Butchers juoksi ja puolusti voiton Crocodilesista

Seinäjoen OmaSP Stadion toimi ensimmäistä kertaa Vaahteraliiga-näyttämönä torstaina, kun Crocodiles ja Porvoo Butchers iskivät yhteen viidennen kierroksen avausottelussa. Kotiyleisön harmiksi Crocodiles jäi ilman pisteitä ja Butchers iski taululle neljä touchdownia ja potki lisäksi seitsemän pistettä. Loppulukemat siis porvoolaisille 0–31.

Ottelun alku oli puolin ja toisin hermostunutta peliä. Crocodiles oli valmiina puolustamaan Butchersin juoksua ja otti samalla pelinrakentaja Jordan Moorelta ajan pois. Butchers puolestaan oli koko illan – muutamaa heittoa lukuunottamatta – Crocodiles-hyökkäystä vahvempi.

Neljänneksen edetessä Butchers pääsi kenttäasemataistelussa niskan päälle ja lopulta Darion Hall iski taululle ottelun avausmaalin. Daniel Luoman potkaistua pallon haarukkaan ottelu oli 0–7. Luoma vastasi myös seuraavasta pistesuorituksesta potkaistuaan onnistuneen kenttäpotkumaalin toisella neljänneksellä. Puoliajalla tilanne oli 0–10.

 

Sebastian Karbin (68) oli Butchersin aktiivisin taklaaja torstaina. Kaiken kaikkiaan Butchers puolusti erinomaisesti antaen Crocodilesille ainoastaan 72 jaardia. Kuva: Marko Tuominiemi

 

Toisella puoliajalla Butchersin peli vapautuu

Porvoolaisittain ottelun huolestattuvain tilanne nähtiin toisen neljänneksen loppupuolella, kun pelinrakentaja Mooren loukkaantui juoksutilanteessa ja hänet talutettiin kentän laidalle. Butchersin tähtilaitahyökkääjä Mikko Seppänen siirtyi pelinrakentajaksi, ja Butchersin iskuetäisyydelle työtynyt hyökkäysvuoro päättyi lopulta syötönkatkoon.

Moore palasi toisella puoliajalla nilkka vahvasti teipattuna peliin takaisin eikä enää itse juossut pallon kanssa. Tämä saattoi jopa vapauttaa Butchersin peliä, sillä toisella puoliajalla Moore heitti huomattavasti tasapainoisemmin ja Darion Hall puolestaan sai suoraviivaisen juoksun kulkemaan.

Seppäsen lisäksi Luoma, Robert Karlsson ja erityisesti kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Phung Nguyen keräsivät Mooren heitoista jaardeja. Hall puolestaan vahvisti asemiaan juoksutilaston kärjessä – saldona 169 jaardia ja kolme touchdownia. Crocodilesin puolustuksesta suurimmat taklaussaaliit keräsi kokenut kaksikko Tuomas Leinonen – Juhani Koivumäki.

Mikko Seppänen yhdellä kiinniotetulla ja Hall kahdella juostulla touchdownilla ja Luoma kolmella potkaistulla pisteellä nostivat Butchersin 0–31 -voittoon.

Juhani Koivumäki on taklaamassa Butchersin Darion Hallia. Kuva: Marko Tuominiemi

 

Crocodiles-hyökkäyksen saldo: 72 jaardia

Crocodiles-hyökkäyksen heräämistä edustivat torstaina lyhyiden heittojen onnistuminen Anthony Brooksille. Brittilaitahyökkääjä taisteli jälleen myös puolustuksessa, jossa otti myös yhden syötönkatkon. Juoksupeli oli puolestaan tuttuun tapaan Jaska Värisen harteilla, mutta Butchersin puolustus piti Sebastian Karbinin johdolla Värisen etenemisen lukemassa 32 jaardia. Karbinin ohessa linjasta erottui Ville Kurvinen joka nopeudellaan ehti taklaamaan sekä juoksuja että häiritsemään pelinrakentaja Brett Arriveyn heittoja.

Arriveyn ilta oli tilastojen valossa jälleen murheellinen: 18 heittoyritystä tuotti 33 jaardia. Kaiken kaikkiaan Crocodiles eteni hyökkäyksen toimesta ainoastaan 72 jaardia – kymmenen jaardia vähemmän kuin Butchersin ottama rangaistusmäärä.

2000-luvun menestyneimpiin Vaahteraliiga-joukkueisiin lukeutuvat Crocodiles ja Butchers ovat aloittaneet kautensa varsin vastakkaisissa tunnelmissa. Porvoolaiset ottivat kolmannen voittonsa – ja Butchers on pitänyt vastustajan pisteittä nyt 10 peräkkäisen neljänneksen ajan. Crocodiles on vastaavasti aloittanut 30-vuotisjuhlakautensa historiallisen heikosti. Torstaina joukkue kärsi neljännen peräkkäisen tappion. Avausvoittoa Krokotiilit jahtaa upealla kotistadionillaan jälleen viikon päästä, jolloin vastassa on Saints.

Butchersin kausi puolestaan jatkuu reilun viikon päästä Helsinki Roostersin vieraana. Jordan Moore vakuutteli torstain ottelun jälkeen olevansa pelikunnossa, mutta varmasti porvoolaispelinrakentajan jalka on yksi Vaahteraliigan tarkimmin seuratuista raajoista ensi viikolla.

 

Vaahteraliiga, 5. peliviikko:

TO 01.06.2017 | 18:30 | OmaSp Stadion, Seinäjoki:

Crocodiles – Butchers 0–31 (0–7, 0–3, 0–14, 0–7)

Tilastot

 

Vaahteraliiga jatkuu lauantaina Tampereella, kun Saints ja Helsinki Roosters iskevät yhteen kello 15.30 alkaen. Suora lähetys Ruudusta käynnistyy ennakkostudioineen kello 15.00.

Kuvat:

Marko Tuominiemi