ja tehtävä se koko ottelun läpi. Meillä on selkeä pelisuunnitelma, ajatukset siitä miten pystymme omia vahvuuksiamme hyödyntämään, tärkeintä on lähteä pelaamaan ennakkoluulottomasti ja hyvällä itseluottamuksella. Peli kerrallaan, täysillä.

Pelinrakentaja Robert Johnson ja keskuhyökkääjä Kam Harris muodostavat vaarallisen yhdistelmän minkä tahansa liigajoukkueen puolustettavaksi (Kuva: Irja Vaateri)

Roosters vahvistunut peli peliltä

Helsinki Roosters on julkaissut tasaiseen tahtiin rosteriaan täydentävien uusien pelaajien nimiä. Uusimmat täydennykset ovat alkuviikosta julkaistut Viljo Lempinen (DB) ja yhdysvaltalainen Rashad Still (WR).  Miehistöön on liittymässä myöhemmin myös ruotsalaistukimies Filip Jönsson, joka ei karenssista johtuen ole vielä mukana pelaavassa kokonpanossa.

Helsinkiläisten näkyvin pelaaja edellisessä ottelussa oli yhdysvaltalainen Lorenzo Melchiore, joka onnistui Butchersia vastaan kolmesti palauttamaan potkun maalialueelle saakka. Kukonpoikien hyökkäys ei Velodromilla löytänyt päävalmentaja Juha Hakalan toivomaa rytmiä ja viisi pallonmenetystä meinasivat käydä joukkueelle kohtalokkaaksi. Päävalmentaja kertoi ottelun jälkeen miehistönsä olleen huolimattomia kentällä ja myönsi, että viime torstain kaltaisella esityksellä joukkue ei olisi ansainnut voittoa ottelussa.

Roosters lähtee Lohjalle voittamaan ensisijaisesti itseään. Kauteen ennakkosuosikkina lähteneellä Roostersilla on sarjataulukossa puhdas tili ja Steelersin kanssa jaettu kärkipaikka kolmen voittoisan pelin jälkeen ja kuten päävalmentaja Hakala omassa pelin jälkeisessä haastattelussaan kertoi, kukaan ei muista kauden jälkeen millä W sinne tilastoihin saatiin kirjattua.  Kahdesta alkukauden pelistä kolmesta pelatusta Roosters on kuitenkin onnistunut taikomaan viime hetkille asti jännittävän näytelmän, joka olisi saattanut vastustajan paremmalla onnella kääntyä toiseenkin suuntaan.

Vaahteraliigan 5. kierroksen ottelu Crusaders – Roosters potkaistaan käyntiin torstaina 15.7. klo 18.30 Lohjalla Harjun kentällä. Lippuja voi käydä ostamassa Lippu.fi.  Vaahteraliigan torstaipelit ovat tarjolla läpi kauden veloituksetta ISTV:ssä sekä Ruutu-palvelu vapaasti katsottavassa valikoimassa.

Tutustu:  Crusaders rosteri 15.07.2021

Tutustu:  Roosters rosteri 15.07.2021 (v2.)

Lue myös:  Crusaders ennakko