Crocodiles vei kauden ensimmäisen vaahteraliigatrillerin

Seinäjoki Crocodiles ja Porvoon Butchers tarjosivat Wirokit Stadionin yleisölle täyden vastineen pääsylipuille.  Ottelu ratkesi onnistuneeseen kenttäpotkumaaliin pelikellon kuluessa nolliin. Ratkaisijan roolia kantoi kaksi kenttäpotkumaalia viimeistellyt Eetu Mäki-Maunus. Lopputulos Crocoille 15-13 (3-6).

Seinäjoki Crocodiles lähti kauden avausotteluun taistelemaan kahdesta sarjapisteestä miehistöllä, josta toinen puolustuksen yhdysvaltalaispelaajista oli palannut kotimaahansa henkilökohtaisista syistä ja puolustuksen linjaan hankittu Seth Zins oli sivurajalla peliasussa, mutta ei osallistunut peliin.  Kentällä vastaan asettui Butchers, joka oli saanut pelipäivän bussiinsa yhteensä 30 pelaajaa. Useammalle nuorelle porvoolaispelaajalle oli luvassa pelaamista molemmin puolin palloa.

Lauantain peli oli tähän mennessä nähdyistä vaahteraliigapeleistä tasaisin. Puoliajalla tilanteena oli 3–6 ja kaikkiaan ottelussa tehtiin vain kolme touchdownia. Ratkaisevaan asemaan nousivat Crocodilesin kolme kenttäpotkumaalia, joista viimeisen Eetu Mäki-Maunus potkaisi haarukkaan pelin viimeisellä sekunnilla. Crocodiles puolustuksen sankarina kentällä operoi tukimies Saidou Jallow, joka puolustusten dominoiman pelin päätteeksi valittiin ottelun Vakuuttavimmaksi Pelaajaksi.  Näin   Jallow kommentoi pelin kulkua Ruutu-haastattelussa:

Butchers-rosteri harventui pelin edetessä

Tiiviillä rosterilla peliin lähtenyt Butchers oli päättänyt tukkia Crocodilesin Christian Powelin juoksuväylät linjan keskeltä ja onnistuikin pitämään EU-statuksen saaneen yhdysvaltalaisen pois maalialueelta ja alle sadassa edetyssä jaardissa. Porvoolaiset esittelivät vaahteraliigayleisölle tuoreen keskushyökkääjänsä Dante Edwardsin, joka onnistui kertaalleen maalinteossa, mutta ei pelannut ottelun toisella puoliskolla.  Butchers-vahvistuksista myöskään argentiinalainen Enzo Affaticati ei esiintynyt kentällä pelin ratkaisuhetkillä.

Butchersin rivien harventuessa kapean rosterin nuorille pelaajille tarjottiin pelielämyksiä vieraammilla pelipaikoilla.  Tukimiehen paikalta tutumpi Timi Nuikka nousi joukkueensa jaardikuninkaaksi 76 kiinniottojaardillaan.  

Nuikasta oli tulla joukkueensa suuri sankari miehen katkaistessa Zachary Whiteheadin heiton pelikellon näyttäessä 55 sekuntia peliaikaa. Butchers ei onnistunut kuitenkaan pelaamaan kelloa nollille ilman takaiskuja. Crocojen valmennus oli säilyttänyt kaikki kolme aikalisäänsä pelin loppuun ja kotijoukkue pysäytti Porvoon hyökkäyksen, kontrolloivat pelikelloa ja lopulta potkaisivat sarjapisteet kotiin ajan loppuessa.

Hienon pelin pelannut Nuikka kommentoi Ruutu-haastattelussa peliä ja ratkaisua näin:

 

Vaahteraliigassa kaikki joukkueet ovat päässeet antamaan näytteen tasostaan kahdella sarjakierroksella, ja voittojen makuun ovat päässeet Steelers, Roosters, Wolverines ja Crocodiles. Joukkueiden rosterit hakevat vielä muotoaan ja yllättävän monella import-pelaajien vaihtoruletti on ehtinyt käynnistyä.

Sarja jatkuu helatorstaina Lohjalla, jolloin Crusaders isännöi kestomenestyjä Roostersia. Lauantaina voiton napannut Crocodiles on tulevalla kierroksella lepovuorossa ja ehtii parsimaan miehistöään ehompaan kuntoon ennen seuraavia pelejään.

 

Tutustu:  Ottelun tilastot

Kuva: Marko Tuominiemi