Stacey Thomasille ja Victor Sarvelle kahden ottelun peli- ja toimitsijakielto

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton kurinpitovaliokunta on antanut päätöksensä maanantaina pelatun Helsinki Roostersin ja Wasa Royalsin loppuhetkillä syntyneestä kahakasta. Royalsin pelaaja Stacey Thomas saa tilanteesta kahden ottelun pelikiellon. Samansuuruisen rangaistuksen saa myös Roostersin apuvalmentaja Victor Sarvi. Roostersin hyökkäyksen linjamies Tony Koskinen saa yhden ottelun pelikiellon ja Royalsin manageri Seppo Evwaraye puolestaan yhden ottelun toimitsijakiellon. Ottelussa kentältä suljettu Roosters-laitahyökkääjä Vili Urpilainen ei saa tilanteesta jatkorangaistusta.

Thomas on sivussa Royalsin otteluista Huskiesia (10.6.) ja Butchersia (17.6.) vastaan. Sarvi on toimitsijakiellossa Roostersin otteluista Saintsia (3.6.) ja Butchersia (12.6.) vastaan.

 

Kurinpitovaliokunnan päätös kokonaisuudessaan:

[alert type=alert-green ]Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry SAJL:n kurinpitosääntöjen mukainen Kurinpitovaliokunnan päätös 9-2017 31.5.2017. Vaahteraliigan kurinpitäjä on halunnut asian käsiteltäväksi koko Kurinpitovaliokunnassa.

Kurinpitovaliokunta on käsitellyt Vaahteraliigan ottelussa Helsinki Roosters vs. Vaasa Royals tapahtuneet sääntöjen vastaiset rikkeet ja sääntöjen vastaiset teot kokonaisuudessaan. Koska kyseisessä pelissä tapahtumat liittyvät toisiinsa kiinteästi, niin päätös käsiteltiin myös kokonaisuutena.

PÄÄTÖS:

Kurinpitovaliokunta ei muuta tuomariryhmän ratkaisua asiassa pelaajan ROO#87 (Vili Urpilainen) kohdalla. Kurinpitovaliokunta ei näe tarvetta pelaajan kohdalla jatkotoimenpiteisiin.

Pelaajan ROYALS#33 (Stacey Thomas) asiassa Kurinpitovaliokunta on päättänyt antaa pelaajalle kahden (2) ottelun pelikiellon joka koskee Vaahteraliigan otteluita 10.6.2017 Royals vs. Huskies ja ottelua 17.6. 2017 Butchers vs. Royals.

Pelaajan ROOSTERS#72 (Tony Koskinen) asiassa Kurinpitovaliokunta on päättänyt antaa pelaajalle yhden (1) ottelun pelikiellon joka koskee ottelua 3.6.2017 Saints vs. Roosters.

Royals-joukkueenjohtajan Seppo Evwarayen asiassa Kurinpitovaliokunta on päättänyt antaa joukkueenjohtajalle yhden (1) ottelun toimitsijakiellon joka koskee ottelua 10.6.2017 Royals vs. Huskies.

Roosters apuvalmentajan Victor Sarven asiassa Kurinpitovaliokunta on päättänyt antaa apuvalmentajalle kahden (2) ottelun toimitsijakiellon joka koskee otteluja 3.6.2017 Saints vs. Roosters sekä ottelua 12.6.2017 Roosters vs. Butchers.

Asian käsittely on tehty voimassa olevien sääntöjen mukaisesti ja asianosallisille on annettu mahdollisuus vastineeseen asian käsittelyä varten. Päätöstä tehdessä on ollut käytettävissä päätuomarin raportti tapahtuneesta, videotallenne tapahtuneesta ja rangaistujen/ joukkueen toimittamat vastineet.

Päätöksentekoon osallistuivat Ari Ollila, Jasmin Lindqvist, Turo Lipponen, Mirva Saarijärvi ja Jyrki Forsberg. Päätös oli yksimielinen. Kurinpitovaliokunnan päätöksestä rangaistulla on oikeus valittaa liiton Kurinpitomääräysten 8§ mukaisesti urheilun oikeusturvalautakuntaan sen säännöissä mainituin edellytyksin.

– Kurinpitovaliokunnan puolesta Jyrki Forsberg, Kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja -[/alert]