Crocodiles pelinrakentaja vaihtuu

Seinäjoki Crocodiles kertoi tiistaina joutuvansa vaihtamaan tulevan kauden pelinrakentajaa. Uusi mies on yhdysvaltalainen Zachary Whitehead.

Zachary Whitehead korvaa aiemmin ilmoitetun Jon Brownin, jonka sopimus purettiin koronan sarjaohjelmaan ja valmennusryhmään aiheuttaneiden pakottavien muutosten takia.

24-vuotias Whitehead pelasi yliopistouransa Kings Collegessa Pennsylvaniassa (NCAA Division III).   Hän nousi aloittavaksi pelinrakentajaksi kahden viimeisen yliopistokautensa aikana. Avaavassa roolissa hän pelasi yhteensä 21 peliä, joissa tarkkakätinen pallon heittäjä keräsi heitoillaan 6000 jaardia, sekä juoksi pallon kanssa yli 800. Kaikkiaan touchdowneja kertyi Whiteheadin peleillä 67 kpl.

Whiteheadilla on kokemusta eurooppalaisesta jenkkifutiksesta kaudelta 2018. Tuolloin hän pelasi Regensburg Phoenixin pelinrakentajana Saksan kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla.

Suunnitelmat muuttuivat hyökkäyksen valmennuksen osalta

Pelinrakentajaroolin ohella Whiteheadin on tarkoitus koordinoida heittopeliä yhdessä  päävalmentaja Samu Jupon kanssa. Crocodiles-tiedotteessa Juppo kertoo kevään haasteista näin:

-Ihan kuivin jaloin ei selvitty tästäkään keväästä, alun perin meidän hyökkäyksen koordinaattoriksi suunnittelema valmentaja ei loppujen lopuksi päässytkään tulemaan ja offseason on jo pitkällä, niin nähtiin parhaaksi vaihtoehdoksi tuoda kuuppa joka on pelannut lähes samantyylistä hyökkäystä mitä me olemme harjoitelleet. Heittohyökkäyksen osalta Zacharyllä oli paljon ideoita ja varmasti pallo lentääkin kesällä enemmän kuin alun perin oli suunniteltu.

Poikkeuksellisen offseasonin aikana tähän mennessä koronan aiheuttamista odottamattomista pelaaja- ja valmentajamuutoksista ovat uutisoineen Helsinki Wolverines, Helsinki Roosters, Kuopio Steelers ja Porvoon Butchers.

Lähde: Crocodiles

Kuva: Bill Tarutis/Times Leader

Katso Whiteheadin tyylinäyte kahden pisteen suorituksen viimestelystä kaudelta 2017