Butchers juoksi Crocodilesin yli – Malka potkaisi ennätyksen

Juoksupeli oli valttia, kun Butchers ja Crocodiles kohtasivat lauantaina. Kotijoukkue juoksi hulppeat 254 jaardia ja kaatoi Crocodilesin lukemin 38–13. Butchersin yhteistyökumppanin tarjoamaa ottelua Porvoon Keskuskentällä seurasi kauden ennätysyleisö, 812 katsojaa.

 Butchersin hyökkäys kulki läpi ottelun tehokkaasti, mistä kertoo sekin että porvoolaiset eivät lentopotkaisseet ottelussa kertaakaan. Sen sijaan pistepotkuissa maajoukkuemonottaja Joni-Petteri Malka oli jälleen kerran arvokas mies Butchersille. Malkan toimesta Butchers siirtyi ensimmäisen hyökkäysvuoronsa päätteeksi 3–0 -johtoon.

Isännät lisäsivät johtoaan toisen neljänneksen alussa kahdella touchdownilla. Ensin Darion Hall rynni pallon kanssa maaliin ja hetkeä myöhemmin Janne Lehtinen löysi pitkällä heitollaan laidasta Roman Runnerin, joka nappasi pallon kulmapuolustajan ylitse ja kiikutti pelivälineen maaliin. Malka onnistui kummassakin lisäpistepotkussa, ja Butchers johti jo 17–0.

Miikka Kaunismäki kaventaa, mutta sen jälkeen iskee Roman Runner:

 

Crocodilesin hyökkäys pelasi eittämättä kauden parhaimman ottelunsa. Hyökkäyksen linja sai nyt paremmin tilaa Christian Powellin juoksuille ja aikaa Ben Wilkersonin heitoille. Vieraat etenivätkin ottelussa useammin uusiin yrityksiin kuin kotijoukkue (13–15). Toisella neljänneksellä Crocodiles lopulta pääsi myös pisteiden makuun. Miikka Kaunismäki otti aiemmin hyökkäysvuoron aikana Wilkersonin pitkän heiton kiinni, ja sama parivaljakko teki hetken päästä myös touchdownin, kun ulottuva Kaunismäki voitti ilmataistelun maalialueen laidassa. Butchersin Roman Runner oli kuitenkin sankari Kaunismäen touchdownia seuranneessa lisäpisteessä. Ensin Runner blokkasi potkun ja palautti irtopallon aina maalialueelle asti. Butchersille tästä kaksi pistettä lisää ja tilanne oli 19–6. Näissä numeroissa käytiin myös tauolla.

Toinen puoliaika alkoi Crocodilesin kannalta katastrofaalisesti. Ensimmäisellä hyökkäyspelillä Hall vei linjan hyvien blokkien säestyksellä pallon 45 jaardia koskematta maaliin asti. Malkan potkusta tilanne oli 27–6. Crocodiles sai tämän jälkeen pallon itselleen, mutta jo toisella pelillä erinomaisesti pelannut Mitch Dalley (8 taklausta, 2,5 TFL, 2 syötönkatkoa) taklasi pallon irti Anthony Brooksin käsistä ja irtopallo vieri lopulta maalialueelta ulos. Tuloksena Crocojen oma maali ja Butchersille jälleen kaksi pistettä lisää.

Linja raivaa Hallille baanan auki:

 

Vaikka ottelussa nähtiin komeita touchdowneja, niin komein suoritus saattoi silti olla Malkna kenttäpotkumaali kolmannen neljänneksen loppupuolella. Malka nimittäin potkaisi pallon haarukkaan 44 jaardin linjalta. Kun tähän lisätään vielä maalialueen syvyys (10 jaardia), niin potkulle tuli mittaa yhteensä 54 jaardia, mikä jakaa Kari Grönroosin Vaahteramaljassa vuonna 1996 tekemän ennätyksen. Tilanne tarkistettiin myöhemmin kuvanauhalta, ja myöhemmin lauantai-iltana 54 jaardin lukema varmistui.

Malkan potkumaalin jälkeen kumpikin joukkueista teki latasi yhden touchdownin. Ensin Anthony Brooks teki kauden ensimmäisen maalinsa Ben Wilkersonin pitkästä heitosta, ja Jonothan Moorhouse potkaisi lisäpisteellä lukemiksi 31–13. Tämän kuitenkin Darion Hall ja Malka vielä kuittasivat touchdownilla ja lisäpisteellä. Näin oltiin loppulukemissa 38–13.

Joni-Petteri Malkan ennätyspotku – ainakin selostamon mukaan ennätyspotku:

Butchersilla onnistumisia ja epäonnea

Kotijoukkueen pelissä oli runsaasti hyvää. Hyökkäyksen linjaa oli jouduttu sorvaamaan uuteen muottiin, mutta Darion Hall juoksi hyvän linjapelin siivittämänä yli kymmenen jaardin keskiarvolla yhteensä 217 jaardia ja viimeisteli kolme maalia. Roman Runner teki touchdownin laitahyökkääjänä ja lisäksi kaksi pistettä blokatusta potkusta. Kun tähän lisätään vielä Mitch Dalleyn huippupeli, onnistui koko Butchersin vahvistustroikka erinomaisesti. Puolustuksessa Dalleyn lisäksi Niko Roiko sekä Sebastian Karbin olivat monessa mukana.

Kysymysmerkkejäkin ottelu kotijoukkueelle jätti. Janne Lehtinen heitti ottelussa aiempaa enemmän lyhyitä heittoja, joita sekä Mikko Seppänen että Daniel Luoma sujuvasti koppasivat. Lehtinen kuitenkin ilmeisesti satutti itseään avauspuoliajalla, eikä Butchers heittänyt toisella puoliajalla kertaakaan vaan varmisti voittonsa käyttämällä pelkkää juoksupeliä.

– Katsotaan nyt, totesi Butchersin päävalmentaja Jimi Roiko lyhyesti Lehtisen mahdollisesta loukkaantumisesta, josta joukkueen apuvalmentaja Bill Moore TV-lähetyksen puoliaikahaastattelussa ensimmäisenä kertoi.

Lehtinen löytää heitollaan Roman Runnerin:

 

Crocodilesin peli edistyy mutta se ei vielä riitä

Kuten sanottu Crocodilesin hyökkäyksessä oli nyt aiempaa enemmän malttia, ja Wilkerson kaksinkertaisti kauden heittojaardimääränsä. Miikka Kaunismäen ja Anthony Brooksin touchdownit olivat myös osoituksia siitä, että hyökkäyksen punainen lanka on koko ajan kehrääntymässä. Lisäksi Wilkerson juoksi nyt itse pallon kanssa aiempaa tehokkaammin, eikä Christian Powellin pelikykyjä voi liikaa mainostaa. Jälleen kerran Powell teki laadukasta työtä kerta toisensa jälkeen. Tuloksena 118 jaardia 23 yrityksellä.

Puolustuksen puolella Crocodilesilta joutui testiin odotetusta keskusta. Hall onnistui muutaman kerran luvattoman helposti karkaamaan, mutta sekä Ja´Michael Edwards-Lott että Jukka Ristolainen saivat kumpikin tehtyä pelejä linjassa ja tukimiehen paikalla Jaska Värinen taklasi yhteensä 7,5 kertaa. Takakentällä Maxime De Falcis otti yhden syötönkatkon palauttaen sitä varsin komeasti ja aiheutti lisäksi yhden rähmäyksen.

Croco-puolustuksen osalta juonikaavio oli kuitenkin tämän kauden perinteen mukainen. Päätösneljänneksellä väsyminen heijastui rankasti ja Butchers yksinkertaisesti vyöryi vieraiden yli. Kaikesta huolimatta Crocodiles pelasi lauantaina kauden parhaimman ottelunsa. Vielä toki matkaa voittoon on, mutta kurssi on kääntynyt.

Anthony Brooksin mietteet ottelun jälkeen:

 

 Vaahteraliiga, 5. peliviikko:

Porvoo Butchers – Seinäjoki Crocodiles 38–13 (3–0, 16–6, 12–0, 7–7)

Live-tilastot: http://www.sajl-tilastot.net/vaahteraliiga/butchers-crocodiles-09-06-2018/

Ottelun tähtihetket: