Crocodiles ja Royals kohtaavat kauden toisessa Botnia Bowlissa

Pohjalaisjoukkueet Crocodiles ja Royals kohtaavat perjantaina Kaarlen kentällä kauden toisessa paikallispelissä. Crocodiles lähtee selvänä ennakkosuosikkina järjestyksessään 11. Botnia Bowliin.

Seinäjoki Crocodiles oli kuskin paikalla pohjalaisjoukkueiden kohdatessa juhannuksen jälkeisenä maanantaina Joupiskalla.  Lukemat 33-0 kertovat seinäjokisten olleen valmiita taistelemaan sarjan kärkipaikoista heti avausottelustaan lähtien.  Royalsin kausi on lähtenyt käyntiin vaisummissa merkeissä. Kolmessa pelaamassaan ottelussa joukkue on onnistunut TD:n teossa vain kertaalleen ja tehtyjen sekä päästettyjen pisteiden suhde on sarjataulukossa jo yli sadan pisteen verran pakkasen puolella.

Crocodiles esittelee uuden QB:n

Crocodiles lähtee vierasotteluun uuden pelinrakentajan johdolla. Hienosti kauden aloittanut, mutta loukkaantunut Zachary Whitehead on korvattu toisella yhdysvaltalaispelinrakentajalla Zack Greenleella. Tuoreen QB:n onnistuminen debyyttiottelussaan näyttää suunnan Crocojen loppukauden peleille.

Crocodiles-hyökkäyksen ykköspyssy on kauden kolmessa pelissä ollut takuuvarma Christian Powell. Väkivahva keskushyökkääjä on juossut 180 jaardin ottelukohtaisella etenemiskeskiarvolla pelistä toiseen. Powellin perjantaina Wolverinesia vastaan tekemät kolme touchdownia nostivat miehen Vaahteraliigassa tehtyjen touchdownien kokonaismäärän lukemaan 50. Tuolla Powell sijoittuu liigan kaikkien aikojen TD-tilastossa jaetulle sijalle 10.

Seinäjokisten puolustuksen tehomies on kauden alun peleissä ollut Jaska Värinen, joka johtaa joukkueensa taklauspörssiä 18 suorituksellaan. Crocodiles on marssitanut kolmessa aiemmassa pelissä kentälle juniorityönsä hedelmiä ja sama tahti jatkunee Vaasassa.  Näkyvimmin nuorten Crocojen rintamasta astui esille Wolverines-pelissä Arttu Saarikoski, joka seinäjokisten otteluraportin mukaan nousi Vaahteraliigan kaikkien aikojen nuorimmaksi maalintekijäksi komealla ja samalla onnekkaalla  puolustuksen touchdownillaan.  (Suoritus kannattaa katsoa kertaalleen alla olevasta Ruutu-klipistä)

Royalsilta odotetaan tasonnostoa

Viime kauden pronssijoukkue Wasa Royals on tarponut läpi vaikean alkukauden.  Tiiviillä rosterilla pelaava joukkue on kärsinyt avainpelaajien kolhuista ja erityisesti hyökkäyspelin rytmiä ei ole löydetty odotetusti. Päävalmentaja John Booker myöntää Royalsin otteluennakossa alavireisyyden, mutta löysi viimeisestä Steelers-pelistä myös lupausta herättäviä viitteitä nimenomaan hyökkäyksen puolelta:

– Steelers-peli oli luonnollisesti pettymys tuloksen kannalta (49-7). Pettymys oli se, että otimme puolustuksessa taka-askelia ja emme esittäneet minkäänlaista kehittymistä. Positiivista oli se, että hyökkäyksemme pystyi parantamaan, vaikka emme tehneet pisteitä siihen tahtiin kuin olisimme halunneet. Kokonaisuutena meillä pelasimme pelit paremmin kentän jokaisella osa-alueella ja sitä täytyy jatkojalostaa.

Royalsin kannalta positiivista viimeisimmässä pelissä oli yhdysvaltalaisjätti Ray Liman kuntoutuminen takaisin pelikuntoon. Ottelun jälkeisessä Ruutu-haastattelussa Lima myönsi, että tauko pelaamisessa on vaatinut veronsa ja nyt kuntoa on hiottava paremmaksi.  Limalle onkin tarjolla tärkeä rooli Crocodilesin Powellin voimajuoksujen pysäyttäjän jo linjan tasolle.

Royals-puolustuksen avainpelaajana on operoinut yhdysvaltalainen Sam Dickey, joka sijoittuu 26,5 taklauksellaan liigan taklauspörssin toiselle sijalle.  Myös Tommy Kaczocha on pelannut näyttävästi kahteen suuntaan, mutta massiivinen urakointi on vaatinut veronsa pelien loppuhetkillä.  Aiemmin pääosin puolustuksessa operoinut Kaczocha on joukkueensa hyökkäyksen tehokkain etenijä 150 kiinniottojaardillaan. Royalsin hyökkäys majailee Vaahteraliigan kausitilastoissa sekä heitto- että juoksuhyökkäyksin kerätyissä jaardeissa häntäpaikalla.

Vain yksi ennakkosuosikki

Crocodiles lähtee Botnia Bowl XI-peliin selkeänä ennakkosuosikkina. Seinäjokisten uusi pelinrakentaja tuo kamppailuun oman jännitysmomenttinsa, mutta Zack Greenleen aiemman pelihistorian perusteella ei odotettavissa ole ainakaan negatiivisia yllätyksiä.  Perjantain sääennuste lupaa Kaarlen kentälle aurinkoista 20 asteen keliä. Vaikka sään puolesta hellettä ei ole tarjolla, on kentällä odotettavissa kuumia tunteita ja tilanteita Botnia Bowlin kiertokirnusta taisteltaessa.

Vaahteraliigan 5. kierroksen ottelu Wasa Royals – Seinäjoki Crocodiles (Botnia Bowl XI) pelataan perjantaina 16.7. Kaarlen kentällä Vaasassa. Ottelun aloituspotku potkaistaan 18.30.  Lipput otteluun voit ostaa Lippupisteen sivuilta. Suora JedX-studio Ruutu+ kanavalla käynnistyy jo klo 18.00 alkaen

Tutustu:  Royals rosteri

Tutustu: Crocodiles rosteri